to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:59 | 16.02.2014

Διεθνή

«libertà, libertà!»: Δυναμική διαδήλωση 10.000 ανθρώπων σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στη Ρώμη (βίντεο)

Περί τους 10.000 διαδηλωτές διαδήλωσαν χθες ενάντια στην ύπαρξη του κέντρου κράτησης μεταναστών (CIE) στην Πόντε Γκαλερία της Ρώμης. Μπροστά στο κέντρο οι διαδηλωτές φώναζαν «freedom, hurryia, libertà» (ελευθερία, στα αγγλικά, αραβικά και ιταλικά) και οι κρατούμενοι μετανάστες απαντούσαν «libertà, libertà!». Οι διαδηλωτές έριξαν τα συρματοπλέγματα (βίντεο) - «την επόμενη φορά θα ρίξουμε και τον τοίχο!»


Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν το στρατόπεδο και κατάφεραν να ρίξουν τα συρμαοτπλέγματα μπροστά στον ψηλό τοίχο του στρατοπέδου. 

Όπως μεταδίδει το dinamopress.it, η αστυνομία τις προηγούμενες μέρες είχε προχωρήσει σε συλλήψεις 17 διαδηλωτών που συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση της διαδήλωσης ενάντια στο κέντρο κράτησης και απέλασαν στις χώρες τους αρκετούς από τους κρατούμενους μετανάστες που είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τον έγκλεισμό τους. 

Τη μέρα της διαδήλωσης, η αστυνομία κατέσχεσε και το φορτηγό με την ηχητική εγκατάσταση και τις συσκευές επικοινωνίας των διαδηλωτών για να δυσκολέψει την επικοινωνία των διαδηλωτών μεταξύ τους.

Αυτά τα γεγονότα δεν πτόησαν τους διαδηλωτές. Η μαζική διαδήλωση κατέλαβε τους δρόμους με το σύνθημα «κλείστε την Πόντε Γκαλερία και όλα τα στρατόπεδα κράτησης». Μετανάστες, ακτιβιστές, κινήματα για το δικαίωμα στη στέγη, αντιρατσιστικά δίκτυα και οργανώσεις έστειλαν το μήνυμα ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος για τέτοια στρατόπεδα στην Ιταλία και την Ευρώπη

Το βίντεο από την κατεδάφιση των συρματοπλεγμάτων στο στρατόπεδο κράτησης της Πόντε Γκαλερία:
 

Όπως αναφέρουν οι διαδηλωτές,  «η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει το στρατόπεδο αυτό. Αλλιώς, στην επόμενη διαδήλωση θα ρίξουμε και τον ίδιο τον τοίχο!»

Embedded image permalink

Περισσότερα στο  www.dinamopress.it

Σχετικά ακόμα: ASSALTO AL CIE(lo)΄-  περισσότερες φωτό στο  http://www.dinamopress.it/news/maipiucie-galleria-fotografica

Embedded image permalink

Τα σχετικά hastag στο Twitter: #nocie #romameticcia #facciamoliuscire

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)