to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:23 | 24.04.2014

πηγή: xanthipress.gr

Κοινωνία

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ξάνθης ανατράπηκε στην Εθνική Οδό - Δύο ελαφρά τραυματίες

Το ατύχημα συνέβη στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Πετροχωρίου, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Ξάνθης, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα το λεωφορείο να βγει από τον δρόμο και να ανατραπεί μέσα στο χαντάκι που βρισκόταν στα δεξιά του οδοστρώματος.


Σε παρακείμενο κανάλι, κατέληξε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ξάνθης που έφυγε από την πορεία του στο 8ο χιλιόμετρο της παλιάς Ε.Ο. Ξάνθης-Καβάλας, στο ύψος του Πετροχωρίου, το απόγευμα της Πέμπτης.

Το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο  Ξάνθη-Θεσσαλονίκη, στις 16.30 και ήταν γεμάτο κατά το ήμισυ από επιβάτες, με κατεύθυνση της συμπρωτεύουσα. Στο ύψος της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, στο Πετροχώρι, από άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το λεωφορείο βγήκε από το δρόμο. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο σημείο της εκτροπής, υπήρχε μια σειρά από κολώνες φωτισμού, τις οποίες γλίτωσε για μερικά εκατοστά, πριν καταλήξει στο παρακείμενο κανάλι !

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά ο οδηγός και μία νεαρή επιβάτις, οι οποίοι μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο της Ξάνθης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών χρειάστηκε να σπάσει ένα τζάμι του λεωφορείου.  Οι επιβάτες συνέχισαν τη διαδρομή τους με άλλο λεωφορείο που έφτασε μετά από λίγη ώρα.

Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης ενώ όταν θα ανελκυστεί το λεωφορείο θα  καταστεί δυνατό να διαπιστωθεί αν η εκτροπή από την πορεία του οφείλεται σε λάστιχο που έσκασε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)