to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 21.03.2013

Οικονομία

Κύπρος: Ομόφωνη απόφαση για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης

Ομόφωνη απόφαση για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης προς διάσωση της κυπριακής οικονομίας φαίνεται να λήφθηκε στην σύσκεψη που είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδης με τους αρχηγούς των κομμάτων, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου


Συγκεκριμένα, ο κ. Νεοφύτου εξερχόμενος από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών διευκρίνισε ότι είναι ομόφωνη απόφαση η δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης και ήδη η Νομική Υπηρεσία του κράτους και η Γενική Εισαγγελία επεξεργάζονται τις σχετικές λεπτομέρειες.  Ανέφερε επίσης ότι το εν λόγω ταμείο μπορεί να συσταθεί υπό τη μορφή Κρατικής Εταιρείας Ιδιωτικού Δικαίου, με τη στήριξη της κυβέρνησης.

Τόσο ο κ. Νεοφύτου όσο και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου τόνισαν ότι στόχος είναι η σωτηρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αρνήθηκαν να εισέλθουν σε λεπτομέρειες των συζητήσεων στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ζητώντας από τον κυπριακό λαό ενότητα.

Όπως τόνισε ο κ. Νεφύτου, στόχος είναι η σωτηρία της κυπριακής οικονομίας ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα βρεθεί η λύση. Ωστόσο, επισήμανε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα και η ύφεση θα συνεχιστεί. Απέκλεισε το κλείσιμο τραπεζών, λέγοντας ότι προσπαθούμε να σώσουμε το τραπεζικό σύστημα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ρωσικής βοήθειας είπε ότι «οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη», τονίζοντας όμως ότι «επιθυμία όλων είναι η Κύπρος να παραμείνει στο ευρώ, έστω κι αν υπάρχει βοήθεια».

«Δεν συζητήσαμε την επιβολή κουρέματος (στις καταθέσεις) και δεν επανερχόμαστε σε αυτό» δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Γιαννάκης Ομήρου.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή σήμερα το απόγευμα.

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)