to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:29 | 03.03.2024

Κοινωνία

Κρήτη: Υπό διάλυση το ΕΣΥ - Ασθενής περιμένει τρία χρόνια να χειρουργηθεί

Έχει απευθυνθεί σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία όμως δεν έχει βρεθεί καμία λύση - Όποιος έχει χρήματα πληρώνει απογευματινό χειρουργείο απαντά η κυβέρνηση


(EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Τα προβλήματα στον χώρο της υγείας έρχεται να τονίσει η καταγγελία ενός ασθενή. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι προσπαθεί να κάνει εγχείρηση σε δημόσιο νοσοκομείο, αλλά επί τρία ολόκληρα χρόνια δεν τα έχει καταφέρει και περιγράφει τον Γολγοθά του.Ο ασθενής αναφέρει ότι έχει απευθυνθεί σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης χωρίς ακόμα να υπάρχει καμία λύση.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Δεκατιανοί», ο κ. Χρήστος από την Κρήτη καταγγέλλει ότι βρίσκεται τρία χρόνια στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθεί. Πρόσθεσε δε ότι:

«Από 22/7/2021 έχω κάνει την πρώτη διάγνωση για βουβωνοκήλη.

Μου έδωσαν τα χαρτιά και μου είπαν να κάνω όλες τις προχειρουργικές εξετάσεις. Στις 28/7/2022 είδα ότι δεν με έχουν ειδοποιήσει ακόμα και πήγα ξανά. Με έστειλαν ξανά για εξετάσεις, πηγαίνω τα χαρτιά. Αναγκάστηκα να πάω σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης. Ακόμη δεν μου έχουν πει πότε θα γίνει η επέμβαση, τις περισσότερες ώρες τις περνάω ξαπλωμένος».

Σημειώνεται δε ότι ο κ. Χρήστος τόνισε, ότι γιατρός του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ του είχε απαντήσει: «Τι να σε κάνω; Μόνο αν πάθεις κάτι και σε πάει το ασθενοφόρο».

Η απάντηση του υπουργείου Υγείας

Ο υφυπουργός υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, απάντησε στην καταγγελία, λέγοντας:

Βρισκόμαστε στο σημείο που ξεκινά η διαδικασία των απογευματινών χειρουργείων για να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα. Αυτές οι περιπτώσεις θα απορροφηθούν από τα απογευματινά χειρουργεία. Θα δοθεί άμεση προτεραιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπερασματικά, όποιος έχει χρήματα, πληρώνει απογευματινό χειρουργείο διαφορετικά δεν έχει χειρουργείο, αυτή είναι η λύση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)