to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 09.12.2023

Κοινωνία

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό των ΜΑΤ που τραυματίστηκε στο Ρέντη

«Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν το μεσημέρι του Σαββάτου για τον αστυνομικό των ΜΑΤ


(φωτ. αρχείου)

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, στη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.


Όπως αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν, «ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό», ενώ «λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση».

Αναλυτικά το νέο ιατρικό ανακοινωθέν το μεσημέρι του Σαββάτου 9/12:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες  δόσεις  αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί αναμενόταν σήμερα να κάνουν μία νέα επέμβαση καθώς λόγω της κατάστασης της υγείας του αυτό ήταν αδύνατον να γίνει χθες, Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός υποβλήθηκε αρχικά σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον μηρό, με τους γιατρούς του Κρατικού Νικαίας να δίνουν μεγάλη μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, καθώς διακομίστηκε με ακατάσχετη αιμορραγία.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το πρωί της Παρασκευής, ο 31χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά η ΚΑΡΠΑ που του έγινε απέβη σωτήρια, καθώς επανήλθε η καρδιακή του λειτουργία ύστερα από 10 λεπτά περίπου.

Ακολούθησε η επέμβαση, κατά την οποία ανευρέθη και αφαιρέθηκε από τον μηρό του αστυνομικού μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 εκατοστών, καθώς και άλλα μεταλλικά θραύσματα από την περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Τι προηγήθηκε: Τα επεισόδια, ο τραυματισμός και οι μαζικές συλλήψεις

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο βόλεϊ το βράδυ της Πέμπτης αμαυρώθηκε από επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το "Μελίνα Μερκούρη" και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε βαριά και κρίσιμη κατάσταση.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 424 προσαγωγές στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου βρίσκονταν εκείνη την ώρα περίπου 700 άτομα και σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία έχουν γίνει μέχρι στιγμής 424 προσαγωγές στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να βρεθεί ο δράστης.

Από το γήπεδο αποχώρησαν νωρίτερα όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου για την προημιτελική φάση του βόλεϊ Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες «στο σωρό» μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού στο Ρέντη

Ελεύθεροι αφέθηκαν ως το ξημέρωμα του Σαββάτου και οι 424 προσαχθέντες μετά τα επεισόδια στο Ρέντη. H αστυνομία αρχικά υποστήριζε ότι περισσότερα από 15 άτομα από τους προσαχθέντες είναι σεσημασμένα για οπαδική βία.

Θανάσης Καμπαγιάννης: «Δεν είναι προσαχθέντες, είναι αγνοούμενοι» – Υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες

Δραματική έκκληση προς την ΕΛΑΣ να δώσει τη δυνατότητα στις οικογένειες των εκατοντάδων προσαχθέντων μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού έξω από το γήπεδο όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, να πληροφορηθούν αν οι άνθρωποί τους κρατούνται πράγματι στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και αν είναι καλά στην υγεία τους, απηύθυνε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος της οικογένειας ενός από τους προσαχθέντες, το απόγευμα της Παρασκευής


«Δεν είναι προσαχθέντες, είναι αγνοούμενοι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Κάνουμε έκκληση στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ να κάνει ένα τηλεφωνικό κέντρο, να δώσει 5 τηλέφωνα, να δώσει τη λίστα των ανθρώπων που έχουν προσαχθεί και να πάρουν τηλέφωνο οι οικογένειές τους για να μάθουν κατ' αρχήν ότι έχουν προσαχθεί, είναι καλά, είναι εδώ και ότι τηρείται κάποια διαδικασία» σημείωσε.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης κατήγγειλε παράλληλα ότι δεν υπάρχει διαδικασία προσαγωγής τόσων ωρών. «Οι προσαγωγές διαρκούν 2-3 άντε 4 ώρες, γίνεται κάποιος έλεγχος και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι. Ποια είναι η δικονομική κατάσταση των ανθρώπων αυτή τη στιγμή;» διερωτήθηκε.

«Έχουμε ακούσει επίσης ότι κάποιοι έχουν χτυπηθεί. Το λένε οι οικογένειες και υπάρχουν φωτογραφίες. Υπάρχουν άνθρωποι σε νοσοκομεία;» ήταν η ερώτηση που έθεσε.

«Δεν είναι δυνατόν στο όνομα του ότι γίνεται μια διερεύνηση - και καλώς να γίνει η διερεύνηση και καλώς προφανέστατα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άνθρωπο που χτύπησε - χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή να έχουν αγνοούμενους» είπε, ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε ότι μεταξύ των προσαχθέντων είναι και πολλοί ανήλικοι.

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την επίθεση στον αστυνομικό – Έρευνα και για εγκληματική οργάνωση

 Σαρώστε τις λέσχες φιλάθλων - Ερευνήστε για  διάπραξη κακουργημάτων - CNN.gr

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα επεισόδια στου Ρέντη και ο σοβαρός τραυματισμός του Αστυνομικούαπό χούλιγκαν. Η εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας έδωσε παραγγελία στην εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά ζητώντας τη διενέργεια έρευνας και την εποπτεία της έρευνας που διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Aπανωτά χειρουργεία για τον τραυματία αστυνομικό

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια επεισοδίων με χούλιγκαν έξω από κλειστό γυμναστήριο της Νίκαιας “Μελίνα Μερκούρη”, όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Το πρωί της Παρασκευής (08/12) έγινε το δεύτερο χειρουργείο – καθαρισμός και έχει σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά, με τα επόμενα 24ωρα να είναι κρίσιμα για τη ζωή του.

Ο ασθενής είχε πέσει σε κώμα από τα πρώτα λεπτά του τραυματισμού του, λόγω της εκτεταμένης αιμορραγίας (είχε υποστεί αιμορραγικό σοκ), σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο 31χρονος αστυνομικός, που έχει κάκωση μηριαίας αρτηρίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο  όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αμέσως. 

Το δεύτερο χειρουργείο ήταν απαραίτητο καθώς όταν μια ναυτική φωτοβολίδα περνάει μέσα στον οργανισμό και χτυπάει το σώμα, η καύση της πυροτεχνικής ύλης συνεχίζεται. Βλέπουμε τη φλόγα να βγαίνει από το σώμα, μέχρι να καεί ολόκληρη η ύλη.

Υπάρχουν μεγάλες καταστροφές σε ιστούς, καθώς και κακώσεις που έχουν προκληθεί στο σώμα του 31χρονου και όλα αυτά έπρεπε να χειρουργηθούν για να καθαριστούν έτσι ώστε να γίνει χειρουργικός καθαρισμός και να μην υπάρξει περιθώριο για μόλυνση.

Ο αστυνομικός δέχτηκε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου στον αριστερό του μηρό με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το χτεσινό ιατρικό ανακοινωθέν περίπου στις 23:00 ξεκίνησε η διαδικασία την ανάνηψης αφού όταν έφθασε στο νοσοκομείο ο αστυνομικός δεν είχε τις αισθήσεις του, 25 λεπτά αργότερα έπαθε καρδιακή ανακοπή, όμως μετά από 10 λεπτά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και να τον σταθεροποιήσουν αιμοστατικά και στη συνέχεια μπήκε στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε μία πολύωρη επέμβαση.

Οι γιατροί κατάφεραν να περιορίσουν, όσο μπορούσαν, την αιμορραγία. Επίσης σύμφωνα με το ανακοινωθέν αφαιρέθηκε από το πόδι του ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους.

Το χρονικό των επεισοδίων

Όλα άρχισαν μετά από επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης (7/12) έξω από το Μελίνα Μερκούρη, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Αστυνομία, 150 άτομα βγήκαν έξω από το κλειστό και πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με την χρήση χημικών.

Η μυρωδιά από τα δακρυγόνα πέρασε μέσα στο κλειστό. Ο διαιτητής έδωσε εντολή στους παίκτες των δύο ομάδων να πάνε στα αποδυτήρια, οι οποίοι υπάκουσαν για να προστατευτούν. Μετά από σχεδόν μία ώρα το παιχνίδι διεκόπη οριστικά.

Εκατοντάδες προσαγωγές

Εκατοντάδες άνθρωποι έμειναν στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού και περίμεναν τις εξελίξεις ανάμεσα στους οποίους δημοσιογράφοι, μέλη της διοίκησης και εκπρόσωποι των χορηγών του Ολυμπιακού.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αφού στο σημείο είχαν φτάσει δεκάδες κλούβες άρχισε η διαδικασία των προσαγωγών με τους προσαχθέντες να πηγαίνουν στη ΓΑΔΑ και στο Αλλοδαπών

 VIDEO από τις εκατοντάδες προσαγωγές έξω από το "Μελίνα Μερκούρη"

Προσαγωγή έξω από το Μελίνα Μερκούρη

ΜΑΤ έξω από το Μελίνα Μερκούρη

Προσαγωγές μετά τα επεισόδια έξω από το Μελίνα Μερκούρη

ΕΛΑΣ για τις 424 προσαγωγές: Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα τους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης στο Ρέντη

Σε ανακοίνωση σχετικά με τους 424 προσαχθέντες από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» μετά από επεισόδια, αλλά και για τα μέχρι τώρα ευρήματά των σχετικών ερευνών προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης».

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως η σχετική ανακοίνωση τονίζει πως στους προσαχθέντες πραγματοποιείται εξακρίβωση στοιχείων ενώ γίνεται λήψη μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και λήψη δειγμάτων από τα χέρια με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

 Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα τους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης στο Ρέντη

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής.

Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο τραυματισμός του αστυνομικού σε βίντεο

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νοσοκομείο όπου δίνει τη μάχη ο τραυματίας αστυνομικός

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενο από τον τομεάρχη Αθλητισμού Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Κώστα Μπάρκα και την Αντιστράτηγο ε.α. της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, προκειμένου  να συμπαρασταθεί στο νεαρό αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια συμπλοκών, στον αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟ.

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησαν και έλαβαν ενημέρωση από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού. Το κλιμάκιο συνόδευαν συνδικαλιστές αστυνομικοί.

Οικονόμου για τον τραυματία αστυνομικό: "Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή, "δολοφονική επίθεση" που δεν θα μείνει ατιμώρητη"

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και έμεινε εκεί μέχρι να τελειώσει το χειρουργείο και να ενημερωθεί για την κατάσταση του.

Κατά την αποχώρηση του μισή ώρα μετά τις δύο τα ξημερώματα στις δηλώσεις του στάθηκε στις προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν στη ζωή τον 31χρονο αστυνομικό και τους ευχαρίστησε για αυτό ενώ στη συνέχεια και έκανε λόγο για "δολοφονική επίθεση" που δεν θα μείνει ατιμώρητη και μίλησε για αγέλες χούλιγκαν τις οποίες δεν πρέπει να προστατεύει κανείς.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Αυτή τη στιγμή η έγνοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή και θέλω να τους ευχαριστήσω. Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε "δολοφονική επίθεση". Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη. Είναι ζήτημα νομιμότητας και είναι ζήτημα δικαιοσύνης.

Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία. Τη βία με οπαδικό υπόβαθρο. Από αγέλες χούλιγκαν. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, αυτές οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην Ελληνική κοινωνία.

Μόνο έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν. Θέλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου που παρά το γεγονός πως δεν εφημέρευε έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό".

Το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν

"Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση".

Πηγές: sport24, news247.gr, ertnews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)