to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κρεβατομουρμούρα Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ για τις δημοσκοπήσεις

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δημοσίευε η «Εφημερίδα των Συντακτών» έφεραν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία τα έβαλε με ...τους αριθμούς. Τι απαντά ο πρόεδρος της Public Issue για την προσφυγή πολίτη κατά της εταιρείας στην Επιτροπή δεοντολογίας των εταιρειών δημοσκοπήσεων.


Αμφισβητώντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Public Issue, την οποία δημοσίευσε η« Εφ.Συν.» και δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της Ν.Δ. με έντεκα μονάδες, η κυβέρνηση επιτίθεται τόσο στην εταιρεία όσο και στην εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση της «Εφ.Συν.» που έφερε τον πανικό στη συγκυβέρνηση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε χθες (Τρίτη) τα περί «προπαγανδιστικής επιβολής» και τόνισε ότι «όταν εμφανίζεται μια τόσο μεγάλη διαφορά, δημιουργείται στον κόσμο η αίσθηση ότι είναι μη αναστρέψιμη, κάτι που δεν ισχύει». Εμμέσως βέβαια η κυρία Βούλτεψη αναφέρθηκε στη συγκυρία, κάνοντας λόγο για μια περίοδο «που πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ».

Η Public Issue σχολίασε τις παρεμβάσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου με ανάρτησή της στο twitter, στην οποία ανέφερε: «Απάντηση στην κυρία Βούλτεψη: προπαγάνδα είναι η συγκάλυψη της πραγματικότητας, όχι η αποκάλυψή της».

Το θέμα της έρευνας έφτασε και στην Ελεγκτική Επιτροπή Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Κοινής Γνώμης, έπειτα από ατομική προσφυγή ιδιώτη.

Στελέχη δημοσκοπικών εταιρειών με τα οποία επικοινώνησε η «Εφ.Συν.» έλεγαν ότι το πρόβλημα αφορά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και όχι ένα συγκεκριμένο κόμμα ή πρόσωπο.

«Οταν τα ευρήματα δεν βολεύουν τα κόμματα, τότε αντιδρούν πιέζοντας τις δημοσκοπικές εταιρείες», λέει στέλεχος δημοσκοπικών εταιρειών στην «Εφ.Συν.» και προσθέτει ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτες και εκδηλώνουν έλλειψη ψυχραιμίας.

* Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 1 Οκτωβρίου:

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου: Απάντηση του προέδρου της Public Issue, Γιάννη Μαυρή, στην κυβερνητική εκπρόσωπο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)