to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:59 | 29.09.2013

Πολιτική

Κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ οι αρχηγοί της νεοναζιστικής συμμορίας - Την Τρίτη οι πρώτες απολογίες

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες.


Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία για την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη για την υπόθεση αφορά την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης οπλοκατοχής κατά περίπτωση.


Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, σε περίπτωση που δεν οδηγηθεί ενώπιον των αρχών εντός 24 ωρών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς θα πρέπει να ζητηθεί η άρση ασυλίας του από την βουλή ώστε να εκδοθεί σε βάρος του από τους ανακριτές της υπόθεσης ένταλμα σύλληψής του.


Σύμφωνα τώρα με εκτιμήσεις μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις, θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.

ΟΙ συλληφθέντες οδηγήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, της Χ.Α., Γ.Πατέλης, ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά, η ανθυπαστυνόμος της Ασφάλειας Πειραιά, και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Αμέσως μετά την προσαγωγή των συλληφθέντων, μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της Ασφάλειας, το οποίο έφερε συμβατικά νούμερα κυκλοφορίας, η ογκώδης δικογραφία για την υπόθεση.

Έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων ήσαν συγκεντρωμένοι περίπου 150 οπαδοί της Χρυσής Αυγής, καθώς και βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι επεφήμησαν του συλληφθέντες κατά την προσαγωγή τους.

Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστο Παρθένη, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, από τα 32 που περιλαμβάνονται στην παραγγελία που έδωσε οπ αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Βουρλιώτης στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αναλυτικά, πρόκειται για τον γγ της Χ.Α. Νικόλαο Μιχαλολιάκο, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στην Πεύκη και τους βουλευτές Η.Κασιδιάρη, Ι.Λαγό, καθώς και τους βουλευτές Η.Παναγιώταρο και Ν.Μίχο, οι οποίοι εμφανίστηκαν αυτοβούλως και συνελήφθησαν. Επίσης, έχουν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής 13 στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Νίκαιας Γ.Πατέλης, καθώς και ο ειδικός φρουρός της ΔΙΑΣ Πειραιά και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά.


Εκτός από τα όπλα, τα χρήματα και τα άλλα ευρήματα στην οικία του Ν.Μιχαλολιάκου, στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα μαχαίρι με σιδερογροθιά, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέϊζερ) 4 μαχαίρια - πεταλούδα, 4 σουγιάδες, 3 σιδερογροθιές, 2 χατζάρες, 20 φυσιγγίου πολεμικού τυφεκίου G-3, 4 καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.


Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη για τη σύλληψη του βουλευτή Χρήστου Παππά και των υπολοίπων 11 ατόμων που διαφεύγουν. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ο ειδικός φρουρός και η ανθυπαστυνόμος που συνελήφθησαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος διατάχθηκε ΕΔΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)