to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:23 | 17.04.2014

πηγή: news247.gr

Πολιτική

Κουβέλης: Είμαστε θετικοί για επιστροφή σε κυβέρνηση συνεργασίας

Σε συνέντευξή του στην Ημερησία, σημειώνει ότι "η ΔΗΜΑΡ παραμένει η Αριστερά των λύσεων και της ευθύνης, στοχεύοντας σε κυβερνητικές συνεργασίες με προοδευτικό πρόσημο", καλώντας τους πολίτες να υποστηρίξουν τον " προοδευτικό πόλο που συγκροτήσαμε για να ισχυροποιηθεί μια πρόταση που υπερβαίνει τη συντηρητική πολιτική και τον αριστερό λαϊκισμό".


"Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε κυβερνητικές λύσεις με ξεκάθαρους όρους και διακριτές πολιτικές", δηλώνει.

Ο κ. Κουβέλης κάνει λόγο για "πολιτικές που θα ακακουφίσουν τους πολίτες και θα δημιουργήσουν βάσιμες ελπίδες ανάκαμψης".

Απαντώντας σε ερώτηση για το Ποτάμι και για το "αν θα μπορούσε να είναι ένας εν δυνάμει συνομιλητής (της ΔΗΜΑΡ) για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς λέει:

"Δεν αντιλαμβάνομαι ποιου ακριβώς χώρου εννοείτε… Το πιο προωθημένο που μας έχει πει μέχρι στιγμής το 'Ποτάμι', εν σχέσει με τη φυσιογνωμία του, είναι ότι διαθέτει 'συγγενείς' και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι διεκδικεί κυβερνητικό ρόλο. Ξέρετε, η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς δεν πρόκειται να γίνει με πρώτη ύλη ούτε την προγραμματική ασάφεια ούτε την πολιτική σύγχυση. Ο τρίτος πόλος της ελληνικής πολιτικής ζωής ή θα είναι προοδευτικός και αυτόνομος ή απολύτως αφομοιώσιμος από το μπλοκ των συντηρητικών δυνάμεων".

"Η έξοδος στις αγορές κινείται σε θετική κατεύθυνση"

Όσον αφορά στην έξοδο της χώρας στις αγορές υπογραμμίζει, ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση.

"Αναρωτιέμαι, θέλουν κι άλλα Μνημόνια, όσοι διαβάζουν με αυτόν τον τρόπο τις εξελίξεις; Είναι λάθος να εστιάζουμε μονοσήμαντα στο υψηλό επιτόκιο, αντιπαραθέτοντας το χαμηλό των προγραμμάτων διάσωσης", σημειώνει, αναφερόμενος εμμέσως στο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, σημειώνει:

"Για να αντιληφθεί κανείς ότι η κρίση εκπροσώπησης είναι διάχυτη και ότι η ρευστότητα σφραγίζει το νέο σκηνικό δεν χρειάζονται δημοσκοπήσεις. Εμείς, βεβαίως, παρακολουθούμε τις έρευνες κοινής γνώμης, διαβάζουμε τα στοιχεία που αφορούν την πρόθεση ψήφου, εστιάζουμε ωστόσο και σε ποιοτικά στοιχεία, όπως είναι η πολύ καλή εικόνα της ΔΗΜΑΡ και η υψηλή δημοφιλία της στο χώρο των αναποφάσιστων, που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η τελική εικόνα θα είναι εντελώς διαφορετική. Θα έχετε διαπιστώσει κι εσείς άλλωστε ότι η 'Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία' παρουσιάζει απτές ενδείξεις ανόδου".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)