to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:07 | 12.05.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Κοντονής: «Υπάρχουν ελληνικές... παρεμβάσεις για Grexit»

Την παρέμβαση Ελλήνων παραγόντων όχι για να αποφύγει το grexit το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά για το αντίθετο, κατήγγειλε σήμερα ο Σταύρος Κοντονής.


Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια ημερίδας για την αθλητική βία, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του ΠΣΑΤ, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως εγχώριοι παράγοντες παρεμβαίνουν για να αποκλειστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο…
 
«Τις τελευταίες μέρες έχουμε διαπιστώσει ότι Έλληνες παράγοντες έχουν λειτουργήσει και παρεμβαίνουν στις διεθνείς ομοσπονδίες για την αποβολή των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα ήθελα να σας πω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως αν συμβεί οτιδήποτε προς αυτήν την κατεύθυνση, οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους είναι αυτοί οι ίδιοι που πλέον θα συζητούν με την Κυβέρνηση χωρίς τη διεθνή προστασία», τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού.
 
Όσον αφορά το αυτοδιοίκητο, ανέφερε: «Η έννομη τάξη αναγνωρίζει το αυτοδιοίκητο σε πληθώρα θεσμών. Πουθενά όμως δεν αναγνωρίζεται το καθεστώς αυτονομίας. Κατά το Σύνταγμα ο αθλητισμός ελέγχεται από το κράτος. Δεν εξαιρείται το ποδόσφαιρο που επέτρεπε την ασυδοσία. Η ΕΠΟ επανέρχεται σε μια κανονικότητα. Η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αυτοδιοίκητο. Απλώς ενεργεί με βάση την αυτονομία».
 
Σχετικά με την απάντηση της ΟΥΕΦΑ και το εάν έχει ξεπεραστεί το ενδεχόμενο Grexit:  «Αύριο επίκειται αντίδραση από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου και μια -τελεσιγραφικού τύπου- παρέμβαση θα αποτελέσει προβληματική εξέλιξη. Στο διάλογο δεν μπαίνουν τελεσίγραφα. Εμείς σεβόμαστε το καταστατικό της FIFA, το ίδιο οφείλει να κάνει και αυτή με το Σύνταγμα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)