to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

3:54 | 13.03.2014

πηγή: theinsider

Διεθνή

Κωνσταντινούπολη: Δύο νεκροί κατά την διάρκεια των συμπλοκών

Ένας Τούρκος διαδηλωτής και ένας αστυνομικός έχασαν την Τετάρτη την ζωή τους κατά την διάρκεια των συμπλοκών στην Κωνσταντινούπολη.


Τούρκος διαδηλωτής έχασε την Τετάρτη τη ζωή του μετά από τραυματισμό που υπέστη στο κεφάλι «κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων ομάδων διαδηλωτών» στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος. Το όνομα του 22χρονου διαδηλωτή ήταν Burak Karamanoğlu. 

«Υπήρχαν δύο ομάδες που επιτίθενται στις αστυνομικές αρχές και ένας νεαρός υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι… και έχασε τη ζωή του», δήλωσε ο Αζίζ Μπαμπουσκού, επαρχιακός επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στην Κωνσταντινούπολη, όπου και απόψε ο κόσμος βρισκόταν στους δρόμους και η αστυνομία προέβη σε βίαιη καταστολή με τη χρήση χημικών και ρίψης νερού.

Επίσης, ένας 30χρονος αστυνομικός πέθανε στο Tunceli, μετά από καρδιακή προσβολή μέσα σε όχημα της αστυνομίας, λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών.

Ξεπέρασε κάθε όριο ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, μιλώντας για τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας με αφορμή την κηδεία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Τρίτη μετά τον τραυματισμό του τον περασμένο Ιούνιο από ρίψη δακρυγόνου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο πάρκο Γκεζί, την ώρα που πήγαινε να αγοράσει ψωμί.

Για το λόγο αυτό, πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν την Τετάρτη στα χέρια τους από μια φρατζόλα ψωμί, θέλοντας να υπενθυμίσουν ότι ο 15χρονος δεν μετείχε καν των διαδηλώσεων αλλά έπεσε θύμα ενός "τυφλού" χτυπήματος της Αστυνομίας.

Ο Μπαγίς δεν δίστασε με ανάρτησή του στο Twitter να αποκαλέσει «νεκρόφιλους» όσους παραβρέθηκαν στην κηδεία του 15χρονου προκαλώντας τεράστιο κύμα αντιδράσεων που τελικά τον υποχρέωσε να διαγράψει το επίμαχο tweet.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)