to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:32 | 04.09.2013

Πολιτική

Κομμούνιζε και η Αμυντική Βιομηχανία;

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Την ΕΡΤ την κλείσανε επειδή κομμούνιζε. Τα είχε πει ο Πάγκαλος έξω από τα δόντια: Ήταν γεμάτη μαρξιστές και έπαιζε συνεχώς σοβιετικές ταινίες, όπως το «The Matrix» των αδελφών Γουατσόφσκι. Την Αμυντική Βιομηχανία γιατί την κλείνουνε; Μήπως έχει καταληφθεί και αυτή από εαμοβουλγάρους, μήπως εξοπλίζει μυστικά το τρίτο αντάρτικο, μήπως στα υπόγειά της, αντί για σφαίρες, σμιλεύουν κονσερβοκούτια; Αν και εδώ που τα λέμε, τα καλύτερα κονσερβοκούτια τα φτιάχνει ο πεθερός του Σαμαρά.

Όταν βάλανε λουκέτο στην ΕΡΤ, κάποιοι δεξιοί και ακροδεξιοί πανηγύριζαν, επειδή γλιτώσαμε επιτέλους από τους αριστερούς κουλτουριάρηδες, που δεν μας άφηναν να εγκαταστήσουμε τον Δ' Ελληνικό Πολιτισμό. Χθες, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα το μέηλ με το οποίο η τρόικα ζητούσε να κλείσουν πάραυτα οι τρεις αμυντικές βιομηχανίες και να απολυθούν οι 2.500 εργαζόμενοι χωρίς αποζημίωση, τα κανάλια και τα ραδιόφωνα κατακλύσθηκαν από δεξιούς και ακροδεξιούς που ολοφύρονταν ότι παραδίδουμε την άμυνά μας στους Γερμανούς και ότι έτσι όπως πάμε, τις σφαίρες που χρησιμοποιούν τα παιδιά μας στο στρατό θα τις κατασκευάζουν οι Τούρκοι. Ωραία διαδρομή: Μέσα σε τρεις μήνες φτάσαμε από τους αριστερούς κουλτουριάρηδες, στους Γερμανούς και τους Τούρκους.

Όταν βάλανε λουκέτο στην ΕΡΤ, μερικοί, ευτυχώς όχι πολλοί, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πανηγύριζαν, επειδή γλιτώσαμε επιτέλους από τους καλοπληρωμένους κηφήνες του δημοσίου. Χθες, μόλις ακούστηκε ότι το μέηλ της τρόικα ζητούσε απόλυση χωρίς αποζημίωση, τα χαμόγελα των μνησίκακων πάγωσαν. Το «χωρίς αποζημίωση» δεν θα περιοριστεί στις ΔΕΚΟ που υφίστανται τον ξαφνικό θάνατο, δεν θα περιοριστεί καν στο δημόσιο τομέα, θα προσβάλει ταχέως και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού, σαν θανατηφόρος ιός που μεταδίδεται με τον αέρα. Είναι απαίτηση της τρόϊκας, θα γίνει μνημονιακή δέσμευση και μετά, άμωμοι εν οδώ αλληλούια.

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά το «εγώ ελπίζω να τη βολέψω» δεν υπάρχει πια. Το μόνο που έχει απομείνει είναι το «ή εμείς ή αυτοί».

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)