to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 05.01.2015

Πολιτική

Κομισιόν: Η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι αμετάκλητη

Η συνθήκη προβλέπει ότι η ένταξή στην Ευρωζώνη είναι αμετάκλητη, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιντχαρντ, κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.


Το ελληνικό ζήτημα κυριάρχησε στη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, όπου η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιντχαρντ, αφού αρνήθηκε να σχολιάσει «φήμες και εικασίες», επανέλαβε τη θέση της Κομισιόν, η οποία όπως είπε εκφράστηκε στις 29 Δεκεμβρίου από τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος επίτροπος αμέσως μετά και την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια εκλογής ΠτΔ από τη βουλή είχε δηλώσει ότι μέσω των πρόωρων εκλογών ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για άλλη μία φορά για το μέλλον του, ενώ είχε προσθέσει: «Μια ισχυρή δέσμευση στην Ευρώπη και μια ευρεία στήριξη των Ελλήνων ψηφοφόρων και των πολιτικών αρχηγών για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα είναι ουσιώδεις, ώστε η Ελλάδα να ευημερήσει ξανά εντός της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η Επιτροπή παραμένει στη δήλωση αυτή και αναμένει τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει πρόνοια στη συνθήκη για έξοδο μιας χώρας από την Ευρωζώνη, απάντησε ότι το άρθρο 240 παράγραφος 3 αναφέρει ότι η ένταξη στην Ευρωζώνη είναι αμετάκλητη. Το ευρώ δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, άντεξε (στην κρίση) δείχνοντας τη δύναμή του, είπε, ενώ υπενθύμισε ότι από την 1 Ιανουαρίου η Ευρωζώνη με την ένταξη της Λιθουανίας μετράει 19 μέλη και προέβλεψε ότι θα συνεχίσει να διευρύνεται στο μέλλον.

Τέλος, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, αν και ρωτήθηκε, αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους. (πηγή: Ναυτεμπορική)

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο η ανεύθυνη κυβέρνηση Σαμαρά συντηρεί πλέον τα σενάρια περί Grexit

 
 

Το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε σχετικό του σχόλιο: '

Μετά και τη σημερινή δήλωση του εκπροσώπου Tύπου της Κομισιόν ότι η “ένταξή στην ευρωζώνη είναι αμετάκλητη”, που ακολουθεί και την αντίστοιχη δήλωση Ντράγκι ότι “δεν θα γίνει διάσπαση στην ευρωζώνη”, το περίφημο grexit συντηρείται μόνο από την ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση Σαμαρά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)