to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης: Συνέντευξη με τη Λένα Κουγέα

Με τη Λένα Κουγέα, συζητάμε για όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης (Κ.Ι.Φ.Α) της Αθήνας. Η Λένα Κουγέα είναι μέλος του συντονιστικού του Κ.Ι.Φ.Α Αθήνας.


Το Κ.Ι.Φ.Α. της Αθήνας, ξεκίνησε τη δραστηριότητα του  τον Ιανουάριο του 2013 με πρωτοβουλία και στήριξη της Ανοιχτής Πόλης, δημοτικής παράταξης στο Δήμο της Αθήνας.

Σκοπός του Κ.Ι.Φ.Α, το οποίο λειτουργεί σε εθελοντική βάση, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους (-ες) πολίτες, Έλληνες και αλλοδαπούς, μετανάστες και πρόσφυγες. Ιδιαίτερα σε άτομα που τα βιβλιάρια τους έχουν λήξει λόγω ανεργίας, οι οποίοι σήμερα δεν γίνονται δεκτοί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αν δεν έχουν να πληρώσουν το εισιτήριο των 5 ευρώ, και πολύ περισσότερο, το κόστος της θεραπείας ή των εξετάσεων τους.

Υπάρχουν 41 εθελοντές, η περίθαλψη γίνεται από ομάδα 24 εθελοντών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων: παθολόγου και γενικής ιατρικής, ενδοκρινολόγου, αγγειοχειρουργού, αιματολόγου, πνευμονολόγων, γυναικολόγων, καρδιολόγου, ψυχιάτρων, 18 οδοντιάτρων, 6 ψυχολόγων καθώς και ομάδα 3 φαρμακοποιών. Ταυτόχρονα το Κ.Ι.Φ.Α συνεργάζεται με ένα δίκτυο εξειδικευμένων εθελοντών υγειονομικών, ιδιωτών και νοσοκομειακών για τη δωρεάν ολοκλήρωση της διαγνωστικής και θεραπευτικής προσπέλασης, όπου χρειάζεται.

Ο εξοπλισμός του ιατρείου και του οδοντιατρείου έχει γίνει αποκλειστικά με δωρεές, η αγορά των αναλώσιμων -ιδίως του οδοντιατρείου- γίνεται χάρις στην οικονομική ενίσχυση φίλων του ιατρείου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το φαρμακείο στηρίζεται στις δωρεές οικιακών φαρμάκων που δεν έχουν λήξει, ακόμα και αν η συσκευασία δεν είναι πλήρης.

Μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί 6.204 ιατρικές πράξεις από τις διάφορες ειδικότητες ιατρών, οι 2.637 από τους οδοντιάτρους και οι 335 από εξωτερικούς συνεργαζόμενους ιατρούς. Συνολικά έχουν εξετασθεί 2.148 ασθενείς. Αρκετοί ασθενείς επίσης παραπέμφθηκαν για εξετάσεις ακτινολογικές, αιματολογικές, βιοχημικές κλπ. σε νοσοκομεία. Πραγματοποιήθηκαν 15 μικρές χειρουργικές επεμβάσεις και έγινε βιοψία δείγματος.

Η διεύθυνση του Κ.Ι.Φ.Α.:

Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας

Ικτίνου 2 και Κλεισθένους, (3ος όροφος)

Δήμος Αθηναίων

Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 -18:00

Τηλέφωνο για ραντεβού 210 3802037.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)