to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:28 | 09.10.2013

Κοινωνία

"Κλειστά" λόγω διαθεσιμότητας τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας

Πλήθος πρωτοετών φοιτητών στα Προπύλαια στην πρωινή εκδήλωση ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών για τις εξελίξεις στα ΑΕΙ


Πάνω από 1.500 πρωτοετείς φοιτητές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου Αθηνών και έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, που οργάνωσε το ίδρυμα στα Προπύλαια.

Σε παρέμβασή του ο πρύτανης κ. Πελεγρίνης καλωσόρισε τους νέους φοιτητές στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τους διαβεβαίωσε ότι το εξάμηνο δεν χάθηκε. «Δεν είναι, όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει. Αυτό που θέλουμε είναι να είστε εδώ και το επόμενο εξάμηνο» προσέθεσε για να καταλήξει λέγοντας: «Ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό σας». Ο πρύτανης έκανε λόγο για «απαράδεκτες ενέργειες» του υπουργού Παιδείας που έχουν οδηγήσει στην απεργία των διοικητικών υπαλλήλων»


Σε ανοιχτή επιστολή προς τους πρωτοετείς φοιτητές, τα μέλη του διδακτικού προσωπικού και ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών εξηγούν τους λόγους για τους οποίους το ίδρυμα βρίσκεται σε «αδυναμία λειτουργίας» ενώ ζητούν την κατανόηση και τη στήριξή τους στον αγώνα που διεξάγουν για να «αποτραπεί η υποβάθμιση του Πανεπιστημίου».

Ανάλογη εκδήλωση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων.

Εκπνέει η προθεσμία για να σταλούν οι λίστες με τις διαθεσιμότητες - Στέλνουν εισαγγελείς στα πανεπιστήμια

Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή στον ΑΣΕΠ της λίστας με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την πλευρά των εισαγγελικών αρχών, από τη στιγμή που έχει σταλεί σχετική εισαγγελική παραγγελία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, εάν έως σήμερα, Τετάρτη δεν δοθούν τα στοιχεία, θα κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία κατά των διευθυντών διοικητικών υπηρεσιών των οκτώ ιδρυμάτων για παράβαση καθήκοντος.


Πληροφορίες από τον Άρειο Πάγο μάλιστα αναφέρουν ότι και οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων έχουν ευθύνες, καθώς έπρεπε να έχουν ορίσει προσωπικό ασφαλείας (στα πανεπιστήμια Αθηνών και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει δοθεί σχετική εντολή).

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Ιωαννίνων έστειλαν τις λίστες στην κυβέρνηση το απόγευμα της Τετάρτης.

«Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα, ας έρθουν να με συλλάβουν» δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Πελεγρίνης

 Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα, ας έρθουν να με συλλάβουν


Μιλώντας νωρίτερα στον Βήμα 99,5 ο κ.Πελεγρίνης δήλωσε άγνοια για τα περί εισαγγελικής παραγγελίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό για τη μη αποστολή των στοιχείων στο ΑΣΕΠ. «Δεν έχει φτάσει σε μένα η σχετική παραγγελία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μαύρο πανό στα Προπύλαια


Κλειστό και το ΑΠΘ

dioikitikoi-apth3

Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΘ πραγματοποίησαν πορεία στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή φοιτητών αλλά και εργαζομένων της ΕΡΤ3.

dioikitikoi-apth2

*Με πληροφορίες από in.gr

Διαβάστε αναλυτικά σε παλαιότερο μας θέμα πως η κυβέρνηση οδηγεί σε λουκέτο τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτική εκπαίδευση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)