to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:30 | 16.07.2014

Οικονομία

«Εγκληματικό λουκέτο»: Κλείνουν τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε Ορεστιάδα και Σέρρες

Στο κλείσιμο των εργοστασίων σε Ορεστιάδα και Σέρρες προχωρά η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανία Ζάχαρης - «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα έγκλημα, ένα έγκλημα σε βάρος όλης της ελληνικής κοινωνίας» δήλωσε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου



Τουλάχιστον 170 εργαζόμενοι αναμένεται να χάσουν τις δουλειές τους έως το τέλος του έτους φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες αγρότες στους δύο νομούς. Ανοιχτή θα παραμείνει η μονάδα μόνο στο Πλατύ Ημαθίας η οποία σήμερα απασχολεί περίπου 105 εργαζόμενους.  «Η απόφαση για το κλείσιμο των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, σε αδιέξοδο χιλιάδες αγρότες και καταδικάζει σε μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες της Ορεστιάδας και των Σερρών» δηλώνει μεταξύ άλλων η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου χαρακτηρίζοντας το λουκέτο έγκλημα σε βάρος όλης της ελληνικής κοινωνίας (διαβάστε αναλυτικά).

"Το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα ήταν ο βασικός πνεύμονας εργασίας της περιοχής του Βορείου Έβρου, δεν υπάρχει τίποτα άλλο εδώ" δήλωσε στο Κόκκινο ο Βαγγέλης Μπιμπισίδης που τόνισε πως "η διοίκηση εδώ και χρόνια προσπαθεί να πουλήσει το εργοστάσιο και έχει μετατρέψει την Βιομηχανία απο παραγωγική εταιρία σε εμπορική εταιρία απαξιώνοντας τους αγρότες".

Μιλά στο Κόκκινο ο Βαγγέλης Μπιμπισίδης, γραμματέας της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. 

-------------------------

Ριζικά αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ με το καταστροφικό κλείσιμο της ΕΒΖ

 

Την Τρίτη 15 Ιούλη στην έδρα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, που προκάλεσε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον Τάσο Κανταρά μέλους της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνου για την Αγροτική Πολιτική και από τις βουλευτίνες Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου (Β΄ Θεσσαλονίκης) και Αφροδίτη Σταμπουλή (Σερρών), με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΖ κ. Λάμπρο Χαραλάμπους.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας κατόπιν στους εργαζόμενους εξέφρασε τη ριζική αντίθεση του κόμματος στην καταστροφική πρόθεση της κυβέρνησης, η οποία ακολουθεί κατά γράμμα τις επιταγές της Τρόικα, και η οποία αν υλοποιηθεί θα έχει δραματικές επιπτώσεις για τους δύο νομούς, Σερρών και Έβρου, και ευρύτερα για τη Βόρεια Ελλάδα. Περισσότερα ΕΔΩ.

Αφροδίτη Σταμπουλή: «Να λειτουργήσουν και τα τρία εργοστάσια της ΕΒΖ»

Για τις εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και την απόφαση της διοίκησης της ΕΒΖ να κλείσει τα δύο από τα τρία εργοστάσια της εταιρίας, μίλησε στο Κόκκινο και η βουλεύτρια Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή.

Αν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να βρει λύση, όπως σημείωσε η Αφροδίτη Σταμπουλή, τότε η λειτουργία των εργοστασίων στις Σέρρες και στην Ορεστιάδα θα μπορούσε να περάσει σε έναν φορέα στον οποίο θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)