to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:57 | 24.07.2014

Κοινωνία

Κινητοποίηση ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και Λάρισας στα διόδια Μοσχοχωρίου

Το χθεσινό τροχαίο δυστύχημα στην παλιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας με θύματα τρία νέα παιδιά, ξαναφέρνει στην επιφάνεια με τον χειρότερο τρόπο την απαξίωση, από την πλευρά της πολιτείας, των αναγκών των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες συνεχίζουν να ζουν, να έχουν ανάγκες, και να μετακινούνται από τον παλιό δρόμο, γνωστό και ως καρμανιόλα, και μετά την κατασκευή της νέας εθνικής οδού με τα πανάκριβα διόδια. Εκεί είναι τα χωριά τους και τα σπίτια τους.


Την απαξίωση από την πλευρά της πολιτείας και προς την ανθρώπινη ζωή, καταδεικνύει και η χθεσινή δήλωση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ότι «δεν αφήνουν να φτιάξουμε καλύτερο το δρόμο για να μην πηγαίνουν περισσότερα οχήματα από τον παλιό».

Από τον παλιό όμως πηγαίνουν όλο και περισσότερα οχήματα, αφού οι ληστρικές, και προσφάτως επικαιροποιημένες, συμβάσεις με τους «εθνικούς εργολάβους» αύξησαν απαράδεκτα την τιμή των διοδίων Μοσχοχωρίου, των πιο ακριβών σε ολόκληρο το μήκος της ΠΑΘΕ, βάζοντας σε κίνδυνο οδηγούς και επιβάτες μικρών και μεγάλων οχημάτων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Οι τοπικές κοινωνίες και τα κινήματα ενάντια στα διόδια, χτυπούσαν καμπανάκια από καιρό για αυτό τον παραλογισμό. Σήμερα όμως, είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει κοινή δράση για την κατάργηση των διοδίων και την πίεση προς το Υπουργείο Μεταφορών, για τη λήψη μέτρων συντήρησης και ασφάλειας της Παλιάς Εθνικής Οδού Βόλου –Λάρισας.

Οι ανθρώπινες ζωές και οι ανάγκες των πολιτών πρέπει επιτέλους να θεωρηθούν πιο σημαντικές από τις ανάγκες των εργολάβων για περισσότερα κέρδη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, συνδιοργανώνουν κινητοποίηση το Σάββατο 26 Ιουλίου στις 11.30 πμ, στα διόδια Μοσχοχωρίου, για τα μεγάλα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, και την απαράδεκτη τιμή των διοδίων, και καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή.

Ζητούμε την κατάργηση των διοδίων γιατί η ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση είναι δικαίωμα.

Η αναχώρηση για τα διόδια Μοσχοχωρίου θα γίνει στις 10.30 πμ από το Δημαρχείο Βόλου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24210 35037, 6972201507

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)