to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:34 | 22.04.2013

Διεθνή

Κίνα: Διαμαρτυρίες εκατοντάδων σεισμοπαθών στο Σιτσουάν

Τουλάχιστον 188 τα θύματα του σεισμού των 6,6 ρίχτερ


Εκατοντάδες θύματα του σεισμού των 6,6 Ρίχτερ ο οποίος χτύπησε τη νοτιοδυτική Κίνα τα ξημερώματα του Σαββάτου, έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 188 ανθρώπους, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα ειρηνικά κρατώντας πλακάτ, ζητώντας βοήθεια και φωνάζοντας συνθήματα με αποδέκτες τις αστυνομικές αρχές κοντά στο χωριό Τσαογιάνγκ, στο Λουσάν

«Είμαστε άστεγοι, δεν έχουμε μέρος για να κοιμηθούμε ούτε φαγητό για να φάμε. Κανείς δεν μας δίνει σημασία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο 45χρονος αγρότης Πενγκ Κιονγκ, κάτοικος του χωριού Τσαογιάνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Εάν συνεχίσουν να μας αγνοούν, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε σε διαμαρτυρία», δήλωσε από την πλευρά του ο Τιαν Κουανκιάν, 40χρονος αγρότης.

«Έχουν περάσει τρεις ημέρες κατά τις οποίες δεν μας έχουν δοθεί ούτε ζυμαρικά ούτε νερό. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον σκηνές», συμπληρώνει ο κ. Τιαν.

Αξιωματούχος της αστυνομίας προσπάθησε να ηρεμήσει τους διαμαρτυρόμενους, σημειώνοντας ότι οι αρχές πράττουν ό,τι καλύτερο μπορούν, δεδομένων των συνθηκών.

«Ήδη εργαζόμαστε για να παράσχουμε στους ανθρώπους αυτούς νερό και φαγητό», σημείωσε ο κινέζος αστυνομικός, ο οποίος ζήτησε τη διατήρηση της ανωνυμίας του, σύμφωνα με το Reuters.

Η ορεινή φύση του εδάφους στην περιοχή και οι πτωχές υποδομές καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση σε πολλά σημεία όπου υπάρχουν πληγέντες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, μετασεισμοί έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις οι οποίες έχουν διακόψει την κυκλοφορία σε τουλάχιστον έναν βασικό αυτοκινητόδρομο.

Πηγή: thepressproject.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)