to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:44 | 04.04.2013

Πολιτική

Kill' em all

Του Γιώργου Κυρίτση


Πριν από μερικές ημέρες τέθηκε σε αργία ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Παντής, μετά την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση του κινητού τηλεφώνου που φέρεται να δώρισε σε ηθοποιό, από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών του Ιδρύματος. Ο ίδιος αποδίδει τη δίωξη εις βάρος του σε στοχοποίηση του πανεπιστημίου, αλλά και οι συνάδελφοί του ομοθυμαδόν τον στηρίζουν. Οι κατηγορίες σε βάρος του Γ. Παντή υπαγορεύτηκαν από δημοσιεύματα του "Πρώτου Θέματος" και "τυχαίως" συνέπεσαν με τη γενικότερη εκστρατεία του μνημονιακού συστήματος πριν από δυο χρόνια για να αποδυναμωθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο και να περάσει ο νόμος Διαμαντοπούλου. Επιπλέον, ο Γ. Παντής ήρθε σε σύγκρουση με άλλο ένα μνημονιακό ταμπού: τους εργολάβους στο ΑΠΘ.

Έτσι, ο αντιπρύτανης είναι πλέον αντιμέτωπος με τον νόμο Μανιτάκη 4093/2012, ο οποίος ορίζει ότι η αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη δημόσιου υπαλλήλου, ακόμη και για πλημμέλημα, οδηγεί σε αυτοδίκαιη αργία, την οποία ο κ. Μανιτάκης έφτιαξε ως προθάλαμο της απόλυσης, δημιουργώντας έναν κουβά "επίορκων", που άλλοι είναι, άλλοι δεν είναι, άλλοι έχουν δικαστεί, άλλοι δεν έχουν και μπορεί να αθωωθούν. Αλλά ο κ. Μανιτάκης θα τους έχει απολύσει και, σε κάθε περίπτωση, θα τους έχει απαξιώσει επαγγελματικά και κοινωνικά.

Χθες είχαμε τη δίωξη εις βάρος του προέδρου του σωματείου των εργαζόμενων στο μετρό για κινητοποιήσεις του περασμένου Ιανουαρίου. Προχθές δικάστηκαν δύο συνδικαλιστές των ΟΤΑ για τη δράση τους. Όλοι αυτοί θεωρητικά υπάγονται στους "επίορκους" του κ. Μανιτάκη, ο νόμος του οποίου μπορεί να σχεδιάστηκε για την αναδιοργάνωση του Δημοσίου, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, αλλά θα χρησιμοποιηθεί ως μακρύ κατασταλτικό χέρι του Μνημονίου. Αλλά πάλι, πού να του πάει το μυαλό. Άλλωστε δεν είναι παρά καθηγητής της Νομικής.

Πηγή: Αυγή 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)