to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:19 | 29.12.2014

Κοινωνία

Πέντε οι νεκροί - Απομακρύνθηκαν οι επιβάτες από το Norman Atlantic (συνεχής ενημέρωση)

Πέντε είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί του οχηματαγωγού Norman Atlantic - Απομακρύνθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας όλοι οι επιβάτες


φωτ. από τη Λα Ρεπούμπλικα

 

Δευτέρα 29/12

Νεότερη ενημέρωση:

16:50 Η ιταλική ακτοφυλακή κάνει λόγο για δύο ακόμα νεκρούς που θα ανεβάσουν τον τραγικό απολογισμό στους 7.

Δημοσιογραφικές πηγές μιλούν και για δεκάδες αγνοούμενους. 

16.00 Ολοκληρώθηκε με 5 νεκρούς η επιχείρηση διάσωσης

15:15 Απομακρύνθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας όλοι οι επιβάτες από το πλοίο «Norman Atlantic», που τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημέρωματα της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής ακτοφυλακής. Στο πλοίο παραμένουν μέλη του πληρώματος για τους τελευταίους ελέγχους. Η ελληνική πλευρά δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν τη συγκεκριμένη πληροφορία. Οι νεκροί από το δυστύχημα που προκλήθηκε λόγω της πυρκαγιάς στο πλοίο ανήλθαν στους πέντε. Εκτός από τον Έλληνα που έχασε τη ζωή του την Κυριακή, τη Δευτέρα εντοπίστηκαν στη θάλασσα οι σοροί άλλων τεσσάρων ανθρώπων. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητά τους.

15:05 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, που μεταφέρει διασωθέντες στην Ελλάδα, αναμένεται φτάσει στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας γύρω στις 7 το απόγευμα.

13:50 Στους 407 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων μέχρι αυτή τη στιγμή (από τους συνολικά 478 επιβάτες).

12.50  Επιβεβαιώνονται από τις ιταλικές αρχές και τον Μ. Βαρβιτσιώτη άλλοι τέσσερις νεκροί - Συνολικά πέντε

11:55 345 οι διασωθέντες, σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα), σύμφωνα με την Ελληνική Ακτοφυλακή. 

Passengers from Norman Atlantic ferry at Corfu airport after their rescue

11:30 Αεροσκάφος C130 της Πολεμικής Αεροπορίας υπολογίζεται να απογειωθεί περί τις 16:00 ώρα Ελλάδος για το αεροδρόμιο του Λέτσε. Από εκεί θα μεταβεί στο αεροδρόμιο του Μπάρι προκειμένου να μεταφέρει στην Ελλάδα τους Ελληνες διασωθέντες επιβαίνοντες του Norman Atlantic που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

11:00 Για τέσσερις νεκρούς στο Norman Atlantic κάνει λόγο η Rai, η οποία επικαλείται μαρτυρία Τούρκου επιβάτη, ο οποίος φέρεται να λέει «είδα τέσσερις νεκρούς». Ωστόσο πηγές από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας διαψεύδουν τη συγκεκριμένη πληροφορία, όπως επίσης και οι ταλικές αρχές. 

10:06 329 οι διασωθέντες, σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα), σύμφωνα με την Ελληνική Ακτοφυλακή. 

8:45 Με τη βοήθεια ρυμουλκών το φορτηγό πλοίο Spirit of Piraeus έδεσε στο λιμάνι του Μπάρι περίπου στις 08:45 το πρωί της Δευτέρας. Στο σκάφος επιβαίνουν 49 από τους διασωθέντες από το φλεγόμενο Norman Atlantic με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι 27 από αυτούς είναι Έλληνες. 

Συγκλονιστικές εικόνες από την άφιξη των επιβατών του Norman Atlantic στο Μπάρι

Λόγω της ενίσχυσης των ανέμων σταμάτησε η επιχείρηση ρυμούλκησης του πλοίου σε λιμάνι της Ιταλίας, ενώ όπως έγινε γνωστό από το αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας RCC ROMA το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Spirit of Piraeus», μαζί με τους 49 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic αναμένεται να καταπλεύσει στο Μπάρι και όχι στο λιμάνι του Μπρίντιζι της Ιταλίας, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Στο πλοίο μεταξύ των 49 επιβαινόντων, είναι 27 Έλληνες.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα. Συνολικά έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα σε παραπλέοντα πλοία συνολικά 251 άτομα σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα). Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα Super Puma, ένα ελληνικό και τρία ιταλικά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιταλικές αρχές, που έχουν την ευθύνη της επιχείρησης καθώς το πλοίο βρίσκεται στα ιταλικά χωρικά ύδατα, δέχθηκαν τη συνδρομή και άλλων ελληνικών ελικοπτέρων.

Τους 221 έφτασαν οι διασωθέντες του Norman Atlantic - 251 αναφέρουν τα ιταλικά μέσα

Σύμφωνα με τον σύμβουλο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη, Γιώργο Μάμαλο, οι Έλληνες που έχουν μεταφερθεί σε ιταλικά νοσοκομεία βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Επιπλέον, ο ίδιος μετέφερε πληροφορίες από το ιταλικό πρωθυπουργικό γραφείο, σύμφωνα με τις οποίες δύο μέλη σωστικών συνεργείων βρίσκονται πάνω στο πλοίο. Το υπό ιταλική σημαία πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ με 422 επιβάτες (234 εκ των οποίων Έλληνες), 222 οχήματα και 56 άτομα πλήρωμα. 

Ο πλοίαρχος του Norman Atlantic είναι Ιταλός. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ του πλοίου τα ξημερώματα της Κυριακής υπό αδιευκρίνιστη αιτία. Το σημείο όπου βρισκόταν το Norman Atlantic στις 4:15 ξημερώματα Δευτέρας:

Name

 

 

Κυριακή 28/12

23:00 Στους190 οι διασωθέντες. Στους 287 οι επιβάτες που παραμένουν ακόμη πάνω στο πλοίο. Η επιχείρηση διάσωσης στο φλεγόμενο πλοίο θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα.

22.07 Ένας νεκρός, 4 επιβάτες τραυματίες και 172 διασωθέντες, ο μέχρι στιγμής απολογισμός. 

21.00 Προς τις ιταλικές ακτές και όχι τις αλβανικές, που φαίνεται να είναι κοντύτερα, επιδιώκουν να ρυμουλκήσουν το φλεγόμενο Norman Atlantic οι Ιταλοί που έχουν αναλάβει την επιχείρηση διάσωσης, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε λίγο πριν τις 20.30 το βράδυ της Κυριακής.

«Οι ιταλικές Αρχές έχουν αναλάβει τη διαχείριση», είπε ο υπουργός και η ελληνική πλευρά είναι εν αναμονή των αποφάσεων που θα ληφθούν όταν η διεύθυνση αναληφθεί πλήρως από το ελικοπτεροφόρο πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού που βρίσκεται στην περιοχή.


Σημείωσε μάλιστα ότι δεν αποκλείεται, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες του καιρού και η αντιμετώπιση της φωτιάς, να επιχειρηθεί και «μαζική εκκένωση» από θαλάσσης, αρκεί να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους επιβαίνοντες.

Σε κάθε περίπτωση, τις αποφάσεις λαμβάνει το ιταλικό κέντρο επιχειρήσεων στη Ρώμη, όπως τόνισε.

Η ελληνική πλευρά επικοινώνησε με τους Ιταλούς και μετέφερε τις ανησυχίες της σχετικά με την απόσταση, αλλά όπως είπε οι Ιταλοί συνεκτιμούν πολλούς παράγοντες, όπως η καλύτερη επικοινωνία με τον Ιταλό πλοίαρχο και το ιταλικό ρυμουλκό. Αυτοί θα κρίνουν εάν η φωτιά είναι σε επαρκή έλεγχο, ώστε να μην υπάρχει απειλή και να προκριθεί η λύση της ρυμούλκησης στις ιταλικές ακτές.

20.15 Βίντεο από ελικόπτερο πάνω από το φλεγόμενο Norman Atlantic:

20.08 Τη φωτογραφία του πλοιάρχου δημοσιοποίησαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης: Τα στοιχεία και τη φωτογραφία του ιταλού πλοιάρχου του Norman Atlantic δημοσιοποίησαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. (περισσότερα εδώ)

20.05 Δεύτερη λίστα στοιχείων διασωθέντων από το πλοίο:

 28-12-2014_278.doc

 SURVIVOR LIST2.doc

20.00 Επιβεβαιώθηκε από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA) η ανάσυρση νεκρού ανδρός από τη γλίστρα διάσωσης επιβατών του κινδυνεύοντος πλοίου “Norman Atlantic”.

Από την ταυτοποίηση των στοιχείων προέκυψε ότι, σύμφωνα με τη λίστα επιβατών που προώθησε η εταιρεία του πλοίου, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Δούλη Γεώργιο.

Από την ίδια γλίστρα, διεσώθη η γυναίκα η οποία είχε επίσης εγκλωβιστεί, με στοιχεία Δούλη Θεοδώρα και μεταφέρθηκε ασφαλώς με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Πρίντεζι της Ιταλίας.

19.34 Βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου, αλλά και από τις επιχειρήσεις διάσωσης των επιβαινόντων.  

19.15 Στους 165 ο αριθμός των διασωθέντων από το Norman Atlantic. Πάνω από 300 επιβαίνοντες παραμένουν στο φλεγόμενο πλοίο.

18.25 Στους 158 έχει ανέλθει μέχρι στιγμής ο αριθμός των διασωθέντων από το Norman Atlantic.

18.14 Λαγκαδιανός: "Έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 156 άτομα. Επιβεβαιώθηκαν από τις ιταλικές αρχές ότι ανασύρθηκε ένας άνδρας νεκρός, που είχε εγκλωβιστεί στη γλίστρα διάσωσης".

18.00 Ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στους 156.

17.55 Πληροφορίες για έναν νεκρό επιβάτη και δύο τραυματίες μεταδίδει η Corriere Della Sera.

17.45 Λαγκαδιανός: "Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν διασωθεί 149 άτομα. Εκ των οποίων 42 επιβάτες βρίσκονται στο πλοίο "Cruise Europa" και 39 επιβάτες βρίσκονται επί του πλοίο "Aby Jeannette" και 49 επιβάτες έχουν επιβιβαστεί στο Spirit of Piraues. Γίνεται υπερπροσπάθεια και υπό αντίξοες συνθήκες. Οι εναέριες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν όλη τη διάρκεια της νύχτας. Δεν έχω ενημέρωση ότι κάποιος έχει εγκλωβιστεί."

17.35 Η επιχείρηση θα διαρκέσει πολλές ώρες και αναμένεται να συνεχιστεί όλη τη νύχτα, σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Άμυνας.

17.25 Εξακολουθούν να βγαίνουν καπνοί από το πλοίο, αν και έχει περιοριστεί η έκταση της πυρκαγιάς.

17.20 Ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων για το «Norman Atlantic»: Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων και Πληρωμάτων Ναυαγωσωστικών - Ρυμουλκών για το πλοίο «Norman Atlantic» τονίζουν ότι "για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το κυνηγητό του κέρδους των εφοπλιστών δεν συμβιβάζεται με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα". (περισσότερα εδώ)

16.57 "Δεν υπάρχει κλίση στο πλοίο", τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός, Μ. Ρέντσι, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αντώνη Σαμαρά.

16.47 Η θέση του Norman Atlantic αυτή τη στιγμή (το μπλε ανάμεσα στα κόκκινα)

16.45 Στους 140 έχει ανέλθει μέχρι στιγμής ο αριθμός των διασωθέντων από το Norman Atlantic.

16.30 Δείτε εδώ σε απευθείας σύνδεση με την ιταλική κρατική τηλεόραση της RAI την επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο πλοίο «Norman Atlantic».

16.20 Στους 134 έχει ανέλθει μέχρι στιγμής ο αριθμός των διασωθέντων από το Norman Atlantic

16.15 Πρώτη λίστα Ελλήνων διασωθέντων από το Norman Atlantic:

 1H ΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ 28.12.2014.doc

 ελλ.διασωθ.28-12-2014_279 Ι.doc

16.00 Έκτακτη επίσκεψη κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και στον θάλαμο επιχειρήσεων: Σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος Θοδωρή Δρίτσα, τον βουλευτή και υπεύθυνο ΕΕΚΕ Ναυτιλίας Νίκο Συρμαλένιο και τον συντονιστή του Τμήματος Ναυτιλίας Χρήστο Λαμπρίδη επισκέφτηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο «Norman Atlantic» και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος. (περισσότερα εδώ)

15.50 40 άτομα έχουν μεταφερθεί στο Aby Jeanette,14 στο Cruise Europa και 49 στο Spirit of Piraeus,ενώ 8 με Ε/Π στο Λέτσε Ιταλίας.

15.40 Στη δημοσιότητα η λίστα επιβατών του Norman Atlantic: Δείτε εδώ τα ονόματα των επιβατών

15.11  Τρία μικρά παιδιά που επέβαιναν με τους γονείς τους στο Νοrman Atlantic μεταφέρθηκαν στην στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Λέτσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρουσιάζουν συμπτώματα υποθερμίας και διακομίζονται την ώρα αυτή, σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής του Λέτσε.

Τρεις γυναίκες οι οποίες μεταφέρθηκαν, επίσης, στην Γκαλατίνα, παρουσιάζουν ελαφρά υποθερμία, αλλά η υγεία τους δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Οι υπόλοιποι δυο είναι άνδρες, Ιταλοί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Συνολικά 111 οι διασωθέντες.

15.00 Κλίση 50 μοιρών στο Norman Atlantic, μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, διαψεύδει η ΑΝΕΚ.

14.50 Σε εξέλιξη πλέον επιχείρηση αερομεταφοράς των επιβατών του Νόρμαν Ατλάντικ. Η αερομεταφορά γίνεται ανά 2 άτομα, μέχρι στιγμής είναι 14 εκείνοι που έχουν μεταφερθεί ασφαλώς με Ε/Π από το Norton Atlantic στο Cruise Europa. Σύμφωνα με το ελληνικό Λιμενικό, πριν ξεκινήσει η αερομεταφορά, 47 διασωθέντες βρίσκονται στο Φ/Γ Spirit of Piraeus,1 στο Φ/Γ Aby Jeanette,ενώ ιταλικά Ε/Π παρέλαβαν ήδη 8 άτομα μεταφέροντάς τα στο Λέτσε.

Σύμφωνα με Μαρτυρία ιταλού διασώστη, η φωτιά έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος του πλοίου.

Εικόνες από τη διάσωση επιβατών στη θάλασσα παίζει η Rai - ΦΩΤΟ

13.30 Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αερομεταφοράς των επιβατών

13.45 Όπως μεταδίδει το Κόκκινο 105,5, από τους 150 επιβάτες του Νόρμαν Ατλάντικ που επιβιβάστηκαν σε σωσίβια λέμβο, 56 κατάφεραν να μετεπιβιβαστούν σε παραπλέον πλοίο, 94 παραμένουν στη λέμβο.

13.17  Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο επιβάτες κινδυνεύουν, καθώς έχουν παγιδευτεί στη γλίστρα του πλοίου, ενώ 4 εντοπίστηκαν από super puma και διασώθησαν. Η φωτιά έχει επεκταθεί σχεδόν σε όλο το πλοίο.

13.00 Ο υπεύθυνος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας βρέθηκε μαζι με τον βουλευτή Νίκο Συρμαλένιο στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και ενημερώνονται από τον υπουργό.  "Οι προσπάθειες εστιάζονται στη διάσωση 2 + 2 επιβατών, που βρίσκονται σε ανάγκη.Το πλοίο είναι σε διεθνή χωρικά ύδατα και δεν έχει τρόπο να κινηθεί με τις δικές του μηχανές", δήλωσε ο κ. Δρίτσας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες και τους ανέμους 10 μποφόρ, το πυροσβεστικό πλοιάριο θα χρειαστεί ακόμα και 5 ώρες για να φτάσει στο σημείο. Το Norman Atlantic έχει κινηθεί βόρεια και είναι ακυβέρνητο

12.50  Eπίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρία του Νorman Atlantic

12.17  Μέχρι στιγμής 150 άτομα έχουν μεταφερθεί ήδη σε σωσίβια λέμβο, προκειμένου να μετεπιβιβαστούν σε παραπλέον πλοίο. Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών μόλις 56 εξ αυτών κατάφεραν να επιβιβαστούν στο πλοίο Spirit of Piraeus και oι υπόλοιποι άνθρωποι παραμένουν στη θάλασσα.

12.00 «Παρακολουθούμε την κατάσταση με το πορθμείο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία, είμαστε σε επαφή με τον πρωθυπουργό Σαμαρά και ήδη το Πολεμικό μας Ναυτικό έχει εμπλακεί κατά το μέγιστο δυνατό» επισήμανε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σχολιάζοντας την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων που επιβαίνουν στο φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό
 

11.50  Ρυμουλκό πλοίο αναμένεται να προσεγγίσει το για να το ρυμουλκήσει στο κοντινότερο λιμάνι

10:55 Ακόμη ένα ελικόπτερο S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού και η φρεγάτα «Ναβαρίνο» έλαβαν εντολή να συνδράμουν στην επιχείρηση διάσωσης.

10:50 «Στην περιοχή πνέουν άνεμοι οι οποίοι αγγίζουν τα 10 μποφόρ. Υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολες οι οποιεσδήποτε επιχειρήσεις από αέρος. Έχουν σπεύσει στην περιοχή και ήδη συνδράμουν αρκετά εμπορικά πλοία», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης.

10.30 Με εναέρια μέσα συνδράμει το υπ. Εθνικής Άμυνας, ενώ το Cruise Europa, το μεγαλύτερο επιβατηγό πλοίο που βρίσκεται στην περιοχή, συντονίζει αυτή τη στιγμή τη διάσωση, σύμφωνα με δήλωση του υπ. ΠΡΟΠΟ στο Real FM.

10:03 Δέκα παραπλέοντα σκάφη έχουν σχηματίσει κύκλο γύρω από το φλεγόμενο Norman Atlantic, ώστε να το "προστατεύσουν" από τον καιρό. Την ίδια στιγμή, σωστική λέμβο προσπαθεί να κατεβάσει το Europa Cruiser.

9:20 «Έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha.

Η μετεπιβίβαση στο παραπλέον πλοίο, Spirit Of Piraeus, γίνεται με ανεμόσκαλες, όπως σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης ενώ διευκρίνισε ότι τα βαρελάκια του Norman Atlantic αντενδείκνυται να χρησιμοποιηθούν για τη διάσωση των επιβατών, λόγω των καιρικών συνθηκών.

8:30 Πέντε ελικόπτερα Hawk Αegean και ένα αεροσκάφος C 130 σπεύδουν στο σημείο για να συνδράμουν στη διάσωση των ανθρώπων, δήλωσε πριν λίγο στο Mega ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας. O υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτ. Βαρβιτιώτης ενημέρωσε ότι στη διάσωση συμμετέχει ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και το πλοίο "Europa" ιταλικής σημαίας.

Ο επιβάτης Δημήτρης Κοτσιανάς μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega και έκανε έκκληση στους αρμόδιους να σπεύσουν άμεσα, γιατί, όπως είπε: « Αν δεν βιαστούν, θα πνιγούμε, θα καούμε».

Δείτε το βίντεο από το MEGA:

 

Νωρίτερα:

Σε εξέλιξη φωτιά στο πλοίο Norman Atlantic που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα. Η φωτιά ξέσπασε ανοιχτά της Κέρκυρας, στην περιοχή των Οθωνών. Στο πλοίο επιβαίνουν 411 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα. Οι επιβάτες εγκαταλείπουν το πλοίο με σωσίβιους λέμβους. Άγνωστα μέχρι στιγμής τα αίτια της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου και σύντομα εξαπλώθηκε.

Ένας από τους επιβάτες του πλοίου σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε πως το προσωπικό του πλοίου δεν ήταν έτοιμο για μία ανάλογη κατάσταση και δεν γνωρίζει, πώς να καταβάσει τις βάρκες. Οι πρώτες μόνο βάρκες έχουν κατέβει και κάποιοι επιβάτες έχουν επιβιβαστεί σε αυτές. Οι υπόλοιποι ωστόσο παραμένουν πάνω στο πλοίο.

Σε απόσταση από το πλοίο οι επιβάτες βλέπουν άλλο επιβατικό πλοίο, ενώ από το Λιμενικό σπεύδουν τρία παραπλέοντα σκάφη.


Embedded image permalink

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)