to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:35 | 27.02.2016

πηγή: Η Αυγή

Οικονομία

Κατρούγκαλος κατά ΔΝΤ: Λανθασμένοι οι υπολογισμοί Λαγκάρντ - Η Εθνική Σύνταξη μόνη άγκυρα για κοινωνικά βιώσιμο σύστημα

Επίθεση στο ΔΝΤ, ακόμη και στην Κριστίν Λαγκάρντ, εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στους Δελφούς.


«Είναι λανθασμένοι οι υπολογισμοί για το ασφαλιστικό ακόμη και από σοβαρούς αναλυτές όπως η Κριστίν Λαγκάρντ» ανέφερε ο υπουργός, ενώ για μια ακόμη φορά, ξεκαθάρισε ότι είναι κατά της περικοπής των υφιστάμενων συντάξεων και υπεραμύνθηκε της σύνδεσης των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα. «Εγώ ως δικηγόρος πλήρωνα λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές από τη νέα δικηγόρο στο γραφείο μου. Υπάρχει ανταποδοτικότητα σε ένα τέτοιο μηχανισμό;», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος χαρακτήρισε το ασφαλιστικό μη βιώσιμο με τη σημερινή του μορφή.

Παραδέχτηκε ότι είναι υψηλές οι ασφαλιστικές εισφορές που θα επιβληθούν λόγω της σύνδεσης εισφορών-εισοδήματος.

Ακόμη, ανέφερε ότι « είχαμε 22 μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό συνταξιοδοτικό σύστημα την τελευταία δεκαετία». Όπως είπε «τα δημογραφικά στοιχεία βαίνουν όντως επί τα χείρω αλλά ο κατά κεφαλήν πλούτος είναι πολύ μεγαλύτερος από την δεκαετία του 60 με αποτέλεσμα ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού μας συστήματος να παραμένει εν μέρει βιώσιμος».

Και συνέχισε ο υπουργός: «το μεταπολεμικό -μετεμφυλιακό κράτος πρόνοιας ήταν εντελώς πελατειακό, άδικο και συνεπώς οδήγησε στο ελλειμματικό αναδιανεμητικό σύστημα».

Ο Γ. Κατρούγκαλος ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας ότι «η Εθνική Σύνταξη είναι η μόνη άγκυρα που μπορεί να διατηρήσει τον κοινωνικά βιώσιμο χαρακτήρα του συστήματος»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)