to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:43 | 10.09.2014

Κοινωνία

ΓΑΔΑ: Νέα παράταση για τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες (ενημέρωση - φωτ.)

Ολιγοήμερη παράταση δόθηκε στις πέντε καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες είχαν κληθεί να καταθέσουν στη ΓΑΔΑ για "σωματικές βλάβες κατά αστυνομικού οργάνου"(!)


Όπως έγινε γνωστό, η παράταση δόθηκε μέχρι τις 19/9 προκειμένου οι γυναίκες να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία και έγγραφα που θα προσκομίσουν. Και αυτή τη φορά, όπως και την περασμένη εβδομάδα, έξω από τη ΓΑΔΑ είχαν συγκεντρωθεί συναδέλφισσές τους και αλληλέγγυος κόσμος σε ένδειξη συμπαράστασης στις 5 καθαρίστριες.

Φωτογραφίες - ενημέρωση:  

17:40 Οι 5 καθαρίστριες μπαίνουν στη ΓΑΔΑ για απολογία με το δικηγόρο τους 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Νωρίτερα: 

Παρόν το ΠΑΜΕ και ο Σπ. Χαλβατζής, βουλευτής του ΚΚΕ.Embedded image permalink

Embedded image permalink

-------------------

Αντιμέτωπες με την αστυνομική καταστολή καθημερινά, εδώ και ένα χρόνο, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, καλούνται και πάλι σήμερα στη ΓΑΔΑ να απολογηθούν για "σωματικές βλάβες κατά αστυνομικού οργάνου"(!). Οι καθαρίστριες καλούν σε συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ στις 5 το απόγευμα σε ένδειξη συμπαράστασης σε πέντε συναδέλφισσές τους που θα κληθούν να απολογηθούν για κατηγορίες που τις βαρύνουν από τις 10 Ιουλίου, όταν για άλλη μια φορά αντιμετώπισαν την αστυνομική βία.

Οι ίδιες μιλούν για εκδικητικές διώξεις με στόχο την τρομοκράτησή τους, τονίζοντας ότι "αυξάνονται και πληθύνονται" οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες που καλούνται σε απολογία στη ΓΑΔΑ.

Σήμερα πρόκειται να βρεθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση οι 3 που είχαν κληθεί αρχικά και άλλες δύο γυναίκες προκειμένου να καταθέσουν για τα αδικήματα της "εξύβρισης κατά συρροή», της «διατάραξης οικιακής ειρήνης σε δημόσιο χώρο από κοινού» και των "σωματικών βλαβών κατά αστυνομικού οργάνου"».

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, "δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι στη ΓΑΔΑ καλούνται να απολογηθούν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής. Και συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες πολλά τραγελαφικά με καθαρίστριες να κατονομάζονται χωρίς να γνωρίζουν, που να επιδώσουν τις κλήσεις. Αλήθεια να περιμένουμε την προσθήκη κι άλλων ονομάτων;

Έναν χρόνο τώρα δεν υποκύψαμε ούτε στην επιχείρηση κατασυκοφάντησής μας, ούτε στις διαρκείς κατασταλτικές επιθέσεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι οι κατηγορίες δεν στέκουν και θα καταπέσουν. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας των καθαριστριών θα νικήσει», καταλήγουν οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)