to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καθαρή εντολή

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον λαό καθαρή εντολή για να αλλάξουν όλα στην Ελλάδα μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει.


Φωτογραφία: Εύη Φυλακτού

Την Κυριακή η Ελλάδα θα κάνει μεγάλο, αποφασιστικό βήμα για την πολιτική αλλαγή. Με ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους εταίρους της χώρας. Αυτό θα είναι το μήνυμα της κάλπης. Αυτό ήταν το μήνυμα της μεγάλης συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ χθες στην Ομόνοια. Αυτό είναι το μήνυμα της τελευταίας προεκλογικής δημοσκόπησης της Public Issue για την "Αυγή". Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφές προβάδισμα πέντε μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η παράσταση νίκης διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο υπέρ του πολιτικού φορέα της ριζοσπαστικής Αριστεράς σε σχέση με τη μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας. Στον λαό γίνεται συνείδηση πλέον ότι η ελπίδα έρχεται. Η Ελλάδα προχωρά. Η Ευρώπη αλλάζει.

Η κοινωνική δυναμική είναι ισχυρή και δεν αντιστρέφεται. Οι πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μια πολιτική αλλαγή που θα αλλάξει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.

Η προοπτική της κοινωνίας δεν μπορεί να είναι οι δεσμεύσεις της απερχόμενης κυβέρνησης Σαμαρά προς την τρόικα, όπως φαίνεται από το περιβόητο «e-mail Χαρδούβελη», το οποίο στην πραγματικότητα είναι e-mail Σαμαρά. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και αυτή η μνημονιακή κυβέρνηση ντράπηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να υιοθετήσει τις δεσμεύσεις που η ίδια ανέλαβε έναντι της τρόικας για νέες περικοπές στις συντάξεις και στο ΕΚΑΣ, καθώς και για περαιτέρω απελευθέρωση των απολύσεων την ώρα που οι εργασιακές σχέσεις έχουν γίνει λάστιχο.

Η κινδυνολογία Σαμαρά έπεσε στο κενό, γύρισε όμως την πολιτική ζωή και την παράταξη της Ν.Δ. πολλά χρόνια πίσω. Σήμερα, όσο ποτέ, η χώρα χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής, που να προστατεύσει την κοινωνική συνοχή και να βοηθήσει την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αφήνουν πίσω τους οι μνημονιακές πολιτικές. Έχει δεσμευτεί για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και του κατώτατου μισθού. Έχει δεσμευτεί να αναζητήσει αμοιβαία αποδεκτή λύση για το χρέος με τους δανειστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον λαό καθαρή εντολή για να αλλάξουν όλα στην Ελλάδα μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Ας μην υπάρξει όμως εφησυχασμός. Έχουμε να κάνουμε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα μέχρι την Κυριακή, για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτική πλειοψηφία προκειμένου να εφαρμόσει χωρίς εμπόδια το πρόγραμμά του και να διαπραγματευτεί αποφασιστικά με τους δανειστές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)