to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:24 | 09.07.2013

Πολιτική

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο – μαμούθ

Πρόκειται για εφαρμοστικό νόμο 109 άρθρων που περιλαμβάνει από το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, παρεμβάσεις στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, διατάξεις για να καλυφθεί η «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ, για την αγορά λιανικής πώλησης καυσίμων.


Το νομοσχέδιο θα πρέπει να συζητηθεί και να ψηφιστεί έως τις 19 Ιουλίου προκειμένου να εκταμιευτεί η πρώτη από τις δόσεις που ενέκρινε χθες το Eurogroup ύψους 3 δισ. ευρώ (επί συνόλου 6,8 δισ. ευρώ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταία στιγμή βγήκαν εκτός του νομοσχεδίου θέματα όπως το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές το όποιο θα συμπεριληφθεί αργότερα σε άλλη ρύθμιση. Αντιθέτως παρέμειναν εκτός οι διατάξεις για το άνοιγμα της αγοράς καυσίμων αλλά και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής που ζητούσε διακαώς η τρόικα. Υπάρχουν επίσης παρεμβάσεις που αφορούν στις τράπεζες, για τη διαδικασία εκκαθάρισης πιστωτικών ιδρυμάτων, τη ρευστοποίηση των στοιχείων τους. 

Σφίγγουν τα λουριά στους ΟΤΑ 

Περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις για την τροποποίηση είσπραξης δημοσιών εσόδων.  Όπως και παρεμβάσεις για την ενίσχυση του παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ ώστε να γίνει πιο σφιχτός ο έλεγχος στα οικονομικά των δήμων.

Θεσπίζεται ότι το ΥΠΟΙΚ μπορεί μαζί με το υπουργείο Εσωτερικών να επανακαθορίζει τα όρια δαπανών των δήμων, ενώ γίνονται υποχρεωτικοί οι προϋπολογισμοί σε κάθε δήμο και τοπική κοινότητα σε ετήσια βάση με σαφή χρονικά όρια. Αντίστοιχες διατάξεις ορίζονται για τις περιφέρειες. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ή υπέρβασης θεσπίζεται παρακράτηση και μη απόδοση της τακτικής επιχορήγησης της περιφέρειας από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους. 

Καταργείται η ειδικότητα σχολικών φυλάκων. Στους δήμους καταργείται συνολικά η ειδικότερα των σχολικών φυλάκων και οι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: capital.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)