to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:30 | 30.04.2016

Διεθνή

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι - Τους 250 έφτασαν οι νεκροί άμαχοι

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι της Συρίας, ενώ την ίδια ώρα νέα εκεχειρία ανακοινώθηκε από το πρωί του Σαββάτου με την μεσολάβηση ΗΠΑ - Ρωσίας σε Λαττάκεια και Δαμασκό - Τους 250 έφτασαν οι νεκροί άμαχοι στο Χαλέπι την τελευταία εβδομάδα.


Περίπου 30 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σήμερα κατά ανταρτικών στόχων στο Χαλέπι, ενώ περίπου 250 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους, από την έξαρση της πολεμικής βίας κατά τις τελευταίες εννέα ημέρες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ωστόσο, η νέα προσωρινή εκεχειρία που ανακοινώθηκε αργά χθες από το συριακό στρατό, φαίνεται να εφαρμόζεται στη Λαττάκεια, αλλά και στα προάστια της πρωτεύουσας, Δαμασκού.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 20 αεροπορικές επιδρομές έγιναν σήμερα στο Χαλέπι, στα βόρεια της Συρίας, καθώς η πολεμική ένταση συνεχίζεται για 9η συνεχόμενη ημέρα, κοστίζοντας τη ζωή σε περίπου 250 αμάχους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Ωστόσο, το αναφερόμενο παρατηρητήριο δε διευκρίνισε αν τα μαχητικά που έκαναν τους βομβαρδισμούς ήταν συριακά ή ρωσικά.

Οι βομβαρδισμοί των συριακών δυνάμεων κατά περιοχών στο Χαλέπι που ελέγχονται από τους αντάρτες έχουν στοιχίσει τη ζωή 140 αμάχων, μεταξύ αυτών και 19 παιδιών, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Από την άλλη μεριά, οι βομβαρδισμοί των ανταρτών κατά περιοχών που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, έχουν κοστίσει τη ζωή 96 αμάχων, μεταξύ αυτών και 21 παιδιών υποστηρίζει το παρατηρητήριο.

Στη Γενεύη αύριο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι για να υποστηρίξει την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα μεταβεί αύριο στη Γενεύη προκειμένου να υποστηρίξει την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία όπου η κυβέρνηση συνεχίζει τους βομβαρδισμούς εναντίον της πόλης Χαλέπι, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αύριο Κυριακή του Πάσχα 1η Μαΐου και μεθαύριο Δευτέρα του Πάσχα 2α Μαΐου, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα έχει συνομιλίες με τον ειδικό απεσταλμένο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα και τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ και της Ιορδανίας Νάσερ Τζουντέχ, επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι.

Εκεχειρία σε Λαττάκεια και Δαμασκό

Εκεχειρία κυρήχτηκε για την περιοχή της πόλης Γούτα και τη Δαμασκό, η οποία θα είναι διάρκειας 24 ωρών, ενώ για τις περιοχές της βόρειας Λαττάκειας θα είναι διάρκειας 72 ωρών, ανέφερε η ανακοίνωση του συριακού στρατού χτες. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν για επικράτηση «κατάστασης ηρεμίας» στη Συρία.

Επίθεση το μεσημέρι της Μεγ. Παρασκευής

Τρεις νεκροί και 25 τραυματίες από επίθεση με πυρά όλμων που εξαπέλυσαν αντάρτες στο Χαλέπι, όπως μετέδωσε το μεσημέρι το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Τα πυρά των όλμων έπληξαν τζαμί την ώρα της προσευχής, που γίνεται κάθε Παρασκευή.

Ρωσία: Η εκεχειρία απαγορεύει τη χρήση όπλων και οπλικών συστημάτων

Η νέα εκεχειρία στη Συρία απαγορεύει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, αλλά και τη χρήση όπλων και οπλικών συστημάτων οποιουδήποτε τύπου, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα. Παράλληλα, το ρωσικό ΥΠΑΜ επισημαίνει ότι δε διαβλέπει κάποιο κίνδυνο στην εφαρμογή της εκεχειρίας.

202 νεκροί σε μια εβδομάδα

Η νέα εκεχειρία έρχεται μετά από μια εβδομάδα όπου οι εχθροπραξίες είχαν ξεκινήσει ξανά. Αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν εναντίον ανταρτοκρατούμενων περιοχών του Χαλεπιού στοίχισαν μέσα στις επτά τελευταίες ημέρες τη ζωή σε 123 αμάχους, στους οποίους περιλαμβάνονται 18 παιδιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Εβδομήντα ένας άμαχοι, ανάμεσα στους οποίους 13 παιδιά, σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν οι αντάρτες εναντίον περιοχών της πόλης που ελέγχονται από την κυβέρνηση στη διάρκεια αυτής της περιόδου, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Άλλοι οκτώ άμαχοι, ανάμεσα στους οποίους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε η κυβέρνηση εναντίον περιοχών που δεν έλεγχει στην πόλη, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Διαβάστε επίσης:

Στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής το Χαλέπι - Ο συριακός στρατός φέρεται να ετοιμάζει μεγάλη επίθεση

 

Η κλιμακούμενη βία στο Χαλέπι της Συρίας ωθεί στο χείλος μιας ανθρωπιστικής καταστροφής τους κατοίκους της πόλης που ζουν κάτω από βομβαρδισμούς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Κι αυτό, ενώ μια από τις κύριες φιλοκυβερνητικές συριακές εφημερίδες αναφέρει ότι ο στρατός θα εξαπολύσει προσεχώς μια μεγάλη επίθεση για να ανακαταλάβει το Χαλέπι και την επαρχία του.

 
 
 

Bομβαρδισμός νοσοκομείου στη Συρία: 20 νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά και ο τελευταίος παιδίατρος του Χαλεπίου

 

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των δυνάμεων της Δαμασκού την περασμένη νύκτα κατά νοσοκομείου στο Χαλέπι, που βρίσκεται υπό των έλεγχο των σύρων ανταρτών, σκότωσαν 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους τρία παιδιά και τον τελευταίο παιδίατρο της πόλης, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

O Παιδίατρος Muhammad Waseem Maaz, ο τελευταίος παιδίατρος στο νοσοκομείο Παίδων του Χαλεπιού. Σκοτώθηκε απο βομβαρδισμό στις 27/4/2016

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)