to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:09 | 12.06.2013

Πολιτική

Κατακλυσμός: Ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ - ενάντια στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Όπως μας φτάνουν εδώ στο Left.gr, από την πρώτη στιγμή της φίμωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης


Διαβάστε τα ψηφίσματα από:   Σύλλογο Εργαζομένων Εθνικού  Τυπογραφείου, Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης,  ACTUP, ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Χαλκίδας, Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής,  ΕΙΝΚΥΛΕλληνική Κοινότητα Δρέσδης: «Όχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ», Αυτόνομη Παρέμβαση,Τμήμα Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ και τα Κέντρα Πρόληψης, Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθήνας, Ελληνική κοινότητα Βερολίνου, Ανοιχτή Πόλη: Αγώνας ανατροπής της κυβέρνησης, οι Δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι Διοικητικοί Δικαστές 

Επιστολή – Κάλεσμα από την  Πρωτοβουλία πολιτών Μεσολογγίου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

Αγαπητοί συντοπίτες,

Βρισκόμαστε όλοι μας σε ένα δρόμο ολισθηρό με ένα κράτος που επιχειρεί επικίνδυνες παρεμβάσεις. Το ζήτημα είναι πως θα μπορέσουμε να κρατηθούμε όρθιοι.

Η διασφάλιση της αντικειμενικής και με ίσους όρους μετάδοσης πληροφοριών και ειδήσεων – η οποία επιτάσσεται από το ίδιο το Σύνταγμα (άρθρο 15 παρ. 2) – εξασφαλίζοντας την πολυφωνία στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, ΝΟΕΙΤΑΙ με την παράλληλη ύπαρξη δημόσιας και ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης. 

Η υπόθεση υπεράσπισης της ΕΡΤ δεν είναι μόνο υπόθεση συμπαράστασης στους 2.650 εργαζόμενους. Δεν είναι μόνο υπόθεση προστασίας της ιστορικής και πολιτιστικής μνήμης αυτού του τόπου και της διασύνδεσης με τον ελληνισμό της διασποράς. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας και Ελευθερίας, έννοιες που σήμερα δοκιμάζονται. 

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση σε όσες χώρες υπάρχει είναι θεσμός, συμβάλλοντας στην πολιτική και πολιτισμική διαμόρφωση της κοινωνίας και στην εθνική ενότητα. 

Όντας μέλη μιας ομάδας, ενός συλλόγου, ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει συλλογικό πνεύμα, τι σημαίνει να προσπαθούμε σκληρά να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας, τι σημαίνει να προστατεύουμε και να διαδίδουμε τον πολιτισμό μας και να μοιραζόμαστε τις ευαισθησίες μας. 

Ανήκουμε στην ομάδα γιατί ξέρουμε ότι μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε λίγα πράγματα. 

Αυτή την στιγμή προσβάλλονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. 

Είσαι και εσύ μέλος της ομάδας των ανθρώπων που πλήττονται. Αν μένεις μόνος στο σπίτι, μόνος στην καφετέρια, μόνος μπροστά στον υπολογιστή θα φτιάξουνε τα πράγματα; Έλα να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε, να δώσουμε φωνή στην αγανάκτησή μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Μόνο συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της αφύπνισης. 

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ

Την Κυριακή 16/06/2013 στις 8:30μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Μεσολογγίου

Με ομαδικό πνεύμα

Πρωτοβουλία πολιτών Μεσολογγίου

για την δημόσια ραδιοτηλεόραση

 Ομόφωνη Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης για ΕΡΤ

Η εκτός δημοκρατικής νομιμότητας αιφνιδιαστική διάλυση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας και η πραξικοπηματική διακοπή εκπομπής όλων των καναλιών, που έγινε χθες 11/6 στερεί από τη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δεν στρέφεται μόνο κατά των 2.907 εργαζόμενων που απολύονται πάραυτα, αλλά ενάντια σε όλο τον ελληνικό λαό και το δικαίωμά του για αντικειμενική, πολύφωνη, σοβαρή ενημέρωση και πληροφόρηση. Στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία, στην ίδια τη χώρα που τη γέννησε, αφού παρακάμπτει για 19η φορά το Κοινοβούλιο καθώς με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου «σώπασαν» τη φωνή της Ελλάδας, την ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο, συνεχίζοντας ένα αυταρχικό κατήφορο.

Εύκολη λεία και θυσία στις ορέξεις της τρόικας και στην υποταγή της κυβέρνησης οι 2.907 εργαζόμενοι που απασχολούνται σε πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς, 29 ραδιοφωνικούς, το ψηφιακό αρχείο, τις ιστοσελίδες, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και το περιοδικό ραδιοτηλεόραση. Εύκολη η αιφνίδια θυσία της δημόσιας ενημέρωσης, ως λύση τελευταίας στιγμής προκειμένου να προχωρήσει το μνημόνιο, παραδίδοντας ταυτόχρονα στους καναλάρχες το ραδιοτηλεοπτικό χώρο.

Εύκολη η λοιδορία κατά της ΕΡΤ από το στόμα του αρμόδιου υπουργού όπως εύκολη και η λοιδορία κατά των Δήμων αλλά και η κατευθυνόμενη λασπολογία από κυβερνητικά παπαγαλάκια που έχουμε υποστεί τον τελευταίο χρόνο, προκειμένου να προχωρήσουν σε αδικαιολόγητες περικοπές, απολύσεις, καταργήσεις οργανισμών και υπηρεσιών οι οποίες θα λείψουν από τους ίδιους τους πολίτες.

Κανείς από τους κυβερνώντες δεν έχει την τόλμη να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να απολογηθεί για την πολιτεία τόσων χρόνων, που ευθύνεται για την κατάσταση της πατρίδας μας και για τις σαφείς αδυναμίες των δημόσιων φορέων. Και το πιο εύκολο επιχείρημα για να κρύψουν και το πρόβλημα και την ευθύνη είναι η δόλια ανάδειξη των ευθυνών εργαζομένων, συντεχνιών, αιρετών και δημάρχων. Αντί να διαμορφώσουμε μια αποτελεσματική πρόταση ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας της χώρας μας.

Κανένα επιχείρημα δεν δικαιολογεί επιλογές που πλήττουν, καταργούν και ξεπουλούν δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, και διαλύουν τη κοινωνία, το περιβάλλον, την ανάπτυξη, την οικονομία. Πολύ, δε, περισσότερο όταν τα «επιχειρήματα» αυτά δεν είναι πραγματικά, και όταν εκτοξεύονται από αυτούς που συνέβαλλαν στη «φαυλότητα», την «σπατάλη» και την «αδιαφάνεια» όλα αυτά τα χρόνια και που μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχουν πράξει το ελάχιστο για την καταπολέμηση όλων αυτών που εδώ και ένα χρόνο διαπιστώνουν και διακηρύσσουν αλλά συνεχίζουν να παρεμβαίνουν στη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να διατηρούν το προνομιακό καθεστώς αξιοποίησης των δημόσιων συχνοτήτων από ιδιώτες.

Επιθυμούμε και αγωνιζόμαστε για την υγιή λειτουργία της ΕΡΤ με θεσμικό πλαίσιο που θα κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ως κοινωνικό αγαθό, καθιστώντας την δημόσια και όχι κρατική ή εργαλείο πολιτικών και πελατειακών συμφερόντων μειώνοντας τις επιβαρύνσεις για τον πολίτη. Που θα προβάλλει και θα ενισχύει τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κοινωνική λειτουργία και δημιουργία, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τον απόδημο ελληνισμό, τη χώρα μας.

Αποκρούουμε και διαφωνούμε κάθετα με όλες τις οριζόντιες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις διακοπής λειτουργίας νομικών προσώπων, που παρέχουν και διαχειρίζονται κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, που η κυβέρνηση εφαρμόζει στην ΕΡΤ και σχεδιάζει να εφαρμόσει στα νομικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις των δήμων. Τους προειδοποιούμε : Δεν θα περάσει !

Από χθες το βράδυ η ΕΡΤ πέρασε στα χέρια των εργαζόμενων. Η εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι θέμα δημοκρατίας. Είναι ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης η προάσπιση της δημοκρατίας και του δικαιώματος των πολιτών της για ελεύθερη, πλουραλιστική, αντικειμενική ενημέρωση. Εμείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αγωνιστούμε στο πλευρό της ΕΡΤ, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των εργαζομένων. Απαιτούμε η ΕΡΤ να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Καλούμε όλους τους πολίτες, τους συλλογικούς φορείς, τους χρήστες και τους ωφελούμενους των δημοτικών δομών και υπηρεσιών, καλούμε όλους τους Έλληνες να συστρατευθούμε και με αλληλεγγύη να αντισταθούμε για το δικαίωμα στην παιδεία, στην υγεία, στην αντικειμενική, πλουραλιστική ενημέρωση, το δικαίωμα στην πρόνοια, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα κοινωνικά αγαθά, το νερό, τους φυσικούς πόρους, την ενέργεια, το δικαίωμα στην ανάπτυξη και στη ζωή.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΜΠΡΑΚΤΗ & ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ  

 

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που παραδίδει στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

Το Σωματείο μας:

Καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών κατάργησης δημόσιων οργανισμών & φορέων και απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων.

 Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων που βρίσκονται στο στόχαστρο για συγχώνευση – κατάργηση και παράδοση του έργου και των υπηρεσιών τους στους ιδιώτες.

Καλεί όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς να πάρουν θέση, να συμπαρασταθούν έμπρακτα – να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στην πολιτική που μας πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.

 Οφείλουμε να δώσουμε δυναμική απάντηση σ’αυτή την προκλητική απόφαση – οφείλουμε να εμποδίσουμε τα εφιαλτικά τους σχέδια. 

Καμιά αναμονή – Κανένας φόβος – Κανένας εφησυχασμός. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ!

Πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση και την απελπισία, να οργανώσουμε την αντίσταση & αντεπίθεση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα, των ανέργων & απολυμένων, με συντονισμένους και καλά προετοιμασμένους αγώνες με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, διάρκεια και αποτελεσματικότητα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

(ΠΟΓΕΔΥ)

Η ΠΟΓΕΔΥ καταδικάζει την πραξικοπηματική έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία οι Υπουργοί της Κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις συμφωνίες τους με την Τρόικα. Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των δημοσίων φορέων και τις άμεσες ή έμμεσες απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου.  Σήμερα η Κυβέρνηση αποφάσισε τον "ξαφνικό θάνατο" της ΕΡΤ. Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο βάζει "λουκέτο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων καταφέρνοντας ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία. 

Η ΠΟΓΕΔΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, αλλά και κάθε πολίτη, να αποτρέψουν τα σχέδια Κυβέρνησης και Τρόικας, που επιδιώκουν με συνοπτικές διαδικασίες να διαλύσουν τους δημόσιους φορείς, να συρρικνώσουν τα δημόσια αγαθά και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στις λίστες των ανέργων.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο ΕΡΜΗΣ

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αποφάσισαν την διακοπή της δημόσιας ενημέρωσης.

Οι τάχατες διαφωνίες ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΔΗΜ.ΑΡ. αποτελούν «στάχτη στα μάτια» με δεδομένη την εμμονή τους στη στήριξη της κυβέρνησης.

Η χουντική πρακτική του « αποφασίζομεν και διατάσσομεν » με την οποία παραδίδεται ολοκληρωτικά στους ιδιώτες διαπλεκόμενους η ενημέρωση του λαού από την τρικομματική κυβέρνηση, αποτελεί συνέχεια του ξεπουλήματος της χώρας, των υποδομών της και του πλούτου της.

Η συγκυβέρνηση (ΔΗΜ.ΑΡ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ.) με σύμμαχο την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, όλο και πιο απροκάλυπτα ξεδιπλώνει και εφαρμόζει πρακτικές αλήστου μνήμης, που αποτελούσαν σήμα κατατεθέν τυραννικών και χουντικών καθεστώτων.

Η έφοδος των ΜΑΤ στους πομπούς, το μαύρο στις οθόνες, οι επιστρατεύσεις των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, τα λιμάνια, την εκπαίδευση, το ανελέητο ξύλο στους απεργούς, στους κατοίκους στις Σκουριές, τα χημικά κ.α., δικαιώνουν απόλυτα όσους μιλάνε για δημοκρατική εκτροπή και κοινοβουλευτική χούντα.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους και την κατάληψή τους στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Διεκδικούμε αποκλειστικά Δημόσια και Ελεύθερη ΕΡΤ – ούτε κρατική, ούτε ιδιωτική – στα χέρια των εργαζόμενων και υπό κοινωνικό έλεγχο.

                                                                                         ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α

Υ.Γ. 1: Καταγγέλλουμε την προσπάθεια παραπληροφόρησης του λαού και κατασυκοφάντησης των εργαζομένων από τα κυβερνητικά Γκεμπελίστικα κέντρα και την επιδίωξή τους να κυριαρχήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός.

Υ.Γ. 2:Παρακολουθώντας  το πρόγραμμα των εργαζομένων, τεχνικών και δημοσιογράφων της ΕΡΤ, από την ώρα που πήραν την τύχη τους στα χέρια τους, ακούγοντας τα σχόλια, τις αναλύσεις, τις αποκαλύψεις κλπ, δεν μπορούμε παρά να πούμε, ναι, έτσι θέλουμε τη δημόσια ενημέρωση. 

Υ.Γ. 3: Καταγγέλλουμε την κυβερνητική επιλογή να εκπαιδεύει και να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες για την δημόσια ασφάλεια σαν κατασταλτικά τάγματα ενάντια στα θύματα των πολιτικών τους. 

Υ.Γ. 4: Εμάς βέβαια δεν μας ξαφνιάζει η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά για τυπικούς λόγους θα του προτείναμε να μην απαξιώνει το αξίωμα με την εκκωφαντική αφωνία του, που ισοδυναμεί με συνενοχή.      

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»         

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» θεωρεί απαράδεχτη και πραξικοπηματική, την αντισυνταγματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία μπορεί να διαλυθεί και να συγχωνευτεί οποιοσδήποτε δημόσιος φορέας, βάζοντας σε πραγματικό κίνδυνο τις δομές του κράτους, αλλά και ορίζοντας την μοίρα χιλιάδων εργαζομένων.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, και κρούομε τον κώδωνα του κίνδυνου και για άλλους χρήσιμους φορείς, απαραίτητους στην κοινωνία, οι οποίοι έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο των κυβερνήσεων αρκετές φορές, όπως είναι και τα Ερευνητικά Κέντρα.

Γνωρίζουμε καλά πλέον ότι ποτέ δεν υπήρχε πρόθεση ή επιθυμία να γίνει πραγματική διαβούλευση για την βελτίωση αυτών των δομών, ποτέ δεν έγινε σοβαρός προγραμματισμός, και δεν υπήρχε όραμα, αλλά μόνο υπήρχαν μικροκομματικά, αλλά και εσωτερικά μικροσυμφέροντα που όριζαν την τύχη αυτών των φορέων, με αποτέλεσμα στα Ερευνητικά Κέντρα να έχουν πραγματοποιηθεί πολλάκις, αιφνίδιες συγχωνεύσεις και καταργήσεις, έχοντας δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων, και στην έρευνα που πραγματοποιείται, όπως, πάρα πολύ καλά γνωρίζουμε και για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Θεωρούμε ότι η δημιουργία τέτοιας απόλυτης εξουσίας πάνω στις δομές του κράτους, χωρίς να υπάρχει διαβούλευση, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο, αγνοώντας τις ανάγκες τις κοινωνίας, της οικονομίας, και του κράτους, είναι άκρως επικίνδυνες για την ίδια την Δημοκρατία, και όποιος την προκαλεί θα πρέπει να λογοδοτήσει άμεσα στη δικαιοσύνη.

Πρέπει όλοι πλέον να συνειδητοποιήσουμε ότι η κρίση, η ύφεση, η τεράστια ανεργία, οι μαζικές απολύσεις στον Ιδιωτικό τομέα, και τώρα πλέον και στο Δημόσιο, είναι καθαρά αποτέλεσμα πολιτικών που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση. Εκεί βρίσκεται και η πραγματική ευθύνη του ψηφοφόρου. Η συνέπειες όλων αυτών των αποφάσεων βαραίνουν όλους μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"   

                        Ψήφισμα Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου

Καταγγέλλουμε την αυταρχική και πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή λειτουργίας της δημόσιας ραδιοφωνίας-τηλεόρασης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και χωρίς καν  κοινοβουλευτική διαδικασία. 

  Καταγγέλλουμε επίσης την ειλημμένη απόφαση της τρικομματικής  συγκυβέρνησης, στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων, για συρρίκνωση και κλείσιμο υπηρεσιών και φορέων του Δημόσιου τομέα.

  Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική που κλείνει δημόσιους οργανισμούς και  ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες του Δημοσίου, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την εξαθλίωση, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα επιχειρηματικών μονοπωλιακών ομίλων. 

  Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. 

  Καλούμε όλους τους φορείς, τα σωματεία, τους συλλόγους, τις ομοσπονδίες,  σε κοινό αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που στοχοποιεί όλους τους εργαζόμενους και τους απαξιώνει σαν διεφθαρμένους –κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια- που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει όλη την κοινωνία, και διεκδικούμε μια άλλη πολιτική που θα είναι στην υπηρεσία των αναγκών του λαού.

Ανακοίνωση της ανοικτής συνέλευσης υπαλλήλων

 στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Το  παπαγαλάκι της τρικομματικής Κυβέρνησης ανήγγειλε στις 6μμ το κλείσιμο της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης. Μόνο οι Γερμανοί εισβολείς τόλμησαν να φιμώσουν το Δημόσιο Ραδιόφωνο στις 27 Απρίλη 1941!

Η ΕΡΤ κλείνει “για να εξυγιανθεί από τη διαφθορά” που οι συνέταιροι της Κυβέρνησης εξέθρεψαν.

Η ΕΡΤ κλείνει “για να εξορθολογιστεί η λειτουργία της”, όταν επί 40 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έκαναν τα πάντα για να την απαξιώσουν.

Η ΕΡΤ κλείνει “δήθεν αιφνιδίως” για τους πολιτικούς ηγέτες που στηρίζουν την κυβέρνηση...

Ποιον κοροϊδεύετε κύριοι;

Κλείνετε την ΕΡΤ για να πετύχετε τον στόχο αποχωρήσεων που σας επέβαλε εύκολα η Τρόικα και οι εγχώριοι συνέταιροί της.

Κλείνετε την ΕΡΤ με σκοπό την πριμοδότηση των καναλαρχών που διαφεντεύουν με την άδεια σας τον τόπο εδώ και δεκαετίες

Κλείνετε την ΕΡΤ για να σπάσετε τον τσαμπουκά στους εργαζόμενους κάθε κλάδου που αγωνίζεται. 

Η ΕΡΤ όμως δε θα κλείσει!

Θα μείνει ανοικτή και θα λειτουργήσει προς όφελος του Ελληνικού λαού. Θα μείνει ανοικτή και θα αποτελέσει το Κέντρο Αγώνα ενάντια στην άθλια τρικομματική Κυβέρνηση που μόνο τυπικά διαφέρει από Χούντα.

Θα μείνει ανοικτή από τους εργαζόμενους της και από το πλήθος που θα συρρεύσει στο Ραδιομέγαρο και θα απαιτήσει την επαναλειτουργία της.

ΟΛΟΙ να σπεύσουμε για συμπαράσταση ΣΤΗΝ ΕΡΤ. Ο αγώνας αυτός θα πρέπει να είναι διαρκής και να ενώσει όλους μας, μακριά από τεχνητούς διαχωρισμούς που μας αποδυναμώνουν. Η παρουσία μας έστω και για λίγο είναι απαραίτητη. 

Κλείνουν την φωνή μας, θα ακούσουν την κραυγή μας!  

Σήμερα συζητείται η προκήρυξη  γενικής απεργίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αύριο Πέμπτη  13 Ιουνίου. 

Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και η Αυτόνομη Πρωτοβουλία καλούν τους συναδέλφους να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα και να σπεύσουν ΣΗΜΕΡΑ και κάθε ημέρα  στην ΕΡΤ, ακόμη και αν τα συλλογικά μας όργανα δεν προκηρύξουν κάποιου είδους κινητοποίηση! 

Δεν θα τους περιμένουμε στα γραφεία μας...

ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ! ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ!

ΑΝΟΙΚΤΉ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  

στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας        


Ψήφισμα του Δημοτικού  Συμβουλίου Κατερίνης για το κλείσιμο της ΕΡΤ

 
   Το  Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης καταδικάζει  την αντιδημοκρατική  Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ που οδηγεί στην ανεργία 2.500 εργαζόμενους.   Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αποτελεί προπομπό και για άλλους δημόσιους οργανισμούς και φορείς, «πιλότος» και για άλλες απολύσεις και διαθεσιμότητες,  ακόμα και στον χώρο των ΟΤΑ.

 Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, να ανοίξει τώρα την ΕΡΤ και να φέρει στη Βουλή την   όποια πρότασή της για  αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, υπερασπίζοντας το δημόσιο χαρακτήρα της.


Κατερίνη 12/6/2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Χαλκίδας: «Την κυβέρνηση δε θα την ρίξουν οι μαριονέτες του κ. Σαμαρά, αλλά ο ελληνικός λαός»



Το λουκέτο στην ΕΡΤ που  αποφάσισε  η  κυβέρνηση είναι θέμα δημοκρατίας και αποτελεί πλήγμα στην ελευθερία του λόγου.
Η κυβέρνηση και  τα ακροδεξιά  συνεταιράκια  τους είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για το πολίτευμά μας .


Καλούμε  όλους τους εργαζομένους της χώρας να αγωνιστούν πλάι στους εργαζομένους της δημόσιας τηλεόρασης σε όλα τα κτίρια της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα.
Καλούμε σε ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας  όλους   τους πολίτες  ώστε να  σταματήσουμε τον  κατήφορο  της  συνεχούς αναξιοπρέπειας και  εξαθλίωσης.


Καλούμε   τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί, όπως ορίζει το Σύνταγμα, για την υπεράσπιση αυτού του τόπου  για  την  προάσπιση  του συντάγματος  και  της  δημοκρατίας .


Την κυβέρνηση δε θα την ρίξουν οι μαριονέτες του κ. Σαμαρά, αλλά ο ελληνικός λαός.


Συμμετέχουμε  και στηρίζουμε  τις   εκδηλώσεις  αντίστασης  στα  αντιδημοκρατικά  σχέδια  της  αυταρχικής  αντιδημοκρατικής  κυβέρνησης  που  με  δικτατορικές  μεθοδεύσεις  και  Γκαιμπελίστικης  τακτικής  θέλει να  φιμώσει  οποιαδήποτε  φωνή  αντίστασης.
Στην  Χαλκίδα  στηρίζουμε  και  συμμετέχουμε  στο   κάλεσμα  σωματείων και  φορέων  αντίστασης  στην  συγκέντρωση  που  έχουν καλέσει  στις  8 μμ  στην  πλατεία   του Αγ. Νικολάου 
 

Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικού  Τυπογραφείου: «Η ΕΡΤ ειναι μόνο η αρχή, η συνέχεια είμαστε όλοι μας»


-      Καταγγέλλουμε τον προκλητικό και με πραξικοπηματικό τρόπο  «ξαφνικό θάνατο» της κρατικής τηλεόρασης.
-      Καταγγέλλουμε τις 2.500 απολύσεις των συναδέλφων μας της ΕΡΤ που βρέθηκαν στο δρόμο εν μία νυκτί.
-      Αντιδρούμε στην παγωμένη σιωπή της συχνότητας που για χρόνια συντροφεύει τη ζωή  και την ιστορία μας.
-      Καταγγέλλουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα με μια απλή υπογραφή να σε πετάει στο δρόμο.

Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που καλύπτουν το κενό της δέσμευσης των 2.000 απολύσεων μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς και μάλιστα με ΦΕΚ δημοσιευμένο από εμάς τους ίδιους.

Πρέπει να αντιδράσουμε. Η κυβέρνηση δεν σταματά πουθενά. Θέλει να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και των απολύσεων. Επιστρατεύσεις, τρομοκρατία, κατάργηση κάθε έννοιας «συνταγματικού δικαίου» είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν και δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Σας καλούμε να βρεθούμε όλοι μαζί έξω από την ΕΡΤ υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας στη δουλειά και τη ζωή, συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους μας.
Σήμερα συζητείται η προκήρυξη  γενικής απεργίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αύριο Πέμπτη  13 Ιουνίου. Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά.


ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ

Ψήφισμα Συμπαράστασης στην ΕΡΤ από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης



Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης συντάσσεται με τον  αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ  για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Θεωρούμε μείζον θέμα δημοκρατίας την αιφνιδιαστική σίγαση ενός δημόσιου μέσου επικοινωνίας και την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων εν μία νυκτί. Όσο κρίσιμη είναι η κατεδάφιση του δημοσίου συστήματος υγείας που μας αφορά όλους, άλλο τόσο επιτακτική είναι και η συγκρότηση ενός μετώπου, που θα σταθεί φραγμός στις φασιστικές πρακτικές ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

ACTUP: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

  Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS  (1ηΔεκεμβρίου), ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr .. κάθε χρόνο αλλά και μέσα στο χρόνο η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση ανέδειξε πάντα, ότι είχε να κάνει με το AIDS,  ακόμη και πράγματα με τα οποία όλοι και όλες διαφωνήσαμε. 

Όμως ήταν εκεί.

Όσο κι αν ξέρουμε οτι  η ΕΡΤ δεν είναι «Αγία» οτι κι εκεί είχαν το ρόλο τους οι πελατειακές σχέσεις, τα συμφέροντα, τα πολιτικά κόλπα και όλα όσα έχουν τη θέση τους πάντα σε κάθε φορέα στην Ελλάδα, δεν μπορούμε παρά να αγανακτήσουμε και να θυμώσουμε με τις συνοπτικές διαδικασίες μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που το Μεγαρο Μαξίμου, υπό τις οδηγίες της ΤΡΟΙΚΑ διαλύει το δημόσιο τομέα.

Για εμάς στην ACT-UP που θεωρούμε σημαντική την ύπαρξη της πολυφωνίας στο πλαίσιο λειτουργίας της Δημοκρατίας κι όχι στο βωμό των  κερδών και στην αναζήτηση κι άλλων συχνοτήτων διαφημιστικής προπαγάνδας, η εξόντωση της ΕΡΤ, είναι ένα χτύπημα κάτω από τη μέση.

Η φίμωση των κρατικών καναλιών θα αφαιρέσει από την πραγματικότητα μια σοβαρή φωνή.
Η φίμωση των μοναδικών νόμιμων συχνοτήτων στην Ελλάδα δείχνει τη δύναμη των διαπλεκόμενων συμφερόντων και την αλαζονεία της εξουσίας.
Θέλαμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε, να δούμε την ΕΡΤ να ανανεώνεται, να ελέγχει τα του οίκου της.

Στην πρόσφατη 2πλή προεκλογική περιπέτεια του 2012 και με το πρωτοφανές κυνήγι μαγισσών που εξαπέλυσε ο τότε υπουργός υγείας Κος Λοβέρδος ή  ΛΟΒΕΡ-DOS ενάντια στις οροθετικές χρήστριες της περιοχής της πλ.Ομόνοιας στην Αθήνα, η ΝΕΤ ήταν  η μόνη που αντιστάθηκε, η μόνη που δεν κυνήγησε τις θλιβερές μορφές αυτών των κοριτσιών.  Η μόνη που αρνήθηκε να ασελγήσει στα πρόσωπα και στις προσωπικότητες των κοριτσιών αυτών.


Και ήταν η φωνή του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη από την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ που αποκάλεσε τον τότε υπουργό Υγείας, φασίστα, αναφερόμενος στη συμπεριφορά του.  Και αυτό, εμείς τουλάχιστον ως σύλλογος υποστήριξης Οροθετικών δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων όλων των τμημάτων της ΕΡΤ και ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όσων ζητάνε πραγματική ενημέρωση και όχι στρατευμένη δημοσιογραφία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)