to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 16.05.2014

Πολιτική

"Σταματήστε αυτό το αίσχος!" : Τρόφιμα με... ψηφοδέλτια του Μώραλη μοίρασε η εκκλησία στον Πειραιά (βίντεο)

Ο συνδυασμός «Λιμάνι της Αγωνίας», με επικεφαλής τον Θοδωρή Δρίτσα, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι σε διανομή τροφίμων, στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στα Καμίνια, οι σακούλες περιείχαν και ψηφοδέλτια του συνδυασμού του κ. Μώραλη.


«Η διανομή έγινε στο υπόγειο της εκκλησίας, παρουσία και ευθύνη του ιερέα. Απαιτούμε, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, να σταματήσει τώρα αυτό το αίσχος. Οι πολίτες του Πειραιά, ακόμη και οι πιο φτωχοί είναι υπερήφανοι και δεν εξαγοράζονται» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, με αίτησή του προς τον δήμο Πειραιά, ο δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Λιμάνι της Αγωνίας», Ιωάννης Καρδαράς, ερωτά αν η εταιρεία «Καραϊσκάκης» ΑΕ οφείλει διαφημιστικά τέλη προς τον δήμο Πειραιά.

Στο αίτημά του, που γνωστοποιεί ο ίδιος στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Καρδαράς αναφέρει ότι από προφορική ερώτηση που απηύθυνε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, δεν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές τελών διαφήμισης για τις γιγαντοαφίσσες που περιβάλουν το γήπεδο «Καραϊσκάκη», ούτε για την εταιρεία που το εκμεταλλεύεται και είναι κατά τον νόμο υπόχρεη.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι σε έγγραφο της εταιρείας «Καραϊσκάκης», το οποίο επισυνάπτει, υπάρχει αναγνώριση οφειλής προς τον δήμο για τα έτη 2011, 2012 και 2013 συνολικού ποσού 248.542 ευρώ πλέον ΦΠΑ, όμως σύμφωνα με τις χρεώσεις των υπηρεσιών του δήμου για τα διαφημιστικά τέλη της «Καραϊσκάκης ΑΕ» για το 2010 και προηγούμενα, το οφειλόμενο ποσό της εταιρείας για τα έτη 2011, 2012, 2013 προσεγγίζει τις 600.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου ερωτά την οικονομική υπηρεσία του δήμου Πειραιά εάν υπάρχει οφειλή της εταιρείας «Καραϊσκάκης».

Επίσης, ο κ. Καρδαράς, ο οποίος θέτει εκ νέου υποψηφιότητα με το «Λιμάνι της Αγωνίας» ενημερώνει ότι έχει απευθύνει ηλεκτρονικά την ίδια ερώτηση στον υποψήφιο δήμαρχο με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», αλλά και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» Γιάννης Μώραλης καταγγέλλει ότι στο γραφείο του αντιδημάρχου Πρασίνου του δήμου Πειραιά βρισκόταν προεκλογικό υλικό και σταυρωμένα ψηφοδέλτια, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

«Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει καταστήσει τον δήμο και τις υπηρεσίες του σε ένα απέραντο προεκλογικό κέντρο, μετά τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες με τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια και το προεκλογικό υλικό που βρέθηκαν στο γραφείο τού αντιδημάρχου Πρασίνου Γρηγόρη Καψοκόλη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού και τονίζεται: «Πρόκειται ασφαλώς για μια ξεκάθαρη περίπτωση παράβασης καθήκοντος, για την οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)