to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:38 | 11.03.2013

Πολιτική

Καταγγελία: Η ΝΔ συνεχίζει το πάρτυ στην ΕΡΤ - Προσλήψεις "ημετέρων" και αργομισθίες

Καταγγελία εργαζομένων ΕΡΤ προς τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Κοινοποιείται και στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών


Κύριε Επιθεωρητά, 

Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα ότι διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για την εκπομπή της ΕΡΤ (μικτή  παραγωγή) «Μεσογείων 136». Προς διευκόλυνση των υπηρεσιών σας και των εισαγγελικών αρχών σας παραθέτουμε πρόσθετα στοιχεία προκειμένου να αντιληφθείτε πώς έχει στηθεί το «πάρτυ» των μικτών παραγωγών στην ΕΡΤ και ποιοι ωφελούνται.

Στην προηγούμενη καταγγελία μας είχαμε αναφερθεί στον τρόπο που ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης κ. Αιμίλιος Λιάτσος πέτυχε τη συναίνεση του Διευθυντή Ενημερωτικών Εκπομπών κ. Φώτη Καφαράκη στις μεθοδεύσεις του για τοποθετήσεις «ημετέρων» σε εκπομπές που αποτελούν μικτές παραγωγές: Προσέλαβε τη σύζυγό του κ.Καφαράκη στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» που είναι επίσης μικτή παραγωγή (σύμπραξη ΕΡΤ- ιδιώτη).

Αντίστοιχα είναι τα φαινόμενα και στην εκπομπή «Μεσογείων 136». Εδώ προσελήφθη ο γιός του διευθυντή του Γραφείου του κ. Λιάτσου, Ηλία Φαραντόπουλου, ο κ. Αλέξανδρος Φαραντόπουλος ως βοηθός σκηνοθέτη. Καταλάβατε; Στη μία μικτή παραγωγή προσελήφθη από τον κ. Λιάτσο η σύζυγος του ενός διευθυντή και στην άλλη μικτή παραγωγή προσελήφθη ο γιός του άλλου διευθυντή.

Σημειώστε ότι στη συγκεκριμένη εκπομπή («Μεσοεγείων 136») απασχολούνται συνολικά τέσσερις σκηνοθέτες – γεγονός, τουλάχιστον παράδοξο με δεδομένο ότι σε όλες τις αντίστοιχες εκπομπές απασχολούνται παγίως ένας σκηνοθέτης κι ένας βοηθός σκηνοθέτη.

Το «πάρτυ» όμως και οι παρανομίες, σε ό,τι αφορά τον τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ, συνεχίζονται και πέραν των μικτών παραγωγών. Κραυγαλέα είναι η περίπτωση των προσλήψεων-αργομισθιών διαφόρων δημοσιογράφων, είτε με συμβάσεις ΠΕΘ είτε ως ειδικών συμβούλων, με παχυλούς μισθούς. Οι συγκεκριμένοι προσληφθέντες, παρ΄ότι αμείβονται κανονικά εδώ και μήνες δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στην ΕΡΤ.

*Ποια εργασία προσφέρει και σε ποιόν τομέα απασχολείται ο κ. Αντώνης Λιάρος; Ο κ. Λιάρος, υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, προσελήφθη με μισθό 3.500 ευρώ αλλά δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στην ΕΡΤ, ούτε έχει προσφέρει κανένα είδος εργασίας.

*Ποια εργασία προσφέρει στην ΕΡΤ και πού ακριβώς απασχολείται η κυρία Ματίνα Ρέτσα; Η κυρία Ρέτσα προσελήφθη με μισθό 3.000 ευρώ ως «σύμβουλος».  Η κυρία Ρέτσα, που είχε κατέβει στις εκλογές ως υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Εύβοια, δεν πάτησε επίσης ποτέ το πόδι της στην ΕΡΤ και απασχολείται καθημερινά στο γραφείο του υφυπουργού-κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου. Ολη η δημοσιογραφική πιάτσα το γνωρίζει αυτό.

*Ποια εργασία προσφέρει στην ΕΡΤ και σε ποιόν τομέα απασχολείται ο κ.Χρήστος Μαχαίρας; Ο κ. Μαχαίρας προσελήφθη με μισθό 3.500 ευρώ το μήνα και επίσης δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στην ΕΡΤ. 

*Ποια εργασία προσφέρει στην ΕΡΤ η κυρία Βούλα Κεχαγιά; Η κυρία Κεχαγιά προσελήφθη πρόσφατα με 3.500 ευρώ το μήνα και επίσης δεν εμφανίζεται ποτέ στα γραφεία της ΕΡΤ.

Εάν, κύριε Επιθεωρητά, απαντήσει κάποιος ότι ο κ. Μαχαίρας και η κυρία Κεχαγιά εμφανίζονται ως καλεσμένοι μια φορά την εβδομάδα σε κάποια από τις πρωινές εκπομπές, ας έχετε υπ΄όψιν σας τα εξής: Καθημερινά σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές εμφανίζονται ως καλεσμένοι, αμισθί – επαναλαμβάνουμε, αμισθί, - δεκάδες δημοσιογράφοι εφημερίδων ή άλλων μέσων προβάλλοντας έτσι τη δουλειά τους και τον εαυτό τους. Οπότε, ποιο σκοπό εξυπηρετεί η πρόσληψη «καλεσμένων» με μισθούς 3.500 ευρώ;

Βρίσκετε λογικό κύριε Επιθεωρητά οι παρουσιαστές των εκπομπών αυτών, που εργάζονται καθημερινά, να αμείβονται με 1.400 ευρώ μικτά και οι «καλεσμένοι» που εμφανίζονται ένα 10λεπτο την εβδομάδα να αμείβονται με 3.500 ευρώ; Δεν πρόκειται περί κραυγαλέας περίπτωσης διασπάθισης δημοσίου χρήματος;

Αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνάς σας και επιφυλασσόμεθα να επανέλθουμε και με νέα στοιχεία για περιπτώσεις ανομίας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Εργαζόμενοι ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης: 

Καταγγελία εργαζομένων της ΕΡΤ για τους 'ημέτερους' του Αιμίλιου Λιάτσου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)