to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:36 | 13.11.2015

Κοινωνία

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 5 φοιτητές από την Αγ. Παρασκευή (ενημέρωση)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της συνέλευσης των κατοίκων, η σύλληψη των πέντε φοιτητών και εργαζόμενων έγινε με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης (ένταλμα από τις ιταλικές αρχές) «στα πλαίσια μιας πρωτοφανούς επιχείρησης στα σπίτια τους τα ξημερώματα για την διαδήλωση της πρωτομαγιάς που έγινε στο Μιλάνο» - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι 5 φοιτητές


(η φωτογραφία από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο Αθηνών)

Ενημέρωση από τη σημερινή διαδικασία: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 5 συλληφθεντες φοιτητές με περιοριστικους όρους, χωρίς καταβολή χρηματικής εγγύησης. Στις επόμενες εβδομάδες θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών. Οι δικηγόροι τους Γιώργος Παπαδάκης και Γιάννα Κούρτοβικ χαρακτήρισαν «γενναία» την (προσωρινή) εισαγγελική απόφαση, καλώντας τους αλληλέγγυους σε «αγωνιστική εγρήγορση». 

Το δελτίο Τύπου για τη σύλληψη 5 φοιτητών, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης:

Από το πρωί της 12ης Νοεμβρίου διαδραματίζεται ένα πρωτοφανές σήριαλ καταστολής για την πόλη μας αλλά και για τη χώρα. Τα ξημερώματα - ημέρα πανελλαδικής απεργίας – πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής οι οποίοι συλλαμβάνονται κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2/5, μια μέρα μετά την απεργία της πρωτομαγιάς, οι ιταλικές αρχές ζητούνε την έκδοση τους.

Αυτή η διαδικασία δίωξης σε βάρος φοιτητών από άλλο κράτος της ΕΕ με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αφορμή τη συμμετοχή σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση, είναι πραγματικά πρωτοφανής. H αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαιώματος του να συμμετέχει σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

Σήμερα το πρωί, ως αγωνιζόμενοι κάτοικοι της πόλης, γείτονες, φίλοι και συγγενείς τους πραγματοποιούμε παρέμβαση στο Δημαρχείο της Αγ. Παρασκευής απαιτώντας την παύση κάθε δίωξης και κράτησης τους και την μη έκδοση τους, σε καμία περίπτωση, στην Ιταλία.

Καλούμε όλες και όλους:

Πέμπτη 12/11 
Συνέλευση 19:00 | Δημαρχείο Αγ.Παρασκευής , Μεσογείων 415-417 
Παρασκευή 13/11
Συγκέντρωση Συμπαράστασης 10:00 | Εφετείο Αθηνών , Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως
Συνέλευση 18:00 | Πολυτεχνείο, Πατησίων 42

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής 
& Γείτονες, Φίλοι, Συγγενείς

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)