to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:49 | 24.07.2013

Κοινωνία

Καλύτερα αυθαίρετο παρά αντίσκηνο

Του Πέτρου Κατσάκου


Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των κατασκηνωτών που επιλέγουν το ελεύθερο κάμπινγκ για τις διακοπές τους. Μετά το Γαϊδουρονήσι και στο Ελαφονήσι του νομού Χανίων, πραγματοποιήθηκε πριν δύο μέρες άλλη μια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ υποβλήθηκαν 22 μηνύσεις σε κατασκηνωτές.

Σε ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό των σκηνιτών έχουν επιδοθεί αστυνομικές και τοπικές αρχές το τελευταίο διάστημα εφαρμόζοντας κατά γράμμα την ποινική δίωξη του ελεύθερου κάμπινγκ σε μια χώρα που είναι προτιμότερο τελικά να στήσεις αυθαίρετο στην παραλία παρά αντίσκηνο. 

Μηνύσεις, συλλήψεις και αυτόφωρο για μια σκηνή δύο επί δύο, 102 δόσεις με το μίνιμουμ των 300 ευρώ για όσους σπεύσουν στα δημόσια ταμεία να νομιμοποιήσουν εγκαίρως το αυθαίρετό τους. Όχι, το νομοσχέδιο του Σταύρου Καλαφάτη δεν διαπνέεται από φοροεισπρακτικό πνεύμα αφού το διαβεβαιώνει και ο ίδιος ο υφυπουργός, απλώς δεν απέχει και πολύ από την λογική των ξενοδόχων που στέλνουν τους αστυνομικούς στις παραλίες να ψαρεύουν κατασκηνωτές για «διαφυγόντα κέρδη». 

Μα θα μου πεις οι κατασκηνωτές συνελήφθησαν καθώς είχαν στήσει τις σκηνές τους σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε περιοχές Natura. Ναι, σε αυτές τις περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που η κυβέρνηση τις προστατεύει από το ελεύθερο κάμπινγκ αλλά τις εντάσσει στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ προς «αξιοποίηση» από σοβαρούς επιχειρηματίες και όχι από κάτι άπλυτους χίπηδες.

Διαβάστε επίσης: Προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών για γυμνισμό στην παραλία Αγ.Μάμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)