to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:25 | 15.03.2014

Κοινωνία

Κάλεσμα από τις Ομάδες Νέων 6 δημοτικών κινήσεων: «Ενάντια στις πόλεις των πλουσίων, οι πόλεις των αναγκών και των ονείρων μας!»

Κάλεσμα-κείμενο παρέμβασης για το φεστιβάλ της Κυριακής στο Ελληνικό απο τις ομάδες νέων των δημοτικών κινησεων Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Γλυφάδας


Ενάντια στις πόλεις των πλουσίων, οι πόλεις των αναγκών και των ονείρων μας!

Στα χρόνια του μνημονίου η επίθεση σε ελεύθερους και αδόμητους χώρους, με τη μορφή της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων κατέχει κεντρικό ρόλο. Κεντρική θέση σ’ αυτή την πολιτική έχει η πώληση του παραλιακού μετώπου όλων των νοτίων προαστίων από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης μέχρι τον παλιό Ιππόδρομο στην Καλλιθέα. Στις 27 Φεβρουαρίου κατατίθενται οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, μιας έκτασης 6.200 στρεμμάτων που με βάση πληροφορίες επιδιώκουν να την παραχωρήσουν για 99 χρόνια με ένα αντίτιμο της τάξης των 500 εκατομμυρίων, πουλώντας την προς 70 περίπου ευρώ το τετραγωνικό μέτρο με πρόσχημα την αποπληρωμή ενός ελάχιστου κλάσματος της μαύρης τρύπας του δημοσίου χρέους.  

Στόχος της αξιοποίησης αυτής είναι η δημιουργία μιας καινούργιας πόλης, που θα περιλαμβάνει εμπορικά κέντρα, ιδιωτικούς κήπους, ξενοδοχεία, καζίνο, πολυτελείς κατοικίες, μιας πόλης που θα μπορεί να εκτείνεται σε 1.720.000 τμ, στον αιγιαλό ή ακόμα και μέσα στη θάλασσα με βάση τον ψηφισμένο νόμο. 

Απέναντι στην πόλη των πλουσίων και τα φαραωνικά έργα – σύμβολα του success story της κυβέρνησης, απέναντι σε ένα μοντέλο οικονομικής μεγέθυνσης που μας χωράει μόνο ως επισκέπτες και κακοπληρωμένους εργαζόμενους/ες, προτάσσουμε και δημιουργούμε τις πόλεις των ονείρων μας και των αναγκών μας. Προτάσσουμε το Ελληνικό των δομών αλληλεγγύης και της αυτοδιαχείρισης, του μητροπολιτικού κοινωνικού ιατρείου, του αυτοδιαχειριζόμενου αγρού, της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία και δημιουργούμε ένα μητροπολιτικό πάρκο αρμονικά συνδεδεμένο με τις γειτονιές που το περιβάλουν, με εμπλουτισμό του υφιστάμενου πρασίνου, οργάνωση κοινωφελών δραστηριοτήτων, πολιτιστικές και αθλητικές χρήσεις των υπαρχουσών κτηριακών εγκαταστάσεων, διεκδικώντας έτσι έναν άλλο τρόπο ζωής στην πόλη.

Τα σχέδια τους δε μας χωρούν , απέναντι στη λογική της περίφραξης της ζωής μας πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί: Από τα τοπικά κινήματα, τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και τις δομές αλληλεγγύης, μέχρι τους κατοίκους των γειτονιών  και τις δημοτικές παρατάξεις και αρχές που δε θεωρούν την διεκδίκηση αυτή  ένα ακόμη προεκλογικό πυροτέχνημα που σύντομα θα σβήσει αλλά διεκδικούν έναν διαφορετικό τρόπο οργάνωσης της καθημερινότητας στην πόλη!

Ομάδες Νέων 

Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλλιθέας

Στροφής Νέας Σμύρνης

Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Παλαιού Φαλήρου

Ανω Κάτω στο Καλαμάκι

Ανατροπή για τη Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)