to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:26 | 03.03.2014

Κοινωνία

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Κακοκαιρία σήμερα, Καθαρά Δευτέρα σε όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο.


Τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς μέχρι το απόγευμα ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Αττική. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές κυρίως στα ανατολικά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4. Γρήγορα από τα δυτικά βορειοδυτικοί 5 και τοπικά στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία, όπου πιθανώς κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι αργά το βράδυ θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: στα ανατολικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα κυρίως στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια.
Ανεμοι: νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς και στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1200 μετρά). Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα, θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία από τα δυτικά καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ οι οποίοι σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κεφαλονιά

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)