to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:36 | 01.08.2014

Κοινωνία

Καιρός: Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ παροδικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια


Βροχές ή καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αναμένονται σήμερα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ., ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ειδικότερα, στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ παροδικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς. 

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα βόρεια και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος. παροδικές νεφώσεις στα βορειοτέρα νησιά των Κυκλάδων.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν βαθμιαία νεφώσεις στα βορειοτέρα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 02-08-2014

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βαθμιαία θα ασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

tags: καιρός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)