to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 09.11.2015

πηγή: sdna.gr

Κοινωνία

Και τρίτος θάνατος για το Noor1!

Αυξάνεται ο κατάλογος των θυμάτων του ναρκoπλοίου Noor1, καθώς όπως αποκαλύπτει ο αστυνομικός ρεπόρτερ του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, προστέθηκε κι ο θάνατος μίας γυναίκας που επισκεπτόταν Tούρκους κατηγορουμένους


Νέα στοιχεία-φωτιά στην πολύκροτη υπόθεση του πλοίου Noor1 που μετέφερε τους δύο τόνους ηρωίνης στη χώρα μας. Κι αυτό γιατί στη λίστα των θυμάτων, προστέθηκε και μία γυναίκα όπως αναφέρει το «Βήμα», η οποία φέρεται -σύμφωνα με ορισμένες αστυνομικές πηγές- δολοφονήθηκε προσφάτως σε χώρα της βορείου Ευρώπης και συγκεκριμένα στο Βέλγιο και είχε σχέσεις με τους Τούρκους κατηγορουμένους. 

Τα ονόματα των Τούρκων

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία φαίνεται να έχουν κατατεθεί για τους δύο Τούρκους που σχετίζονταν με το φορτίο της ηρωίνης, ο ένας εκ των οποίων φέρεται να ζει σε χώρα της δυτικής Ευρώπης και ο άλλος στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα φέρεται να έχουν κατατεθεί από εμπλεκόμενο στην υπόθεση τα μικρά ονόματα τους όπως και ορισμένα άλλα στοιχεία τους, καθώς και ορισμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις που χρησιμοποιούσαν. Κάτι που τους καθιστά, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους, «εντοπίσιμους», ενώ τουλάχιστον ένας εξ αυτών φέρεται να έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές.

Η υπόθεση των μπαλονιών

Ένα από τα πλέον κρίσιμα θέματα στην υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης και του σχετικού «καταμερισμού» ευθυνών αναδεικνύεται ο χρόνος, ο τρόπος αλλά και ο λόγος φόρτωσης των δύο «μπαλονιών» στο «Noor 1». Στη φόρτωση αυτών των υλικών στο δεξαμενόπλοιου αναφέρθηκαν στις αρχικές καταθέσεις τους μέλη του πληρώματος. Όπως σημείωσαν, «στις 27 Απριλίου 2014 αποπλεύσαμε από το Ντουμπάι για το λιμάνι Κορφακάν. Μας είπαν να πάμε στο λιμάνι αυτό για να πάρουμε δύο μπαλόνια. Εκεί πήγαμε σε περίπου 20 ώρες».

Ερευνητές και άλλα άτομα που γνωρίζουν άγνωστες πτυχές της υπόθεσης σημειώνουν ότι «τα μπαλόνια αυτά, όγκου σχεδόν δέκα κυβικών μέτρων, που χρησιμοποιούνται για ελλιμενισμό ή για την προστασία μεγάλων πλοίων (όταν τα προσεγγίζουν μικρότερα), δεν φαίνεται να είχαν λόγο ύπαρξης στην περίπτωση του ταξιδιού "Noor 1". Είναι πιθανόν ο λόγος φόρτωσής τους στο πλοίο που μετέφερε ναρκωτικά να είναι άλλος και όχι η "προστασία" του σκάφους από φθορές. Είναι κρίσιμο ποιος ζήτησε τη φόρτωση αυτών των υλικών στο πλοίο, αφού φαίνεται ότι υπάρχει και σχετικό e-mail και άλλες σχετικές συνεννοήσεις. Μπορεί αυτά τα μπαλόνια και οι συνεννοήσεις που υπήρχαν για τον τρόπο "χρήσης" τους να οδήγησαν στην απόφαση το "Noor 1" να μην κατευθυνθεί στην Αχαΐα, όπως είχε προγραμματισθεί αρχικά, αλλά στην Ελευσίνα όπου και τελικώς εντοπίστηκε. Πρέπει να δούμε πού μπορεί να καταλήξει αυτή συζήτηση και τα υπονοούμενα για το "παιχνίδι των μπαλονιών"».

tags: Noor1

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)