to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:34 | 13.09.2016

Κοινωνία

Ιστοσελίδα για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ρόδου, ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021

Ιστοσελίδα για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ρόδου στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, παρουσίασε σήμερα ο δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος.


Η ιστοσελίδα της υποψηφιότητας www.rhodes2021.eu είναι προϊόν πρωτοβουλίας ομάδας μεταπτυχιακών φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και αποτέλεσε αντικείμενο εργασίας της θεματικής ενότητας «Πληροφορική & πολυμέσα» του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα».

Η διαδικτυακή σελίδα, σε απόδοση ελληνική και αγγλική, διαρθρώνεται σε έξι ενότητες, που αφορούν την υποψηφιότητα, το καλλιτεχνικό όραμα, το θεσμό, την ιστορία και τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό και τους υποστηρικτές της προσπάθειας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πλοηγούνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση και να αντλούν υλικό και χρήσιμες πληροφορίες και να γίνουν κοινωνοί της προσπάθειας του Δήμου Ρόδου.

Πριν την προβολή της ιστοσελίδας έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας συντονίστριας του γραφείου υποψηφιότητας της Ρόδου, κ. Λουκίας Αντωνιάδου - Chismar. Η κ. Αντωνιάδου είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διαχείριση Τεχνών από το Columbia University της Νέας Υόρκης και πτυχίου Οικονομικής Επιστήμης από το πανεπιστήμιο Αθηνών. Η μακρά επαγγελματική της εμπειρία στη Διαχείριση Τεχνών περιλαμβάνει όλες τις μορφές τέχνης σε σημαντικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Την εντατική προσπάθεια και το έργο που καταβάλλεται από το γραφείο υποψηφιότητας και τις ομάδες εργασίας εξήρε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Ρόδου, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη συμβολή της κ. Αντωνιάδου.

«Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει. Η ομάδα του γραφείου υποψηφιότητας δουλεύει νυχθημερόν γι' αυτόν τον στόχο. Ετοιμάζουμε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την τέχνη ως όχημα, για να διαπραγματευτεί ζητήματα που απασχολούν καθημερινά, εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες. Αυτό είναι το νόημα και το ζητούμενο του θεσμού» ανέφερε η κ. Αντωνιάδου που ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο που της έκαναν την τιμή να «υπηρετήσει» τον τόπο της. 

Εντός των προσεχών ημερών θα παρουσιασθούν οι άξονες του καλλιτεχνικού προγράμματος και των πιλοτικών δράσεων από τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Νίκο Χατζηπαππά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Ρόδος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)