to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ισπανία: Η «οικουμενική» Δεξιάς και σοσιαλιστών εναντίον... Unidos Podemos

Η νέα οικουμενική κυβέρνηση Δεξιάς, σοσιαλιστών και «Πολιτών» που βρίσκεται στα σκαριά στην Ισπανία, ανέδειξε το Unidos Podemos στον κατεξοχήν εχθρό του νέου καθεστώτος, ενώ ψήφισε στη Βουλή μια μίνι εκλογική μεταρρύθμιση μειώνοντας την προεκλογική εκστρατεία σε μια εβδομάδα και το κόστος των (ελάχιστα) πιθανών πλέον τρίτων εκλογών.


Η νέα οικουμενική κυβέρνηση Δεξιάς, σοσιαλιστών και «Πολιτών» που βρίσκεται στα σκαριά στην Ισπανία, ανέδειξε το Unidos Podemos στον κατεξοχήν εχθρό του νέου καθεστώτος, ενώ ψήφισε στη Βουλή μια μίνι εκλογική μεταρρύθμιση μειώνοντας την προεκλογική εκστρατεία σε μια εβδομάδα και το κόστος των (ελάχιστα) πιθανών πλέον τρίτων εκλογών. Έτσι οι καλοί Καθολικοί σιγουρεύτηκαν ότι δεν θα ψηφίζουν τα Χριστούγεννα, αλλά κατάλαβαν καλά ότι στην Ισπανία κυκλοφορεί ένας διάβολος που ακούει στο όνομα… Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής διαχείρισης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Χαβιέρ Φερνάντεθ και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος επιτέθηκαν με σκληρούς τόνους εναντίον του «φασίστα» Ιγκλέσιας καταγγέλλοντας ότι βρισκόταν πίσω από τη διαμαρτυρία των νέων που ακύρωσε την ομιλία του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού Φελίπε Γκονθάλεθ και του ιδιοκτήτη του ομίλου της «El Pais» Χουάν Λουίς Θεμπριάν στη Νομική του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Μαδρίτης.

Ο τόνος και το ύφος των επιθέσεων εναντίον του Ιγκλέσιας μαρτυρά ότι το «νέο» Σοσιαλιστικό Κόμμα της «οικουμενικής κυβέρνησης» αναλαμβάνει τα ηνία του βρόμικου παιχνιδιού εναντίον του Unidos Podemos, που τείνουν να μετατραπεί αυτόματα στο αντίπαλο δέος του νέου καθεστώτος. Η νέα πλειοψηφία άφησε στη Βουλή την πρώτη υπογραφή της με την ψήφιση από το Λαϊκό και Σοσιαλιστικό Κόμμα και τους «Πολίτες» μιας εκλογικής μεταρρύθμισης που προβλέπει τη μείωση της προεκλογικής εκστρατείας σε μία εβδομάδα, τη μείωση των δαπανών των κομμάτων κατά 50% και κατά 30% της κρατικής συνεισφοράς στα προεκλογικά έξοδα των κομμάτων που έχουν έστω και έναν βουλευτή.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Σοσιαλιστικού Κόμματος θα συγκαλέσει τη Κυριακή 23 Οκτωβρίου την Ομοσπονδιακή (Κεντρική) Επιτροπή του κόμματος, που αναμένεται να ψηφίσει με πλειοψηφία που θα ξεπερνά το 60% τη συνεργασία με τη Δεξιά, ενώ ο βασιλιάς Φελίπε θα πραγματοποιήσει διερευνητικές συζητήσεις με τα κόμματα στις 24 και 25 Οκτωβρίου για να ξεκινήσει αμέσως μετά η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση Ραχόι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)