to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ισπανία (Φωτο): Έξι συλλήψεις για αντίσταση εναντίον... έξωσης

Για αντίσταση κατά της αρχής ή μάλλον καλύτερα της.. έξωσης συνέλαβε η ισπανική αστυνομία έξι από τους τουλάχιστον διακόσιους ακτιβιστές της Πλατφόρμας εναντίον των εξώσεων και κατασχέσεων που είχαν συγκεντρωθεί για να αποτρέψουν την κατάσταση κατοικίας οικογένειες με τρία παιδιά στην Α Κορούνια της Γαλικίας.


 Η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές που πήγαν να κάνουν μια έξωση βρήκαν πάνω από διακόσια άτομα μπροστά στην πόρτα του σπιτιού της Ελισάμπετ Σανλές που φώναζαν το σύνθημα: "Η ζωή είναι δικαίωμα και το σπίτι το ίδιο".

Η Γιολάντα Ντίαθ, η εκπρόσωπος της αριστερής AGE στην τοπική βουλή και ηγετικό στέλεχος της Ενωμένης Αριστεράς και του ΚΚ της Ισπανίας, κατήγγειλε την έξωση και "την πολιτική του Λαϊκού Κόμματος που έφθασε να πατά στο δρόμο μια γυναίκα με τρία μικρά παιδιά, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει καμία ευαισθησία για την κοινωνία". "Έχουν χρήματα για να στέλνουν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις εφαρμόζοντας μια καταστολή άνευ προηγουμένου για να πετάνε τον κόσμο στο δρόμο και δεν χαλάνε ούτε ένα ευρώ για να στηρίξουν τις οικογένειες που έχουν ανάγκη", συμπλήρωσε η Ντίαθ. 

"Μόνο στους αδύναμους επιβάλλουν το σεβασμό των νόμων", κατήγγειλε ο Αντόν Σάντσεθ, στέλεχος της Ενωμένης Αριστεράς που συμμετείχε με τους ακτιβιστές εναντίον των εξώσεων, υπογραμμίζοντας το σθένος των γειτόνων της Σανλές για να αποτρέψουμν μαζικά την έξωση. 

Η Σανλές, που λαμβάνει μόνο ένα επίδομα ανεργίας 200 ευρώ που καλύπτει μόνο το 50% του ενοικίου της, δεν άντεξε την πίεση από την αντιπαράθεση ανάμεσα στην αστυνομία και την επιμονή των ακτιβιστών της Πλατφόρμας και των γειτόνων της να υπερασπιστούν το δικαίωμα της και αυτό των τριών παιδιών της, 11, 4 και 3 ετών, για μια αξιοπρεπή κατοικία. Στις 10.30 εγκατέλειψε την κατοικία της, χωρίς να έχει εξασφαλίσει προηγούμενα στέγη.

Η αστυνομία περικύκλωσε το σπίτι με δεκαπέντε φορτηγάκια(!), παραβίασαν την εξώπορτα του κτιρίου, γιατί κανείς δεν τους άνοιγε την πόρτα, έκοψαν την πόρτα του διαμερίσματος και συνέλαβαν έξι ακτιβιστές που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου της Α Κορούνια προσφέρθηκαν να στεγάσουν προσωρινά την Σανλές και τα τρία παιδιά της σε ένα κέντρο αστέγων. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)