to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:41 | 25.10.2014

Κοινωνία

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας

Tα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ


Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα Σάββατο, οι οποίες στις βόρειες και ανατολικές περιοχές θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Από τις πρωινές έως και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 25/10 τα ισχυρότερα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με περαιτέρω εξασθένηση στη συνέχεια.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρότερης έντασης θα εκδηλώνονται κατά περιόδους σε περιοχές της Ανατολικής χώρας και του Αιγαίου. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες θα ενταθούν εκ νέου. Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο και τις ακτές της Βόρειας χώρας, ενώ η θερμορκασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την Κυριακή 26/10 έως και την Τρίτη 28/10 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας, στη Χαλκιδική, στη Θράκη και στο Αιγαίο, χωρίς ωστόσο να έχουν σημαντική ένταση. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθολύν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα.

Η Αττική θα έχει άστατο καιρό, με νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιονιά στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 1000 μετρά). Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 οι οποίοι βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί.

Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 
tags: καιρός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)