to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:00 | 06.04.2015

Διεθνή

Ιράκ: Άρχισε να εκπέμπει το Ραδιόφωνο της Ειρήνης

Το Radio Al-Salam (Ραδιόφωνο Ειρήνης στα αραβικά) που απευθύνεται στους πάμπολλους Ιρακινούς εκτοπισμένους εξαιτίας των μαχών στη βόρεια χώρα άρχισε να εκπέμπει την Κυριακή από την περιοχή Αϊνκάουα, κοντά στην πόλη Ερμπίλ, στην αυτόνομη επαρχία του ιρακινού Κουρδιστάν.



"Αυτό το ραδιόφωνο εκπέμπει για όσους εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, για όλους τους πρόσφυγες", δήλωσε ο επίσκοπος Πασκάλ Γκoλνίς, γενικός διευθυντής του 'Εργου της Ανατολής, μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης που υποστηρίζει χριστιανικές μειονότητες, η οποία συμμετέχει στην πρωτοβουλία.

"Αυτό το ραδιόφωνο, όπως υποδηλώνει το όνομα του, είναι ένα ραδιόφωνο ειρήνης, είναι επίσης ένα ραδιόφωνο για να βοηθά την πρακτική ζωή όλων των εκτοπισμένων", πρόσθεσε τονίζοντας ότι ο σταθμός θα εκπέμπει στη συχνότητα 95,5 FM και ζωντανά στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των βιαιοτήτων στο Ιράκ από τις αρχές του 2014, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί έχουν καταφύγει στο ιρακινό Κουρδιστάν, το οποίο φιλοξενεί επίσης Σύρους πρόσφυγες.

Η επιστροφή των εκτοπισμένων στην περιοχή καταγωγής τους μπορεί να διαρκέσει χρόνια, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις που υποστηρίζονται από κούρδους μαχητές και τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού πολεμούν για να ανακαταλάβουν ολόκληρα εδάφη που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πέρυσι οι τζιχαντιστές το ΙΚ.

Μεταξύ των εκτοπισμένων που εγκαταστάθηκαν στο Κουρδιστάν είναι μέλη πολλών μειονοτήτων που αποτέλεσαν στόχο των τζιχαντιστών: Χριστιανοί, Γεζίντι, Σαμπάκ, Τουρκμένοι...

"Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια γέφυρα μεταξύ των εκτοπισμένων από διαφορετικές κοινότητες και διαφορετικές θρησκείες και της κουρδικής κοινότητας που τους υποδέχεται εδώ", δήλωσε ο Βενσέν Γκελό, ένας από τους συντονιστές του ραδιοφώνου.

Ο σταθμός θα εκπέμπει από τις εγκαταστάσεις ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Αϊνκάουα, χριστιανική πόλη κοντά στο Ερμπίλ, όπου ζουν πολλοί χριστιανοί μετά την επέλαση των τζιχαντιστών πέρυσι το καλοκαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

tags: Ιράκ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)