to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:06 | 25.10.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

ΗΠΑ: Ένοπλος μαθητής σκότωσε συμμαθήτριά του, τραυμάτισε τέσσερις και μετά αυτοκτόνησε (ενημέρωση)

Τραυματίες τέσσερις ακόμη μαθητές


Μαθητής ήταν ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο κυλικείο του σχολείο του, σκοτώνοντας μία συμμαθήτριά του και τραυματίζοντας ακόμη τέσσερις συμμαθητές του, πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Οι τραυματίες είναι δύο κορίτσια και δύο αγόρια, όλοι έφηβοι και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρουν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. 

Το περιστατικό έγινε σε σχολείο που βρίσκεται σε περιοχή κοντά στο Σιάτλ. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης ήταν ο 14χρονος Τζέιλεν Φράιμπεργκ, μαθητής γυμνασίου.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τον μαθητή ως ιδιαίτερα «αγαπητό», που συμμετείχε στις ομάδες ποδοσφαίρου και πυγμαχίας του σχολείου.

Επιπλέον είπαν ότι ο δράστης μπήκε στην αίθουσα του κυλικείου και άνοιξε πυρ στοχεύοντας σε ένα τραπέζι όπου κάθονταν συμμαθητές του.

«Ήρθε από πίσω και στο χέρι του κρατούσε ένα όπλο. Πυροβόλησε περίπου οκτώ φορές. Στο τραπέζι αυτό κάθονταν φίλοι του οπότε δεν ήταν τυχαίο γεγονός», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο μαθητής Τζόρνταν Λούτον, προσθέτοντας ότι ο ένοπλος συνέχισε να πυροβολεί. «Έπειτα γύρισε, κοίταξε εμένα και την κοπέλα μου… και χαμογέλασε αχνά. Ύστερα γύρισε πάλι και άρχισε να πυροβολεί ξανά», πρόσθεσε.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός KIRO μετέδωσε εικόνες από μαθητές οι οποίοι έτρεχαν έξω από το κτήριο πανικόβλητοι να σωθούν με τα χέρια ψηλά ενώ αστυνομικοί πλησίαζαν κρατώντας όπλα.

Προφίλ πληγωμένου εφήβου στα social media

Ο δράστης εμφανιζόταν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ως ένας πληγωμένος έφηβος που πολλές φορές δεν έκρυβε την οργή του.

Τα μηνύματα που αναρτούσε στο Twitter καταδεικνύουν ένα αίσθημα απογοήτευσης κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

«Δεν θα διαρκέσει… Ποτέ δε διαρκεί…», ήταν το τελευταίο tweet που έγραψε ο Φράιμπεργκ την Πέμπτη.

Τις τρεις τελευταίες ημέρες είχε αναρτήσει πολλά μηνύματα στο Twitter που άφηναν να εννοηθεί ότι περνούσε έναν επώδυνο χωρισμό. «Έπρεπε να είχα ακούσει… Είχες δίκιο… Πάντα είχες δίκιο…», ήταν ένα από τα tweet του.

Σε ένα άλλο έγραφε: «Με διαλύει… Πραγματικά… Γνωρίζω ότι μοιάζω να το ξεπερνώ… Αλλά όχι… Και ποτέ δεν θα μπορέσω να το κάνω…».

Τον Αύγουστο σε ορισμένα μηνύματα που ανήρτησε στο Twitter ο Φράϊμπεργκ εμφανιζόταν οργισμένος: «Θα με νευριάσεις… Και τότε κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις θα προκληθούν… και δε νομίζω ότι θα σου αρέσει.. Δεν θα σου αρέσει τι θα συμβεί στη συνέχεια».

Το προφίλ του Φράιμπεργκ στο Facebook δείχνει ένα πιο χαρούμενο παιδί που έχει αναρτήσει φωτογραφίες όπου απεικονίζεται μαζί με κορίτσια, αλλά και ποζάρει κρατώντας ένα τουφέκι και ένα ελάφι που έχει σκοτώσει σε κυνήγι. Επίσης απεικονίζεται σε μια βάρκα με φάλαινες όρκα να κολυμπούν πίσω του.

Ενας μαθητής δήλωσε στην εφημερίδα Seattle Times ότι ο Τζέιλεν Φράιμπεργκ «ποθούσε ένα κορίτσι που δεν ήθελε να βγει μαζί του και ότι βρισκόταν ανάμεσα στα πρόσωπα τα οποία πυροβόλησε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)