to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:25 | 01.12.2014

Διεθνή

Ινδία: Κοπέλες αντεπιτέθηκαν σε άνδρες που τις παρενόχλησαν! (βίντεο)

Η αστυνομία συνέλαβε την Κυριακή τους φερόμενους δράστες της επίθεσης εναντίον των κοριτσιών αφού το βίντεο, το οποίο τράβηξε μια έγκυος επιβάτης, αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκε από ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα


Δύο Ινδές αδερφές δέχονται συγχαρητήρια, ενώ πρόκειται να λάβουν και αποζημίωση, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο εμφανίζονται να αντιδρούν απέναντι σε τρεις από τους άνδρες οι οποίοι τις παρενόχλησαν σεξουαλικά μέσα σε λεωφορείο.

Οι δύο νεαρές γυναίκες, ηλικίας 22 και 19 ετών, η Άρτι και η Πούτζα Κούμαρ, παρενοχλήθηκαν από άνδρες σε γεμάτο λεωφορείο την Παρασκευή, την ώρα που επέστρεφαν σπίτι τους στην πόλη Ρόχτακ στο κρατίδιο Χαριάνα. Το παραπάνω βίντεο, το οποίο έχουν δει χιλιάδες άνθρωποι στο Διαδίκτυο, τις δείχνει να χτυπούν τους δράστες, κυρίως με τις ζώνες τους, υπό το απαθές βλέμμα των άλλων επιβατών του λεωφορείου.

Η αστυνομία συνέλαβε την Κυριακή τους φερόμενους δράστες της επίθεσης εναντίον των κοριτσιών αφού το βίντεο, το οποίο τράβηξε μια έγκυος επιβάτης, αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκε από ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Τα περισσότερα σχόλια τα οποία έχουν γίνει κάτω από το βίντεο χαιρετίζουν το θάρρος των δύο νεαρών γυναικών, ενώ κάποια καταγγέλλουν την απάθεια των άλλων επιβατών, κάποιοι από τους οποίους ακούγονται να κάνουν σαρκαστικά σχόλια.

«Βγάζουμε το καπέλο στις #RohtakBravehearts. Περιφρονώ τους άνδρες που παρέμειναν καθιστοί και το μόνο που έκαναν ήταν να παρακολουθούν τα όσα συνέβαιναν», γράφτηκε στο Twitter.

Braveheart ήταν το παρωνύμιο το οποίο δόθηκε στη φοιτήτρια των 23 ετών που πέθανε αφού έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε λεωφορείο τον Δεκέμβριο του 2012 στο Νέο Δελχί, γεγονός που είχε προκαλέσει κύμα αγανάκτησης στην Ινδία και το εξωτερικό.

«Ζήτω οι γενναίες κοπέλες. Ξυπνήστε θεατές! Είναι ντροπή ότι η μοναδική η οποία επενέβη ήταν μια έγκυος», έγραψε η Ινδή ηθοποιός Φρίντα Πίντο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ρόχτακ δεσμεύθηκε ότι θα διεξαχθεί άμεση έρευνα για το συμβάν. Οι γυναίκες κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επίθεση, αφού αρνήθηκαν τις προτάσεις των ανδρών.

«Έκαναν χειρονομίες, μας ακούμπησαν και μας προσέβαλαν», δήλωσε η νεαρή Πούτζα στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV. «Δεν μπορέσαμε να το ανεχθούμε άλλο και αρχίσαμε να τους χτυπάμε. Ένας άνδρας έπιασε την αδελφή μου από το χέρι και ένας άλλος με κράτησε από τον λαιμό. Τότε η αδερφή μου έβγαλε τη ζώνη της και άρχισε να τους χτυπά», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του κρατιδίου Χαριάνα, Μ. Λ. Χάταρ, υποσχέθηκε να δώσει αποζημίωση 31.000 ρουπιών (400 ευρώ) σε κάθε μία από τις κοπέλες.

Πληροφορίες: Ναυτεμπορική, Βίντεο: Russia Today

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)