to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 23.07.2014

Πολιτική

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις ανεπίτρεπτες αναφορές Χαρδούβελη στη Δικαιοσύνη

Δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τις ανεπίτρεπτες αναφορές Χαρδούβελη στη Δικαιοσύνη


Ο κ. Χαρδούβελης προφανώς πιστεύει ότι του επιτρέπεται να δηλώνει ότι θα παρακάμψει τις δικαστικές αποφάσεις που ακυρώνουν τη μνημονιακή πολιτική. Αυτό το δικαίωμα δεν του το δίνει ούτε το δημοκρατικό πολίτευμα, ούτε το Σύνταγμα, ούτε οι πάρα πολλοί ευσυνείδητοι δικαστές, που με δημοκρατικό φρόνημα αντιστέκονται στις επιδεικτικές προσπάθειες ποδηγέτησης και ελέγχου της Δικαιοσύνης. Η δήλωση Χαρδούβελη συνιστά επίδειξη δύναμης της εκτελεστικής εξουσίας απέναντι στη δικαστική, τη ίδια ώρα που διορίζονται δικαστές στις ανώτατες θέσεις της Δικαιοσύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί ανυποχώρητα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ως θεσμικού πυλώνα της Δημοκρατίας. Το ίδιο καλούνται να πράξουν με συνταγματικό πατριωτισμό οι λειτουργοί της θέμιδος, με τη στάση τους και με τις αποφάσεις τους. Οι πάντες κρίνονται. Και η ιστορία θα κρίνει αμείλικτα όσους επιχειρήσουν να εκχωρήσουν τη Δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία, τη δημόσια περιουσία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, τη συλλογική και προσωπική αξιοπρέπεια ως αντίδωρα εξουσίας.

Όποιος επιχειρεί να καλλωπίσει τη εκτροπή βαφτίζοντάς τα δημοσιονομική ανάγκη, όποιος προσπαθεί να παρουσιάσει την αβάσταχτη αδικία ως επιβεβλημένη δημοσιονομική πολιτική, ας γνωρίζει ότι δεν θα του χαριστεί ούτε η ιστορία, ούτε η κυβέρνηση της Αριστεράς. Και ας μην υπολογίζει ότι θα του χαριστεί ούτε η Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, που αποστολή έχει τη διαφύλαξη του Συντάγματος και των δικαιωμάτων των ανθρώπων και των πολιτών, όχι των συμφερόντων που άγουν στην κατάλυση της Δημοκρατίας και στην καταπάτηση των θεμελιωδών δημοκρατικών ελευθεριών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)