to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 26.05.2014

Πολιτική

Η πρώτη συνέντευξη της Ρένας Δούρου μετά την εκλογή της

H Ρένα Δούρου στο studio του READYO.GR στον Κώστα Λασκαράτο


Διαβάστε αναλυτικά για τις δηλώσεις της μετά τη νίκη στην περιφέρεια Αττικής: «Αύριο ξεκινά ένας πόλεμος με τα συμφέροντα!»



«Δεν πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την ανάλυση των αποτελεσμάτων γιατί από το πρωί - στη χώρα που τα θαύματα κρατάνε 3 ημέρες – παρελαύνουν διάφοροι και είναι σίγουροι για το τι συνέβη στη μια Περιφέρεια, τι συνέβη στην άλλη, τι συνέβη στην κάλπη για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όπως λέγαμε και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θύματα δεν είναι μόνο οι πολίτες αλλά και ο πολιτικός διάλογος…. Είναι νωρίς, να το κάνουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια που είναι έτοιμη η επιχειρηματολογία από τα γραφεία τύπου, σε περίπτωση νίκης και σε περίπτωση ήττας»

«Θέλω να σας πω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον ότι δεν είχαμε την αποχή. Αρκεί να συγκρίνει κανείς τα ποσοστά του 2010 με τα σημερινά. Και μη ξεχνάτε ότι από το 2010 έως σήμερα έχει απαξιωθεί περαιτέρω η πολιτική…. Το οριακό του αποτελέσματος, είναι αποτέλεσμα που το κρίνεις οριακό ανάλογα με το τι θέλεις να εξάγεις. Αν σκεφτεί κανείς ότι απέναντί μου δεν είχαν τον απερχόμενο περιφερειάρχη, αλλά ολόκληρη την κυβέρνηση και  εφημερίδες που έβγαιναν εκτάκτως μέσα στο σαββατοκύριακο και έλεγαν μαυρίστε την Δούρου, τότε καταλαβαίνω γιατί κάποιοι μίλησαν για μια σπουδαία νίκη»

«Αν κάποιος θα μπορούσε να βαράει παλαμάκια σήμερα το πρωί, νομίζω θα μπορούσα να το κάνω. Γιατί δεν το κάνω; Όχι γιατί δεν είναι εμφανής η νίκη τόσο στην κάλπη για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Αθήνας, όσο γιατί προσπάθησα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να είμαι από εκείνους που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα όχι μόνο σε επίπεδο άσκησης πολιτικής αλλά και σε επίπεδο ήθους άσκησης πολιτικής. Έτσι θα μπορούσα να ξεμπερδεύω μαζί σας λέγοντάς σας ¨νίκησα και νίκησε και το κόμμα μου στις κάλπες για το Ευρωκοινοβούλιο¨. Όσο όμως υπάρχουν φωνές Υπουργών που αντιλαμβάνονται την ανάλυση μιας κρίσιμης πραγματικότητας ποδοσφαιρικά, ως πολίτης θα παλεύω για να μην την κάνουμε έτσι την κουβέντα»

«Μέλημά μου είναι να ασκηθεί η πολιτική και η υλοποίηση των αποφάσεων με το σύνολο του Περιφερειακού συμβουλίου…. Θα ξεκινήσω από την υλοποίηση των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου που είχαν παρθεί ομόφωνα και ποτέ δεν υλοποιήθηκαν »

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)