to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Επιμέλεια: Δημήτρης Σταθόπουλος


ΜΟΥΣΙΚΗ
Φόρος τιμής σε Χατζιδάκι και El Greco
Σάββατο 30/8

Με αφορμή τη συμπλήρωση 400 και 20 χρόνων, αντίστοιχα, από τον θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και του Μάνου Χατζιδάκι, το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου αποτίνει φόρο τιμής με την πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως.

Ο μαέστρος Αλκης Μπαλτάς διευθύνει την ορχήστρα του φεστιβάλ, η οποία ερμηνεύει έργα κλασικής μουσικής με φόντο πίνακες του Ελ Γκρέκο, καθώς και τραγούδια από τη «Ρωμαϊκή Αγορά» του Χατζιδάκι με σολίστ τον Β. Γισδάκη.

Πάτμος, είσοδος ελεύθερη.

MOYΣΙΚΗ
Αυλαία με την ΚΟΑ στην Αίγινα
Σάββατο 30/8 (21.00)

Αυλαία για το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών να πραγματοποιεί υπό τη διεύθυνση του Oliver Weder και με σολίστ τον Ιταλό πιανίστα Gabrielle Baldocci ένα ξεχωριστό πρόγραμμα.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει τρία έργα του Μπετόβεν: την εισαγωγή του «Κοριολανού», το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 4 και τη Συμφωνία αρ. 7.

Παραλία Αύρας, Αίγινα

persesΘΕΑΤΡΟ
«Πέρσες» από το ΚΘΒΕ
Σάββατο 30/8

Συνεχίζεται η περιοδεία της παράστασης «Πέρσες» του Αισχύλου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση του Πάνου Μουλλά και σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, με ια στάση στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου. Ερμηνεύουν οι Γ. Φέρτης, Α. Σακελλαρίου κ.ά. Οδός Κορυτσάς.


ΜΟΥΣΙΚΗ
Δημήτρης Ζερβουδάκης 

Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός έρχεται για ακόμη μία καλοκαιρινή συνάντηση με το αγαπημένο του κοινό. Κι όπως είναι ήδη γνωστό, κάθε μουσική συνάντηση με το Δημήτρη Ζερβουδάκη είναι και μια διαφορετική, αυθεντική εμπειρία. Αυθόρμητος, απρόβλεπτος κι απελευθερωμένος από τα δεσμά του καθιερωμένου κλισέ του «προγράμματος», τολμά να εκτεθεί καταθέτοντας την ψυχή του κι εκπλήσσοντας ευχάριστα κάθε φορά το κοινό του, χαρίζοντάς του για παρακαταθήκη ακόμη μία αξέχαστη συναυλία.

Σήμερα: Καστοριά – Δασάκι Μεσοποταμιάς, 4/9: Πετρούπολη – Θέατρο Πέτρας 
mikroutsikos-kotsiras


ΜΟΥΣΙΚΗ
Μικρούτσικος – Κότσιρας – Αντωνοπούλου 
Σάββατο 30/8 (21.00)
Μετά την εντυπωσιακή υποδοχή που συνάντησαν οι χειμερινές τους παραστάσεις, και την επιτυχημένη καλοκαιρινή τους περιοδεία, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου επισκέπτονται το Μαρούσι για μια μεγάλη καλοκαιρινή τους συναυλία στον Υπαίθριο Χώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αμαλιείου.

Με όχημα την κοινή τους αισθητική, ανατρέχουν σε σημαντικά τραγούδια και δημιουργούς και παρουσιάζουν ανανεωμένο το προσωπικό τους ρεπερτόριο.

Υπαίθριος Χώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αμαλιείου 

zouganeliΜΟΥΣΙΚΗ
Ελεονώρα Ζουγανέλη 
Σάββατο 30/8 (21.30)

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Φεστιβάλ Βεγορίτιδας, όπου φέτος θα εμφανιστεί και η Ελεονώρα Ζουγανέλη, υποσχόμενη να μας χαρίσει στιγμές μαγείας με τη μελωδική της φωνή.

Ο πολιτιστικός και ο αθλητικός σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα προσκαλούν σε μια όμορφη βραδιά στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα.

Αγιος Παντελεήμονας, Λίμνη Βεγορίτιδα 

ΜΟΥΣΙΚΗ
«Φεστιβάλ Αγοράς» – Ιωάννινα 
Σάββατο και Κυριακή

Διονύσης Τσακνής – Νίκος Ζιώγαλας – Γιάννης Μηλιώκας, NORMA the Band

festival-giannenaΤρεις σημαντικοί τραγουδοποιοί της εγχώριας μουσικής σκηνής, ο Διονύσης Τσακνής, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Γιάννης Μηλιώκας, αλλά και οι NORMA, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα μουσικό ψηφιδωτό με τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό, τραγουδήθηκαν πολύ και θα τραγουδιούνται για πολλά χρόνια ακόμη. Μαζί τους η Βιολέτα Ικαρη και τέσσερις αξιόλογοι μουσικοί συνυπογράφουν μια συναυλία υψηλών προδιαγραφών.

Οι NORMA είναι η ελληνόφωνη ροκ μπάντα με έδρα τα Ιωάννινα. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 και αριθμεί 4 μέλη. Μουσικά κινείται στην ελληνόφωνη ροκ σκηνή με επιρροές από τη δεκαετία του ’80 και μέχρι σήμερα. Tο 2007 κυκλοφόρησαν σε ερασιτεχνική παραγωγή το ομώνυμο demo τους, αποτελούμενο από 5 κομμάτια. Tον Οκτώβριο του 2011 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος των NORMA με τίτλο «Εναντίον», σε παραγωγή των NORMA και Nikodemos T. Τον Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε το 3ο βιντεοκλίπ στο κομμάτι «Οταν η Μάχη Ξεσπάσει» από το δίσκο «ΕΝΑΝΤΙΟΝ» σε σκηνοθεσία του Μενέλαου Συκοβέλη. Τον Φεβρουάριο του 2013, οι NORMA κυκλοφόρησαν το τραγούδι – digital single με τίτλο «Δίκαιο Σήψη», το οποίο κατεβαίνει δωρεάν από τον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο της μπάντας www.normatheband.gr.

Από τον Φεβρουάριο του 2014 οι NORMA κυκλοφορούν σταδιακά ένα ένα τα τραγούδια από τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο «O TEMPORA, O MORES!», που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 και θα κατεβαίνουν δωρεάν (free download) από τον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο της μπάντας www.normatheband.gr.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου (αύριο)

Με το πέρας της «χειμέριας νάρκης» και της ενασχόλησής του με τη δημιουργία του καινούργιου του δίσκου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επανέρχεται ξανά φέτος το καλοκαίρι με νέα δομή και με ελαφρώς ανανεωμένο μουσικό σχήμα, εντάσσοντας στο πρόγραμμα των παραστάσεών του μερικά από τα νέα τραγούδια του δίσκου που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι.

«Folk 'n' Roll» 

Οι Folk 'n' Roll είναι μια ethnic-balkan μπάντα που αποτελείται από 7 μουσικούς (Ακης Σιούτης – φωνητικά, Μιχάλης Πίπερης – ακορντεόν, Kώστας Χρήστου – σαξόφωνο, Nίκος Κυπριώτης – τρομπέτα, Mιχάλης Μπουγάς – κιθάρα, Γιάννης Παπανδρώνης – μπάσο, Σάμι Χάσμε – τύμπανα) και εδρεύει στα Ιωάννινα. Είναι ένα σχήμα το οποίο δημιουργήθηκε το 2011 με προσανατολισμό τη μίξη διαφορετικών μουσικών πολιτισμών, αλλά με έμφαση στην ελληνική παραδοσιακή κουλτούρα, καθώς και στη βαλκανική. Ο μουσικός χαρακτηρισμός της μπάντας κυμαίνεται στο πλαίσιο του πειραματισμού μεταξύ rock, latin, reggae προσέγγισης με βαλκανικά και παραδοσιακά ερεθίσματα, έχοντας πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις και συνεργασίες ανά την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)