to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:33 | 06.07.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης 6/7

Πρεμιέρα κάνει απόψε στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους, η παράσταση «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και παραγωγή του ΚΘΒΕ. Η παράσταση ανεβαίνει σε νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, με τον Γιάννη Στάνκογλου που ερμηνεύει...


«Επτά επί Θήβας» στο Θέατρο Δάσους

Πρεμιέρα κάνει απόψε στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους, η παράσταση «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και παραγωγή του ΚΘΒΕ. Η παράσταση ανεβαίνει σε νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, με τον Γιάννη Στάνκογλου που ερμηνεύει -σε διπλή διανομή με τον Χρίστο Στυλιανού- τον ρόλο του Ετεοκλή. Μαζί τους η Νάντια Κοντογεώργη (Αντιγόνη), η Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), ο Γιώργος Καύκας (Άγγελος), ο Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυκας) και 14μελής χορός νέων ηθοποιών. Η δεύτερη παράσταση δίνεται αύριο, επίσης στο Θέατρο Δάσους, και στη συνέχεια στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στις 15 και 16 Ιουλίου και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 22 και 23 Ιουλίου. Θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

“Cabaret Chaotique”

Στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, με ελεύθερη είσοδο και προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα και φάρμακα, ανεβαίνει η μουσική παράσταση «Cabaret Chaotique», με τη Νίνα Λοτσάρη και το σουρεαλιστικό ντουέτο των Opera Chaotique. Στις 9.00 μ.μ.

6th Athens Open Air Film Festival

Έναρξη απόψε, μετά την αναβολή της επίσημης πρεμιέρας λόγω βροχής, για το 6o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας στον Ναό του Ολυμπίου Διός, με την ταινία «West side story», στις 9.00 μ.μ. Είσοδος μόνο με ατομικά δελτία εισόδου. Πριν από την έναρξη της ταινίας, αξέχαστες κινηματογραφικές μελωδίες θα ντύσουν τον χώρο από τα τριάντα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Βασιλόπουλου. Μετά το τέλος της προβολής, οι θεατές θα φιλοξενηθούν στο καφέ - μπαρ Κάιν (Aναπαύσεως 22 και Τιμολέοντος 1) στο Μετς, όπου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν μπίρες. Στις μουσικές επιλογές ο Ανδρέας Κύρκος.

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Στο Θέατρο της ΑΣΚΤ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, απόψε και αύριο (9.00 μ.μ.) ανεβαίνει η παράσταση "Ακραιόφιλο” της Alexandra Badéa, στα ελληνικά και τα γαλλικά, με ελληνικούς υπότιτλους.

Στον Κήπο του Φεστιβάλ

Στην Πειραιώς 260, στον Κήπο Δ, στις 9.00 μ.μ., εμφανίζεται το progressive rock συγκρότημα Methexis με τη μουσική παράσταση «Suiciety».

Σεμινάριο

Στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στην αίθουσα De Chirico, στις 6.00 μ.μ., πραγματοποιείται σεμινάριο της Ρουμάνας συγγραφέα και σκηνοθέτη Αlexandra Badéa, με είσοδο δωρεάν, η οποία απευθύνεται σε θεατρικούς συγγραφείς και καλλιτέχνες του θεάτρου που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την πρακτική της θεατρικής γραφής, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Η ταινία “Μήδεια” του Γιούκιο Νιναγκάουα

Στη Σχολή Καλών Τεχνών, στην αίθουσα De Chirico, στις 9.00 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη προβάλλεται η μαγνητοσκοπημένη ιστορική παράσταση της «Μήδειας» του Γιούκιο Νιναγκάουα, από το Ηρώδειο (1984), με τον μεγάλο Ιάπωνα ηθοποιό Μιζικίρο Χίρα. Την προβολή προλογίζει ο Γιώργος Σαμπατακάκης, επίκουρος καθηγητής του ΤΘΣ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην Ταράτσα του Bios

H ταινία «Victoria», του Sebastian Schipper, το γερμανικό βραβευμένο μονοπλάνο του 2015 που μας αφηγείται μια μεταμεσονύχτια περιπέτεια στο Βερολίνο σε πραγματικό χρόνο, προβάλλεται στην ταράτσα του Bios, σε συνδυασμό με εκλεκτικό DJ set που μπορεί ο κάθε θεατής να απολαύσει φορώντας ασύρματα ακουστικά. Ώρα έναρξης 9.15 μ.μ. Πειραιώς 84.

Περίπατος στην Πλάκα

Στις 7.30 το απόγευμα, το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν περίπατο στην Πλάκα, που, μέσω της οδού Τριπόδων, θα οδηγήσει στο μνημείο του Λυσικράτη και από εκεί στα Αναφιώτικα. Το κοινό θα γνωρίσει την Ιστορία της πόλης και των μνημείων της περιοχής και θα επιστρέψει μόλις βραδιάσει στην αυλή του μουσείου, όπου θα απολαύσει αποσπάσματα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με ταινίες που έχουν γυριστεί στην οδό Τριπόδων. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι στον χρόνο θα είναι ο Κώστας Στοφόρος. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση και στα αγγλικά. Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει, εκτός από τον περίπατο, ξενάγηση στο μουσείο. Τριπόδων 23, Πλάκα.

Η Γιασμίν Λεβί στο Κατράκειο

H ιέρεια των πολυπολιτισμικών ήχων και αισθήσεων Γιασμίν Λεβί έρχεται για μία μοναδική συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη. Η Λεβί έγινε γνωστή με την ερμηνεία σεφαραδίτικης μουσικής, η οποία μετρά περισσότερα από 500 χρόνια Ιστορίας. Έχει ταξιδέψει τραγουδώντας στην Ευρώπη, την Τουρκία, στο Ισραήλ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μοιράζοντας ακούσματα από Ladino (ισπανοεβραϊκή μουσική), φλαμένγκο, αλλά και δικά της κομμάτια. Η έναρξη της συναυλίας θα γίνει με την καλλιτεχνική κολεκτίβα Πλέγμα.

Στο Θέατρο Πέτρας

Στο Θέατρο Πέτρας, απόψε, συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα με τίτλο “Το rock της δυτικής όχθης”. Μαζί του οι Εκείνος + Εκείνος, Γιάννης Ζουγανέλης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης. Στις 9.00 μ.μ.

Στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου

Στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου (Δ. Φιλοσόφου και Γλυκήδων, Κάστρο Ιωαννίνων) θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Άγγελου Σινάνη «Κορέστεια - τα χωριά της λήθης». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δρ Μάρθα Παπαδοπούλου - ιστορικός, διευθύντρια ΓΑΚ - Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου, η δρ Μαρία Τσούπη - φιλόλογος, η Κωνσταντίνα Ζήνδρου, αρχαιολόγος, υπ. διδάκτωρ Αρχαιολογίας και ο συγγραφέας Άγγελος Σινάνης. Στις 8.00 μ.μ.

Συναντήσεις

Ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τον ζωγράφο Γιάννη Αδαμάκη στον Ιανό (Σταδίου 24), στις 7.00 μ.μ.

Στην Αποβάθρα

Τζαζ βραδιά στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ, στις 9.00 μ.μ.

Ολοήμερο καλλιτεχνικό εργαστήριο

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις για τα παιδιά του ολοήμερου καλλιτεχνικού εργαστηρίου του ΚΘΒΕ στις εκθέσεις του. Από τις 9.30 π.μ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)