to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:37 | 03.08.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης 3/8

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου και η παρέα της σκαρώνουν μια συζήτηση - performance για τα Ψηλά βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου και την επίδραση του ορεινού τοπίου στη σχολική λογοτεχνία και στη ζωή μας, στο πλαίσιο του 2ου Ορεινού Φεστιβάλ Βωβούσας, στις 7.00 μ.μ.


Τα ψηλά βουνά

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου και η παρέα της σκαρώνουν μια συζήτηση - performance για τα Ψηλά βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου και την επίδραση του ορεινού τοπίου στη σχολική λογοτεχνία και στη ζωή μας. Συμμετέχουν οι Δημήτρης Κουρούμπαλης (ηθοποιός, πρωταγωνιστή της ομώνυμης παράστασης), Πέτρος Μπαμπασίκας (αρχιτέκτονας) και Σοφία Νικολαΐδου (συγγραφέας και φιλόλογος), πλαισιωμένοι από βίντεο της εικαστικού Χρυσούλας Βούλγαρη, στο πλαίσιο του 2ου Ορεινού Φεστιβάλ Βωβούσας, στις 7.00 μ.μ.

Fish Tank

Την ιστορία της δεκαπεντάχρονης Mia, μίας κοινωνικά απομονωμένης και απροσάρμοστης έφηβης που ζει με την ανύπαντρη μητέρα της, αφηγείται η Andrea Arnold στην ταινία Fish Tank(2009), που προβάλλεται απόψε στο πλαίσιο του κύκλου Sssh! Silent Movies στην ταράτσα του Bios(Πειραιώς 84), στις 9.00 μ.μ.

Σταματία

Με τη μεγάλη επιτυχία της φετινής σεζόν Σταματία, το γένος Αργυροπούλου, του Κώστα Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με μοναδική ερμηνεύτρια την Ελένη Ουζουνίδου, που παρουσιάζει το Θέατρο του Νέου Κόσμου ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού (Ιωαννίνων και Καπανέως), στις 9.00 μ.μ.

Κουκλοθέατρο

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Καλλιθέας, το Κουκλοθέατρο ΦιλΦαρί παρουσιάζει την παράσταση Ο Μήτρος και ο Τζίμης, βασισμένη στον μύθο του Αισώπου «Ο ποντικός του αγρού και της πόλης», με τους Φίλιππο Φέρτη, Μαριλένα Στεφανή, στον Πεζόδρομο Δημαρχείου(Ματζαγριωτάκη 76), στις 8.00 μ.μ.

Σήκω ψυχή μου

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσουν ένα θέατρο τραγουδιών με τίτλο «Σήκω, ψυχή μου, δώσε ρεύμα» που εμπνεύστηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος και πρωτοπαρουσιάστηκε τον χειμώνα στο Κύτταρο, σήμερα στο Κάστρο Μυτιλήνης, στις 9.00 μ.μ.

Βαβέλ

Τη μουσική παράσταση Βαβέλ, βασισμένη στον ομότιτλο δίσκο τους, παρουσιάζουν η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στο Praia Daluz (Αλυκές Δροσιάς Χαλκίδας), στις 10.00 μ.μ.

Γιώτα Νέγκα

Με ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, σε επιμέλεια του συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη, η Γιώτα Νέγκα εμφανίζεται απόψε, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος, στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης, στις 9.00 μ.μ.

Άσμα Ασμάτων

Με την παράσταση Άσμα Ασμάτων - Μία νύχτα κάτω από τ’ άστρα, στη μετάφραση του Γιώργου Σεφέρη, που σκηνοθετεί η Όλια Λαζαρίδου και ερμηνεύουν απόφοιτοι και σπουδαστές του Θεάτρου Τέχνης, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων στο Φρούριο Καβάλας, στις 9.00 μ.μ.

Πλούτος

Τη δική του ματιά πάνω στην τελευταία κωμωδία του Αριστοφάνη καταθέτει ο Γιώργος Κιμούλης, σκηνοθετώντας και πρωταγωνιστώντας στον Πλούτο, μαζί με τους Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη, Τ. Γιαννόπουλο, Α. Φάις κ.ά. που παρουσιάζεται απόψε, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, στο Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων, στις 9.00 μ.μ.

Του Κουτρούλη...

Η κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή Του Κουτρούλη ο γάμος, σε σκηνοθεσία και απόδοση Γιάννη Καλατζόπουλου, με τους Γιάννη Βούρο και Τάνια Τρύπη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, συνεχίζει τη θερινή της περιοδεία στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο ΤΕΙ (Σέρρες), στις 9.00 μ.μ.

Φίλα με

Συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία η επιτυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση Όλοι ένα! Φίλα με, που παρουσιάζει ο Σταμάτης Κραουνάκης και οι συνεργάτες του, σήμερα και αύριο στο Μον Ρεπό (Κέρκυρα), στις 9.15 μ.μ.

Λίμνη των κύκνων

Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Λίμνη των κύκνων, παρουσιάζει το φημισμένο Russian Ballet Theater, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας, απόψε στη Φορτέτζα(Ρέθυμνο), στις 9.00 μ.μ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)