to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:20 | 20.07.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης 20/7

Στο Θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη απόψε και αύριο στις 9.00 μ.μ. παρουσιάζεται μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη στη Σταχτοπούτα του Sergei Prokofiev και σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου, το "Πιάνω ΠΑΠΟΥΤΣΙ... Πάνω στο ΠΙΑΝΟ" σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου.


Πιάνω ΠΑΠΟΥΤΣΙ... Πάνω στο ΠΙΑΝΟ

Στο Θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη απόψε και αύριο στις 9.00 μ.μ. παρουσιάζεται μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη στη Σταχτοπούτα του Sergei Prokofiev και σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου, το «Πιάνω ΠΑΠΟΥΤΣΙ... Πάνω στο ΠΙΑΝΟ» σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου.

Τα «Γράμματα από τη Γερμανία» στο «SummERTime»

Στο πλαίσιο των συναυλιών που περιλαμβάνει η πολιτιστική-μουσική δράση «SummERTime Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή», την οποία συνδιοργανώνουν η ΕΡΤ και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, στις 9:00 μ.μ. θα παρουσιαστούν τραγούδια από τον περίφημο κύκλο τραγουδιών «Γράμματα από τη Γερμανία» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Φώντα Λάδη, με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών. Η συναυλία γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την πρώτη παρουσίαση της γνωστής σειράς τραγουδιών. Με προβολές ταινιών και μνήμες γνωστών τραγουδιών και άλλων ντοκουμέντων της εποχής, καθώς και μικρά κείμενα, θα αναπαραχθεί το κλίμα της δεκαετίας του ’60 μεταφερμένο στη σημερινή ιστορική συγκυρία του προσφυγικού. Τραγουδούν: Βασίλης Κορακάκης, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας, Σοφία Παπάζογλου. Ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Σκηνοθεσία: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης. Αφήγηση: Γεωργία Ανέστη. Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και τη Φωνή της Ελλάδας. Ελεύθερη είσοδος. Ώρα προσέλευσης 8:30 μ.μ.

Στην Πειραιώς 260 Βασιλιάς Ληρ

Στον Κήπο Δ του Φεστιβάλ Αθηνών, Πειραιώς 260, στις 9:00 μ.μ. και είσοδο δωρεάν προβάλλεται η ταινία «Βασιλιάς Ληρ» με τον Πολ Σκόφιλντ στον ομώνυμο ρόλο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου.

Συζήτηση για τον χορό

Στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Αίθουσα Διδακτική της Τέχνης στις 6.00 μ.μ. με συμμετοχή δωρεάν, πραγματοποιείται μια συνάντηση εργασίας, απόπειρα κριτικής ανασκόπησης και δημιουργικής διερεύνησης του τοπίου της χορευτικής τέχνης στην Ελλάδα από τη σκοπιά των θεσμών ως πολιτισμικών, πολιτικών και οικονομικών δομών. Σύντομες παρεμβάσεις από τους: Στέλλα Δημητρακοπούλου, Πηνελόπη Ηλιάσκου, Ευριπίδη Λασκαρίδη, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Μπετίνα Παναγιωτάρα, Σιώρα-Δεληγιάννη Γιώργο, Φρόσω Τρούσα, Κατερίνα Φώτη. Συντονίζει η Στεριανή Τσιντζιλώνη.

Στην Τεχνόπολη

Η μπάντα των Chico Trujillo εμφανίζεται στις 9.00 μ.μ. στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι The Jaguar Bombs.

Στην Άνδρο

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Άνδρου παρουσιάζεται απόψε στις 9.00 μ.μ. η παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» από τη Λαϊκή Σκηνή Άνδρου.

Στο Θέατρο Ρεματιάς

Συναυλία με τους Κώστα Θωμαΐδη στο τραγούδι, Δέσποινα Αρθούνα στο φλάουτο, κιθάρα και ενορχήστρωση Σπύρου Χριστόγλου πραγματοποιείται απόψε στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην ταράτσα του Bios

Το κλασικό cult μουσικό μελόδραμα, “Beyond the Valley of the Dolls” της δεκαετίας του '70, προβάλλεται απόψε στις 9.15 μ.μ. στην ταράτσα του Bios, Πειραιώς 84. Ένα rock συγκρότημα τριών κοριτσιών ταξιδεύει στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει το μεγάλο όνειρο της Δυτικής Ακτής. Στον δρόμο τους θα συναντήσουν τον παραγωγό Ronnie «Z-Man» Barzell ο οποίος τους αλλάζει το όνομα σε The Carrie Nations και βλέπουν τη φήμη τους να μεγαλώνει, όμως τα ναρκωτικά, το σεξ και η τρέλα της εποχής τις συνεπαίρνουν και ωθούν την προσωπική τους ζωή στην παρακμή. Τη μουσική και το πρόγραμμα των ταινιών επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.

«Η Παρέλαση»

Η «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη παρουσιάζεται απόψε και αύριο στον Χώρο Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ, Αγίου Δημητρίου 14, Κηφισιά. Η παράσταση ανεβαίνει από την ομάδα Χρώμα και τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Χατζή, μετά την παρουσίασή της ως μέρος της «Τριλογίας της Πόλης» στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2014. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6973388620.

«Μουσικοί διάλογοι Χατζιδάκι - Θεοδωράκη» στην Τεργέστη

H Κοινότητα Ελλήνων Ορθοδόξων Τεργέστης και o Δήμος Τεργέστης διοργανώνουν συναυλία με τίτλο «Μουσικοί διάλογοι Χατζιδάκι - Θεοδωράκη» στην πλατεία Verdi, στο ιστορικό κέντρο της Τεργέστης, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Τεργέστης, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας, το Επίτιμο Προξενείο της Ελλάδος στην Τεργέστη και με την υποστήριξη της Ένωσης Νομαρχιών Περιφέρειας Friuli Venezia Giulia.

Παρουσίαση βιβλίου

Παρουσίαση του πρόσφατου βιβλίου του Μανόλη Δρακάκη Ξυπόλητοι και Καραβανάδες. Παιδεία και πολιτική στο Ηράκλειο του ύστερου 19ου αι. (1878-1898), στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, στις 8.00 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αντώνης Χουρδάκης, ο Κλεάνθης Σιδηρόπουλος και ο Ανδρέας Καλοκαιρινός. Συντονίζει ο Κώστας Γραμματικάκης. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με τη μουσική του Γιώργου Μαστοράκη (κιθάρα).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)