to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:22 | 21.07.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης 21/7

Η performance της Δανάης Θεοδωρίδου «One small step for a man: Hello, goodbye», παρουσιάζεται απόψε, αύριο και μεθαύριο στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.


Πειραιώς 260

Η performance της Δανάης Θεοδωρίδου «One small step for a man: Hello, goodbye», παρουσιάζεται απόψε, αύριο και μεθαύριο στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Πρόκειται για τη συνάντηση μιας μικρής ομάδας είκοσι ανθρώπων, ηθοποιών και κοινού, γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με γλυκά και ποτά, όπου με χιουμοριστική και κριτική διάθεση, δύο γυμνοί κάτοικοι της Γης, ένας άντρας και μία γυναίκα, επιχειρούν να εισαγάγουν τους καλεσμένους τους στις βασικές αρχές της ζωής στον πλανήτη μας (τον τρόπο που τρώμε, πίνουμε, περπατάμε, σχετιζόμαστε κ.λπ.) σαν αυτές να τους ήταν εντελώς άγνωστες.

22o Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας παρουσιάζεται, στις 10.00 μ.μ., μια εγκατάσταση - ταινία της Siobhan Davies και του David Hinton με τίτλο «The running tongue». Στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, από τις 12.00 έως τις 2.00 μ.μ. πραγματοποιείται εργαστήρι με τους Candoco Dance Company, που απευθύνεται σε άτομα με ή χωρίς αναπηρία.

Συναυλία στο Κέντρο Επισκεπτών Σταύρος Νιάρχος

Στο Κέντρο Επισκεπτών Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιείται, στις 9.00 μ.μ., συναυλία με ελεύθερη είσοδο και καλεσμένους τους Prins Obi, Nalyssa Green και Larry Gus.

"Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας"

Στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου, με υπότιτλους στην αγγλική και τη ρωσική γλώσσα, παρουσιάζεται «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Στις 9.00 μ.μ.

Στον Κήπο των Αρχαιολόγων

Στον Κήπο των Αρχαιολόγων, στον πεζόδρομο της Ερμού, προβάλλεται, με ελεύθερη είσοδο, η ταινία “Ρωσική κιβωτός”, το αριστούργημα του Αλεξάντερ Σοκούροφ, στις 9.00 μ.μ.

Παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι

Με μεγάλο παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, στις 9.00 μ.μ., ολοκληρώνεται ο φετινός πρώτος κύκλος της πολιτιστικής - μουσικής δράσης «SummERTime - Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή». Η ΕΡΤ και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προσκαλούν όλες και όλους σε μια βραδιά με κέφι, χορό και πολλές εκπλήξεις. Συμμετέχουν ο Μανώλης Παπαδομαρκετάκης με το συγκρότημά του (παραδοσιακή μουσική), η Βασιλική Καρακώστα και ο Ξενοφών Τζανίνης με την ορχήστρα του (λαϊκή μουσική), η ορχήστρα των «Χοροταξιδευτών» (σε παραδοσιακά και ρεμπέτικα) και όλοι οι χορευτικοί σύλλογοι της Αγίας Παρασκευής. Είσοδος ελεύθερη (δελτία εισόδου στο www.ert.gr). Η μουσική βραδιά θα μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 και τη Φωνή της Ελλάδας. Ώρα προσέλευσης 8.30 μ.μ.

7th Tinos Jazz Festival

Πρεμιέρα για το “Tinos jazz festival”, απόψε, και συνέχεια αύριο, στις 25, στις 27 Ιουλίου και στις 5 Αυγούστου, με συναυλίες σε τέσσερα χωριά (Τριπόταμος, Βωλάξ, Λουτρά, Υστέρνια) αλλά και στη Χώρα, αφιερωμένο στην brazilian jazz.

«Οι τρελοί της Βαλένθια»

Στο Θέατρο του Αττικού Άλσους παρουσιάζεται η κωμωδία του Λόπε ντε Βέγκα «Οι τρελοί της Βαλένθια», από το Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καλαμπόκη. Είσοδος ελεύθερη.

Στον Πειραιά

Με γνωστές μελωδίες, η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά θα ψυχαγωγήσει με τους καλοκαιρινούς μουσικούς περιπάτους τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες της πόλης. Στις 6.30 μ.μ. στο Πάρκο Γεννηματά, στα Καμίνια (4η Δημοτική Κοινότητα) και στις 7.00 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος», Θήρας και Μαντινείας, Καμίνια (4η Δημοτική Κοινότητα).

Στο Νομισματικό Μουσείο

Η περφόρμερ Παυλίνα Στυλιανού με το τζαζ κουαρτέτο της στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Ιλίου Μέλαθρον), παρουσιάζει συναυλία με τίτλο «Danser dans le noir». Από τα ακούσματα της Μπελ Επόκ και του μεσοπολεμικού Βερολίνου ώς το Dark Cabaret του σήμερα, το πρόγραμμα θα ταξιδέψει τους θεατές στους ρυθμούς του swing - cabaret, του tango, του valse και της jazz. Πανεπιστημίου 12, στις 9.00 μ.μ.

Στο Ηράκλειο Κρήτης

Στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις, παρουσιάζεται συναυλία του Γιώργου Σταυρακάκη. Στις 9.00 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη.

Συναυλία

Στο Θέατρο Τεχνόπολις του Ηρακλείου συναυλία με τίτλο “Βαβέλ”, της Νατάσσας Μποφίλιου, στις 9.00 μ.μ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)