to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:54 | 18.03.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής 18/3

Το "Συμπόσιον", ένα έργο με μελοποιημένα ποιήματα και κείμενα από τον Όμηρο και τον Ευριπίδη μέχρι τον Καβάφη και τον Ρίτσο, με θέμα το κρασί και τον έρωτα, παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαραμής, απόψε, στις 9 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Κρασί και έρωτας

 

Το "Συμπόσιον", ένα έργο με μελοποιημένα ποιήματα και κείμενα από τον Όμηρο και τον Ευριπίδη μέχρι τον Καβάφη και τον Ρίτσο, με θέμα το κρασί και τον έρωτα, παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαραμής, απόψε, στις 9 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα "Αιμίλιος Ριάδης" του Μ2). Ερμηνεύουν ο Δώρος Δημοσθένους και η Μέλα Γεροφώτη. Συμμετέχουν ο βιολονίστας Κωνσταντίνος Παυλάκος και ο συνθέτης στο πιάνο. Στην αφήγηση ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας. Μετά το πέρας της συναυλίας, οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κρασιά από τους πρόποδες του Βερμίου και των αμπελώνων του Αμύνταιου. Τιμές εισιτηρίων: 8, 10 και 15 ευρώ.

Αλέξης Σταμάτης

O Αλέξης Σταμάτης παρουσιάζει "Το βιβλίο της βροχής" (εκδόσεις Καστανιώτης) απόψε, στις 7 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο "Εν πλω" (Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Εμπορικό Κέντρο Atrium). Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια, αρθρογράφος στην εφημερίδα "Η Καθημερινή".

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη απόψε, στις 9 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τη συνοδεύει στη σκηνή η ορχήστρα νυχτών εγχόρδων "MandolinARTE". Τιμές εισιτηρίων από 15 έως 40 ευρώ.

Ανοιχτή διάλεξη

Ανοιχτή διάλεξη με θέμα "Με εμπιστεύομαι... Η ελευθερία της αυτο-υποστήριξης" πραγματοποιεί το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης "Gestalt Foundation", απόψε, στις 7 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο "Ιανός" της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7). Συντονίζει η ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια Ελένη Μούσλεχ.

Ρεμπέτικα

Η ρεμπέτικη κομπανία "Μορτηλάτες" απόψε, στις 10 μ.μ., στον πολυχώρο "Διέλευσις" (Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη). Είσοδος: 8 ευρώ.

Προβολή

Προβολή της βραβευμένης από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου ταινίας του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου "Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη", απόψε, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα θεάτρου του Βαφοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.

Μουσική και μαθηματικά

Η ομάδα "Θαλής + Φίλοι" μας προσκαλεί απόψε, στις 7 μ.μ., στο Μουσείο Ηρακλειδών, στην εκδήλωση "Η μαθηματική γλώσσα της μουσικής επικοινωνίας". Ομιλήτρια: Φανή Κοσώνα.

La Rochelle Band

Οι "La Rochelle Band" απόψε, στις 10 μ.μ., στο "Gazarte Roof Stage" (Βουτάδων 32-34, Γκάζι). Στον χώρο θα υπάρχει από τις 7 μ.μ. μουσική από τον "Pepper 9,66". Είσοδος: 15 ευρώ.

Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος απόψε, στις 10 μ.μ., στον "Σχοινοβάτη Café-bar" (Σωτήρη Πέτρουλα 22, Άνω Λιόσια). Είσοδος ελεύθερη.

Indigo Rock

Οι "Indigo Rock", με ροκ ήχους και funk επιρροές, απόψε, στις 10 μ.μ., στο "Floral" (Θεμιστοκλέους 80, πλατεία Εξαρχείων). Είσοδος: 3 ευρώ.

Stand up comedy

Ο Θοδωρής Τέρπος παρουσιάζει τη stand up comedy παράσταση "Τα εΤερπόνυμα έλκονται!". Απόψε, στις 11.30 μ.μ., στο θέατρο "Αυλαία" (πλατεία ΧΑΝΘ). Εισιτήρια: 5 και 8 ευρώ.

Λαϊκή κομπανία

Η λαϊκή κομπανία "Πλήρη Ντάξει" απόψε, στις 10.30 μ.μ., στο "Άλικο" (Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή). Είσοδος ελεύθερη.

Μουσική κολεκτίβα

Η μουσική κολεκτίβα "Lüüp" απόψε, στις 9.30 μ.μ., στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91A και Σικίνου 35A, Κυψέλη). Είσοδος: 6 ευρώ.

Μπέκετ

Το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ "Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ" παρουσιάζεται απόψε, στις 9 μ.μ., στο "Bios. Tesla Basement" (Πειραιώς 84). Σκηνοθεσία - ερμηνεία: Αντώνης Αντωνόπουλος. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

Παιδικό βιβλίο και τέχνες

Ο εκδοτικός οίκος Μέλισσα μας προσκαλεί στη Β' Συνάντηση Επιμορφωτικού Χαρακτήρα με θέμα "Παιδικό βιβλίο και τέχνες. Ο ρόλος τους στη σχολική πραγματικότητα". Απόψε στις 6.30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο του εκδοτικού οίκου (Σκουφά 58, Αθήνα).

"About Sex"

Πρεμιέρα απόψε (8 μ.μ.) για την παράσταση "About Sex", στο θέατρο "Αθήναιον" (Βασιλίσσης Όλγας 35). Ερμηνεύει η Κατερίνα Βρανά. Είσοδος: 10 ευρώ.

Αμπρόουζ Ακινμουζίρε

O τρομπετίστας Αμπρόουζ Ακινμουζίρε απόψε, στις 8.30 μ.μ., στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107). Τιμές εισιτηρίων: 15, 18 και 28 ευρώ.

Philippe Jaccottet

Στο έργο του Ελβετού ποιητή Philippe Jaccottet "Το τετράδιο της χλόης" (εκδόσεις Άγρα) είναι αφιερωμένη η αποψινή βραδιά ποίησης και μουσικής, στις 8.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1). Θα μιλήσουν οι: Θανάσης Χατζόπουλος (ποιητής, ψυχαναλυτής, μεταφραστής), Ελένη Τατσοπούλου (επίκουρη καθηγήτρια Γαλλικής Λογοτεχνίας), Ιωάννα Κωνσταντουλάκη - Χάντζου (καθηγήτρια Συγκριτικής Φιλολογίας, μεταφράστρια). Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Σκουλά. Στο πιάνο ο Julien Duchoud.

Ισραηλινές προβολές

Δεύτερη μέρα για το φεστιβάλ Ταυτότητες του Ισραήλ - 4η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου που συνεχίζεται με προβολές δύο ταινιών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 - 136, Κεραμεικός). Συγκεκριμένα, στις 7 μ.μ., θα προβληθεί η ταινία "Η επίσκεψη της μπάντας" του Eran Kolirin και, στις 8.45 μ.μ., το "Κιπούρ" του Αmos Gitai.

Λογοτεχνία και κινηματογράφος

"Λογοτεχνία και κινηματογράφος με αφορμή το έργο του Χρήστου Οικονόμου" είναι το θέμα της εκδήλωσης πραγματοποιείται απόψε, στις 8 μ.μ, στο "Cinemarian" (Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, Κουκάκι). Θα μιλήσουν ο φιλόλογος Γιώργος Κοκορέλης, ο συγγραφέας και οι σκηνοθέτες Δημήτρης Ζάχος και Θάνος Ψυχογυιός. Αποσπάσματα θα διαβάσει η μουσειοπαιδαγωγός Δήμητρα Γιάντσιου. Θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους.

Εμανουέλ Μπερτράν

Η Γαλλίδα βιολοντσελίστα Εμανουέλ Μπερτράν και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, απόψε, στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης"). Διευθύνει ο αρχιμουσικός και διευθυντής της ΚΟΘ Γιώργος Βράνος. Τιμές εισιτηρίων: 5, 10, 15 και 25 ευρώ.

Ζωή Τηγανούρια

Απόψε, στις 12 μ.μ., η Ζωή Τηγανούρια με το ακορντεόν της στον χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Καλλιτεχνικός ακτιβισμός και πόλη

Το ινστιτούτο Γκαίτε και το Ίδρυμα Urbane Künste Ruhr παρουσιάζουν το εγχείρημά τους με τίτλο "Actopolis - Οκτώ πόλεις - Ένα διασυνοριακό εργαστήριο για τον καλλιτεχνικό ακτιβισμό και την πόλη του αύριο". Σχεδιασμός - σύλληψη: Angelika Fitz. Εγκαίνια απόψε, στις 6 μ.μ., στο "Coffee - Bar" (Σωκράτους 42, Ομόνοια).

Επιστήμη της Αγωγής

Απόψε, στις 4 μ.μ., ξεκινά το 1o Συνέδριο του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα "Επιστημολογικά και μεθοδολογικά ζητήματα της επιστήμης της Αγωγής".

Περί πένθους

Η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Νάνσυ Ψημενάτου παρουσιάζει το νέο της βιβλίο με τίτλο "Πένθος. Το Ταξίδι στη χώρα του παράδοξου", απόψε, στις 7 μ.μ., στο "Polis art cafe" (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου). Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Γιώργος Μέρλος (αρχιτέκτονας) και η Ιωάννα Ζαπάντη (σύμβουλος Ψυχικής Υγείας). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο συνιδρυτής της ΑΜΚΕ "Μαθήματα Ζωής" Δημήτρης Κουτζαμάνης.

Swing, jazz και rock 'n' roll

Σε ρυθμούς swing, jazz και rock 'n' roll μας καλεί να χορέψου με το "Bios. Tesla" (Πειραιώς 84), απόψε, στις 10.30 μ.μ. Στα decks οι Αργύρης Ξάφης, Γρηγόρης Λιακόπουλος, Γιάννης "Gizmo" Μπερερής. Είσοδος ελεύθερη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)