to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:27 | 03.07.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (3-9/7)

Πρεμιέρα για την... Εθνική Ελληνικού Θεάτρου


Αντιγόνη

Πρεμιέρα για την... Εθνική Ελληνικού Θεάτρου, καθώς η Αντιγόνη του Σοφοκλή, η πρώτη συμπαραγωγή τριών κρατικών θεάτρων (Εθνικού, ΚΘΒΕ, ΘΟΚ), σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη και ερμηνευτές, μεταξύ άλλων, τους Μπέτυ Αρβανίτη, Κώστα Καστανά, Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκο Μπουσδούκο, Αστέρη Πελτέκη, Μαρία Σκούντζου, Στέλλα Φυρογένη, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη κ.ά., παρουσιάζεται για πρώτη φορά την Πέμπτη στο Θέατρο Φρύνιχος (Δελφοί), στις 9.00 μ.μ.

Επτά επί Θήβας

Πρεμιέρα, την Τετάρτη και την Πέμπτη για την καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ, με τους Επτά επί Θήβας του Αισχύλου, που παρουσιάζεται σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Ετεοκλή και τους Νάντια Κοντογεώργη (Αντιγόνη), Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), Γιώργο Καύκα (Άγγελος), Αλέξανδρο Τσακίρη (Κήρυκας), στο Θέατρο Δάσους (Θεσσαλονίκη), στις 9.00 μ.μ.

Cabaret Chaotique

Με ανατρεπτική διάθεση, η περφόρμερ Νίνα Λοτσάρη και το σουρεαλιστικό ντουέτο των Opera Chaotique παρουσιάζουν μια άλλου είδους παράσταση, το Cabaret Chaotique, γεμάτη τραγούδι και χορό, μαζί με τους Σταύρο Παργινό (τσέλο, μαντολίνο), Γιάννη Καρανάσιο (σαξόφωνο, τρομπέτα), με ελεύθερη είσοδο και προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα και φάρμακα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Music Now!, την Τετάρτη, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, στις 9.00 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Μπαλέτο

Τρία έργα κλασικού μπαλέτου (Carmen, Bolero, Chopiniana) παρουσιάζουν τα Αυτοκρατορικά Ρωσικά Μπαλέτα Μόσχας, του Γκεντιμίνας Ταραντά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών(Θεσσαλονίκη), στις 9.00 μ.μ.

Τσιτσάνης

Τραγούδια και μελωδίες ορόσημα για τη νεότερη ελληνική μουσική ιστορία παρουσιάζει σήμερα η Λαϊκή Ορχήστρα του Μουσικού Τμήματος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, σε μια συναυλία αφιερωμένη σε ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, σε επιμέλεια και μουσική διδασκαλία Γιάννη Παπαγιαννόπουλου, με ελεύθερη είσοδο, στη δροσερή αυλή του ΣΕΑ (Ερμού 134), στις 9.00 μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Λαπαθιώτης

Την παράσταση Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης, βασισμένη σε κείμενα του Γιώργου Ιωάννου, παρουσιάζει η ομάδα bijoux de kant, με ερμηνευτή τον Αντώνη Γκρίτση, σήμερα και αύριο, στο bijoux de kant hood (Αθηνάς 10, Μοναστηράκι), στις 9.15 μ.μ.

No Man is an Island

Το ντοκιμαντέρ του Tim De Keersmaecker No Man is an Island (Βέλγιο 2015), για την Οδύσσεια δύο νέων από την Τυνησία και την Γκάνα που βρίσκουν καινούργια οικογένεια στη Λαμπεντούζα, προβάλλεται, με ελεύθερη είσοδο, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος («Λαΐς»), στις 9.00 μ.μ.

Μπάιρον

Το βιβλίο του Πάνου Τριγάζη Ο Λόρδος Βύρων στην Αττική (έκδ. ΕΛΤΑ) παρουσιάζουν ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Βόσνος, η φιλόλογος Αθανασία Φιλοπούλου και ο συγγραφέας, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μπάιρον στοΜαλλιαροπούλειο Θέατρο (Τρίπολη), στις 8.00 μ.μ.

Λογοτεχνία

Ανοιχτή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της λογοτεχνίας, με τίτλο "Από την 4η Ιουλίου στην αιωνιότητα!", στην οποία συμμετέχουν συγγραφείς, εκδότες, κριτικοί και πανεπιστημιακοί, απόψε στοΑστικόν Καφενείο Άνω Πουρναρούσα (Ευφράνορος 10, Παγκράτι), στις 9.00 μ.μ.

Λωξάντρα

Την περίφημη Λωξάντρα, τις συναρπαστικές αφηγήσεις της οποίας αποτύπωσε η εγγονή της Μαρία Ιορδανίδου, ζωντανεύει στη σκηνή η Άννα Βαγενά, η οποία διασκεύασε και σκηνοθέτησε το κείμενο, μεταφέροντας αυτό το καλοκαίρι τους θεατές στην κοσμοπολίτικη Πόλη, χάρη και στις μουσικές επιλογές του Λάμπρου Λιάβα, ξεκινώντας σήμερα και αύριο από το Δημοτικό Θέατρο Κήπου(Θεσσαλονίκη), στις 9.00 μ.μ.

Σταματία

Η επιτυχημένη παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου Σταματία, το γένος Αργυροπούλου, του Κώστα Σταματίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και μια μοναδική ερμηνεία από την Ελένη Ουζουνίδου, ξεκινά σήμερα την καλοκαιρινή της περιοδεία από το Θέατρο Βράχων Βύρωνα (9.00 μ.μ.), για να συνεχίσει την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, στις 9.00 μ.μ.

ΤΡΙΤΗ

Σάλος

Τα χαρακτηριστικά του σάλου στην ιστορική πραγματικότητα διερευνά η Σοφία Μαυραγάνη στη χορογραφική σύνθεση Σάλος, η οποία αφηγείται την αίσθησή μας για την ιστορική συνέχεια της Ε.Ε., με ερμηνευτές τους Ν. Δαμόπουλο, Χ. Κότσαλη, Σ. Στριμπάκου, για δεύτερη μέρα σήμερα, στηνΠειραιώς 260 (Χώρος Ε), στις 10.30 μ.μ.

Pink Martini

Λίγο από Ανατολή, Νέα Υόρκη, Αβάνα, Σεν Τροπέ και τη μακρινή Κίνα φέρνουν μαζί τους οι γνωστοί στο ελληνικό κοινό Pink Martini, που με επικεφαλής τον πιανίστα-ιδρυτή τους Thomas Lauderdale και την τραγουδίστρια Storm Large, εμφανίζονται στηνΤεχνόπολη (Πειραιώς 100), στις 9.00 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Γιάννης Αδαμάκης

Ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τον "φιλόσοφο ζωγράφο" των καραβιών, τον εξερευνητή και αναζητητή της ζωγραφικής ποιότητας των ιδεών του, τον ζωγράφο Γιάννη Αδαμάκη, ενώ κείμενα διαβάζουν ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς και η ηθοποιός Γιώτα Φέστα, στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24), στις 7.00 μ.μ.

Γιασμίν Λεβί

Η γνωστή ερμηνεύτρια της σεφαραδίτικης μουσικής και των τραγουδιών στην ισπανοεβραϊκή λαντίνο Yasmin Levy εμφανίζεται για μια μοναδική συναυλία, που θα ανοίξει η καλλιτεχνική κολεκτίβα "Πλέγμα", στο Κατράκειο Θέατρο (Νίκαια), στις 7.40 μ.μ.

Τζαζ

Ο jazzman Σπύρος Παναγιωτόπουλος και οι Brothers from another mother πλημμυρίζουν απόψε με εκλεκτές τζαζ μελωδίες την Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ (Σ.Σ. Ρουφ), στις 9.30 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ

Κήπος

Ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης, έχοντας μαζί τους την Χάρι Αλεξίου και τους Οδυσσέα Τσάκαλο και Βαγγέλη Μαρκαντώνη παίρνουν θέση στην Πολυθρόνα του κήπου, συναντώντας το κοινό τους στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, στις 9.00 μ.μ.

Παπούτσι στο πιάνο

Η παράσταση Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο, μια πρωτότυπη αφήγηση που βασίζεται στη Σταχτοπούτα του Σεργκέι Προκόφιεφ και σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης), στις 9.15 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ορέστεια

Η πολυαναμενόμενη εκδοχή του Γιάννη Χουβαρδά πάνω στην τριλογία του Αισχύλου Ορέστεια, σε μια παράσταση όπου πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Κουρής, Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Ψαρράς, Αλκηστις Πουλοπούλου, Δημήτρης Παπανικολάου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Χριστίνα Μαξούρη, Πολύδωρος Βογιατζής, κάνει πρεμιέρα σήμερα και αύριο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις 9.00 μ.μ.

Τάνια Τσανακλίδου

Λίγο μακρύτερα, η Τάνια Τσανακλίδου, μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες, παρουσιάζει μία ιδιαίτερη μουσική βραδιά, που συνδυάζει τις δύο μεγάλες της αγάπες, καθώς θα ερμηνεύσει μόνο τραγούδια που γράφτηκαν αποκλειστικά για το θέατρο, στην παράσταση Μείναν τα τραγούδια μόνα, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στις 9.30 μ.μ.

Αμύντας

Σε πανελλήνια πρώτη, ο Σπύρος Ευαγγελάτος παρουσιάζει, σε μία και μοναδική παράσταση, τονΑμύντα, ένα κείμενο που τυπώθηκε ανώνυμα το 1745 στη Βενετία, ως ελεύθερη παράφραση στα ελληνικά της ομώνυμης κωμωδίας του μεγάλου Ιταλού ποιητή Τορκουάτο Τάσσο, ανώνυμο συγγραφέα που ο σκηνοθέτης ταύτισε με τον ιατροφιλόσοφο και ποιητή από τα Κύθηρα Γεώργιος Μόρμορης (1720-1790). Στο Ηρώδειο, στις 9.00 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Tango Acropolis

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων της ανεξαρτησίας της Αργεντινής, το Tango Acropolis παρουσιάζει φέτος ένα εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων στο Καλλιμάρμαρο (σήμερα) και στηνΤεχνόπολη (αύριο), στις 9.00 μ.μ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)