to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:09 | 18.09.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας 18-24 Σεπτεμβρίου

Τρεις ημέρες γεμάτες βινύλια από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου


Vinyl is Back

Τρεις ημέρες γεμάτες βινύλια, πικάπ, ζωντανή μουσική, εκθέσεις μουσικών οργάνων, dj sets, πλειστηριασμούς δίσκων, χορό και happenings περιμένουν το κοινό την Παρασκευή 23, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στο Vinyl Is Back, στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου», Ιουλιανού 33. Τα βινύλια παίρνουν τη θέση τους δίπλα στα κλασικά μοντέλα αυτοκινήτου και υπόσχονται μια ανεπανάληπτη γιορτή.

Πλαστικές τέχνες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας

«Απεραντοσύνη. Φανταστικό ταξίδι μεταξύ δύο ηπείρων» είναι ο τίτλος της έκθεσης πλαστικών τεχνών που εγκαινιάζεται την Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στην πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, στον πολιτιστικό της χώρο «Φρανσίσκο ντε Μιράντα», Χάρητος 6, Κολωνάκι. Η έκθεση αυτή, που θα διαρκέσει έως τις 20 Οκτωβρίου, αποτελεί ένα φανταστικό ταξίδι μέσα από τα έργα της γλυπτικής και της ποίησης της Όλγας Πλαστήρα και τις ακουαρέλες του Andrzej Wisniewski.

Aκροβάτες στην Ερμού

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, η Κλεοπάτρα Χαρίτου δημιουργεί την εικαστική εγκατάσταση Ακροβάτες και ρίχνει φως στις ζωές των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι στην εξάρτηση και το περιθώριο. Οι Ακροβάτες αποτελούνται από 10 «εγκατα-στάσεις», κατασκευασμένες με φωτογραφίες και αντικείμενα - σύμβολα και προσκαλούν σε μια διαδρομή στην Αθήνα της χρήσης και της κρίσης.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Σήμερα ο βράχος της Ακρόπολης θα πλημμυρίσει από αγαπημένες μελωδίες του μεγάλου Αργεντίνου μαέστρου Astor Piazzola. Η compañia “Tango en eros”, του Tango Αcropolis Festival, θα παρουσιάσει τη μουσικοχορευτική παράσταση “Tango por Piazzola”, ένα μεγάλο αφιέρωμα στον καλλιτέχνη που με τις νότες του έδωσε νέα πνοή στο tango και έμπνευση σε εκατοντάδες μουσικούς παγκοσμίως.

Η Στοά των Ειδώλων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης διοργανώνει σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης, εκδήλωση με θέμα «Η στοά των ειδώλων. Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης», συνεργαζόμενη με τη νέα ποιήτρια της πόλης μας Κατερίνα Φιλίππου - Ρόδη.

Θάρρος και αλήθεια στο Ρουφ

H πρωτότυπη διαδραστική παράσταση ανεβαίνει σήμερα, και θα επαναληφθεί στις 20, 25 και 27 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 μ.μ., στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ. Μετά το τέλος της παράστασης, οι θεατές που επιθυμούν και έχουν... το θάρρος, μπορούν να παίξουν μαζί με τους ηθοποιούς «θάρρος ή αλήθεια».

Κέντρο Πολιτισμού Μελίνα

Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας συμμετέχει στην εκδήλωση του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Μελίνα, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιστορίες από τη ζωή ενός γνωστού αγνώστου. Αναζητήστε αλήθειες, ανατρέψτε μύθους».

Δήμητρα Γαλάνη

Με την παράσταση Chronos της Δήμητρας Γαλάνη, μια συνάντησή της με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες, κλείνει την αυλαία του το φεστιβάλ στο θέατρο του Αττικού Άλσους ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σήμερα στις 9 μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο Μάλαμας στην Τεχνόπολη

Την επιστροφή στα αθηναϊκά εδάφη -μετά τις καλοκαιρινές του συναυλίες- σηματοδοτεί η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σήμερα. Ώρα έναρξης 9 μ.μ.

ΤΡΙΤΗ

Αίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας συνεχίζει τα επιτυχημένα «Αίθρια λογοτεχνικά μεσημέρια» στον υπαίθριο χώρο των γραφείων του, παρουσιάζοντας νέα βιβλία σημαντικών Ελλήνων συγγραφέων σε παρουσίαση και επιμέλεια του συγγραφέα - δημοσιογράφου Παύλου Μεθενίτη. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί 19 με 24 Σεπτεμβρίου. Ώρα έναρξης 1.30 μ.μ.

Επτά επί Θήβας

Το ΚΘΒΕ αποφάσισε να δοθεί παράταση για ακόμη μια και τελευταία παράσταση την Τρίτη, λόγω μεγάλης ζήτησης του κοινού. Στον ρόλο του Ετεοκλή ο Γιάννης Στάνκογλου.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Φεστιβάλ Animasyros

Το Φεστιβάλ Animasyros γίνεται εννέα ετών, φιλοξενεί 233 ταινίες και, όπως όλα τα (μικρά και μεγάλα) παιδιά, λατρεύει το animation. Το φεστιβάλ διεξάγεται και φέτος στην πανέμορφη Σύρο και ξεκινά σήμερα πανέτοιμο για τη μεγαλύτερη έως τώρα διοργάνωσή του.

Κάτω από τις γραμμές

Για 4η συνεχόμενη χρονιά οι χώροι συνάθροισης στον Βοτανικό διοργανώνουν το Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις Γραμμές», παραμένοντας πιστοί στο ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού από το 2013 μέχρι σήμερα. Από σήμερα έως τις 25 Σεπτεμβρίου θα γίνει μια μεγάλη γιορτή που θα περιλαμβάνει live μουσικές, dj sets και party, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, αλλά και βραδιές ποίησης και bazaar!

Μόραλης - Καπράλος στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει την έκθεση “Γιάννης Μόραλης - Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, στις 8 μ.μ., και θα είναι ανοιχτά στο κοινό. Επιπλέον, τα εγκαίνια θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Πέτρος Μάρκαρης

Σήμερα θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Offshore», ένα νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη, στις 8.30 μ.μ., στον Ιανό. Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος και ο σκηνοθέτης - ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή.

Μπλόκο Κοκκινιάς

Ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, τιμώντας μια μεγάλη στιγμή θυσίας του ελληνικού λαού, ξεκινάει από φέτος, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του «Μπλόκου της Κοκκινιάς», το ομώνυμο συμβολικό φεστιβάλ. Θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι την Πέμπτη.

ΠΕΜΠΤΗ

Μουσείο Μπενάκη

Ο πυρήνας της έκθεσης αποτελείται από βίντεο τα οποία έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και επιχειρούν μια παραστασιακή προσέγγιση του υπαίθριου, δημόσιου χώρου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γιώργος Λάππας

Μία έκθεση - φόρος τιμής στο έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Λάππα. Πρόκειται για μια επιλογή από πρόσφατα και εν πολλοίς άγνωστα έργα του καλλιτέχνη, η οποία επιχειρεί να αναδείξει πτυχές των αναζητήσεών του και να συσχετίσει το εύρος των πολιτισμικών αναφορών του με το ιστορικό περιβάλλον του Μουσείου.

"Στη χώρα των δεινοσαύρων"

Η νέα έκθεση παρουσιάζει με συναρπαστικό τρόπο πληροφορίες για τον τόπο όπου ανακαλύφθηκε ο κάθε δεινόσαυρος, την περίοδο που έζησε, τα ανατομικά γνωρίσματα και τις ιδιαιτερότητές του. Μια εντυπωσιακή έκθεση που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους από σήμερα.

ΜΙΕΤ

Εγκαινιάζοντας τον κύκλο για τον εορτασμό των 50 χρόνων του, το ΜΙΕΤ θα φιλοξενήσει στην αυλή της οδού Θουκυδίδου 13, σήμερα στις 8.30 μ.μ., μια βραδιά μουσικής δωματίου με έργα των Γιόζεφ Χάιντν και Γιοχάνες Μπραμς, από τους Θ. Ιωσηφίδη, Α. Καραϊσκάκη και Φ. Μηλιάδη. Αύριο, στις 8.30 μ.μ., μια μουσική βραδιά με το «Σταύρος Λάντσιας Sextet», όπου θα παρουσιαστούν έργα του ίδιου του Σταύρου Λάντσια, αλλά και των Τσικ Κορία, Μάνου Χατζιδάκι, Ένιο Moρρικόνε, Μάικλ Νάιμαν, Άστορ Πιατσόλα και Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ

7 ευρώ εισιτήριο

Με σταθερή προσήλωση στην ουσία της τέχνης και την υψηλή ποιότητα, 21 διαφορετικές παραστάσεις περιμένουν το θεατρόφιλο κοινό και φέτος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Όλοι μπορούν έως τις 24/9 να αποκτήσουν τα εισιτήριά τους, όλων των παραστάσεων, για όλη τη χρονιά, στην τιμή των 7 ευρώ μόνο!

Φώτης Κόντογλου

Οι μαθητές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζουν για δεύτερη φορά, μετά την επιτυχία που σημειώθηκε στην πρώτη παρουσίαση τον Μάιο, το αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου, με τίτλο «Ταξίδι με Άνθη Μυστικά», στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, σήμερα, στις 12.30 μ.μ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)